Miért baj ha egy gyerek sokáig cumizik?
Az enyém sose cumizott mégis megkésett a beszédfejlődése.Unokatesóm lánya majdnem 5 volt, hogy elhagyta a cumit( oviba alváshoz kapta csak meg otthon viszont non-stop a szájába lógott) szépen beszélt,időben is és a fogai teljesen rendben vannak.
Azért, azt furának gondolnám ha mondjuk az elsős gyerek még cumival menne iskolába.
Nem úgy káros a beszédfejlődésre, hogy késik, hanem nagyobb eséllyel beszédhibás lesz.
Hosszútávon arra rendezkedik be az idegrendszere, hogy a rágás, szájmozgás megnyugtatja, ez felnőttkorban dohányzást és evést jelent. Szülőként az is a feladatunk, hogy megtanítsuk nekik kezelni a stresszt. Betömni a száját cumival, az nem stresszkezelés, hanem alibi.
Nekem nem baj... meg sztem amúgy sem.
Cáfolom... a most 8 éves lányom 4 éves koráig cumival aludt. 1.5 évesen már két szavas mondatokat mondott, sose volt beszédhibás, az R is mindig R volt pl.soha nem J. A fogai is szépek. Szerintem ez régi tévhit.
Hü jól le lettem pontozva ...pedig csak az igazat írtam. Irigység gondolom...
4es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!