Hogyan legyek jó anya a gyerekeimnek? Egy karácsonyt nem bírok ki.
Egyedül maradtam kettő gyerekkel, az apuka meg éli világát, néha jön, elbohóckodik a gyerekekkel, de a 10 hónap alatt egyszer se szándékozta elvinni a gyerekeket, nem akarja kivenni normalisan a részét a gyereknevelésből.
Vettem fel plusz hitelt, hogy el tudjak költözni, és most azt nyögöm, plusz munkából tartom fent magunkat. Apuka 50 000 forintja is a nagy büdös semmire elég.
Segítségem 0, mindenért én tartom a hátam, és a munkahely is fenyeget. Itt a karácsony, egyedül vagyunk, és napok óta nehezemre esik kikelni az ágyból. Nem akarok karácsonyozni se.
Ma reggel megkérdezte a lányom, hogy "Anya, neked mi lesz ma a fa alatt?" És mondtak, hogy semmi, mire sírásban tört ki, hogy ne vigyem suliba, mert megy dolgozni, hogy nekem is legyen ajándék. Még jó hogy itthon vagyok a kicsivel (beteg), mert a munkahelyemen bőgnék egyfolytában.
Hát, azon kívül, hogy elolvastuk, ezen sajnos segíteni nem tudunk.
Nem hiszem, hogy az olyan üres lóuungok, mint a lesz majd jobb, fel