Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan legyek jó anya a...

Hogyan legyek jó anya a gyerekeimnek? Egy karácsonyt nem bírok ki.

Figyelt kérdés

Egyedül maradtam kettő gyerekkel, az apuka meg éli világát, néha jön, elbohóckodik a gyerekekkel, de a 10 hónap alatt egyszer se szándékozta elvinni a gyerekeket, nem akarja kivenni normalisan a részét a gyereknevelésből.

Vettem fel plusz hitelt, hogy el tudjak költözni, és most azt nyögöm, plusz munkából tartom fent magunkat. Apuka 50 000 forintja is a nagy büdös semmire elég.

Segítségem 0, mindenért én tartom a hátam, és a munkahely is fenyeget. Itt a karácsony, egyedül vagyunk, és napok óta nehezemre esik kikelni az ágyból. Nem akarok karácsonyozni se.

Ma reggel megkérdezte a lányom, hogy "Anya, neked mi lesz ma a fa alatt?" És mondtak, hogy semmi, mire sírásban tört ki, hogy ne vigyem suliba, mert megy dolgozni, hogy nekem is legyen ajándék. Még jó hogy itthon vagyok a kicsivel (beteg), mert a munkahelyemen bőgnék egyfolytában.

2022. dec. 21. 09:35
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
70%

Hú, te aztán jól beleestél az önsajnálatba. Az még nem lenne baj, de ezt tolod át a gyerekeidre is. Semmivel nem ártasz kevesebbet nekik, mint az apjuk, aki nem foglalkozik velük. Rendesen megsajnáltam őket. Nem téged, őket!

Depressziós vagy, ezt tiszta sor, de ez csak akkor lenne mentség, ha kezeltetnéd. Szóval a kérdésedre a válasz, először keress fel egy pszichológust. A gyerekeidnek meg a támasza legyél, ne terheld még jobban őket. Ugyanis te vagy a felnőtt, te vállaltad őket, nem ők téged. Akkor is, ha apuka "jobban akarta." Ez a legrosszabb szöveg, amit elő szoktak adni. Ha csak nem erőszakolt meg, akkor ugyanúgy vállaltad őket, senki nem kényszerített, nem takarózhatsz ezzel egész életedben.

Hiteled van? Nagy dolog. Minden 2.embernek van. Plusz munka? Kinek nincs? Évekig dolgoztam 2 munkahelyen, hogy eltartsam magam. Sz@r volt? Az. Csakhogy nekem nem volt ott 2 gyerek, hogy motiváljon. Ha telik wellnessre, akkor azért nem lehet akkora a baj. Semmi más dolgod nem lenne, mint csinálni egy szép karácsonyt a gyerekeidnek, mert ami neked egy rossz időszak, az nekik a gyerekkoruk. Neked elmúlik, de bennük örökre megmarad az emlék. Ha meg ennyire nem bírod őket, add örökbe, hátha más meg tudja becsülni őket.

2022. dec. 21. 20:24
 32/47 anonim ***** válasza:
100%

Az jutott eszembe, hogy ha például ilyet kérdez a gyerek, hogy neked mi lesz a fa alatt, lehet azt is mondani, hogy neked ők lesznek a fa alatt, ez jól fog esni nekik, és nem az jön le, hogy neked nincs ajándékod.

Ez csak egy példa, hogy igazából ki lehet úgy vágni magad egy ilyen kérdésből is úgy, hogy ők ne sérüljenek.

2022. dec. 21. 20:29
 33/47 anonim ***** válasza:
0%
Hagyjuk már ezt a gyerekek ne sérüljenek dolgot 😂 Nem azér' születtünk le a Földre, hogy az élet csak habzsi-dőzsi legyen. Az életben vannak nehézségek, ennyi, mindenkit utolèr egyszer.Amúgy meg az is szánalmas, hogy mindig csak a felnőttet kell bántani, ha sz*r az élete. Sok gyökér kommentelő inkább megse szólalt volna. Kérdező, én téged sajnállak a legjobban, mert nem elég, hogy ilyen rossz élethelyzetbe kerültél, de még belèd is rúgnak itt..
2022. dec. 21. 23:15
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
#33! Neked meg nem véletlenül van 2 pipád, mert az énközpontú világodból olyan sötét válaszokat írsz, hogy az embernek kinyílik a bicska a zsebében. Talán ki kéne nyitni a szemed és látnád, ki megy a forgalommal szemben. Tudjuk, te utálod a gyereket(ennek ellenére valami kóros elmezavar okán folyton ebben a topicban lógsz), de a kérdező szült, kettőt is. Onnantól az ő felelőssége az ő lelki jólétük. Te is jobban járnál, ha kezeltetnéd a gyermekkori traumáidat, mert tökéletesen példa vagy rá, hogy nem, a gyerekkori sérülés nem múlik el magától.
2022. dec. 21. 23:22
 35/47 anonim ***** válasza:
84%
Barbika! Szerinted hol érdekelnek a privát mocskolódásaid, meg a jelentgetésed?
2022. dec. 21. 23:24
 36/47 anonim ***** válasza:
87%

Barbika? Nem az a kancsal lany aki facebookon is odair minden anyukas cikkhez, mert nem tudja feldolgozni hogy nem volt normalis anyja? Neki eleg sulyos bajai vannak a fejeben, es az a legszomorubb hogy vannak gyerekei.

Kerdezo, megertem hogy rossz, de probalj eros maradni, legyen benned buszkeseg. Ne hagyd, hogy igy lassanak a gyerekeid, nekik szamitaniuk kell rad.

Tudom mirol beszelek, en 21 evesen maradtam egyedul kisgyerekkel.

2022. dec. 22. 03:29
 37/47 A kérdező kommentje:
Akkor most depressziós vagyok vagy sajnáltatom magam? Várom a pontos diagnózist.
2022. dec. 22. 10:45
 38/47 A kérdező kommentje:
Erős akarok lenni, meg a gyerekeim támasza, ez a kérdésem. Hogy hogyan? Tudom, hogy milyennek kellene lennem, de nem tudom hogy hogyan, ezért lett kiírva a kérdés.
2022. dec. 22. 10:48
 39/47 anonim ***** válasza:
89%

#36! Nem, ez Barbi999, csak levette a nevét tegnap óta. Utálja a gyerekeket és nincs neki, de mindig itt lóg.

Kérdező! A kettő nem zárja ki egymást. Depressziós vagy ÉS sajnáltatod magad. Pont azért írtam a pszichológust, mert a "hogyanhoz" van rá szükséged. A depressziós ember hibás sémák szerint működik. A terápia során jutsz el addig, hogy ezeket levetkőzd (pl.az önsajnálatot) és építő megoldást találj helyette. Itt erre nem fogsz receptet kapni, mert nincs.

2022. dec. 22. 11:14
 40/47 anonim ***** válasza:
42%

Igazàból nem tudom. Én az anyámon is láttam, hogy azért depressziós meg sz*r szülő, mert elrontotta az életét és én se tudom, hogy tudott volna változtatni rajta, csak ugye ez nem vigasz, mikor ilyen szülő mellett kell stresszben,rossz hangulatban felnőni.

Nem a mi hibánk volt, hogy nem gondolkodott előre.

Mert erre az egyetlen valamirevaló válasz nyilván az, hogy gyerekvállalás előtt kellett volna gondolkodni, és végigfuttatni, mi lesz veled, ha egyedül maradsz gyerekekkel, csak az a baj, hogy ez késő bánat, mindig megvan a kifogás, ki miért nem gondolta végig, pedig még válni sem kell hozzá, szimplán egy kocsi is bárkit elüthet bármikor, ez az igazság.

Tudom, hogy nem tetszett, mikor valaki azt írta, te választottad ezt az embert, nem a gyerekeid, de ez az igazság. Nem tudom, este sirjál a párnádba, de amúgy vegyél erőt magadon és próbáld meg ne elszúrni a gyerekek életét.

2022. dec. 22. 11:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!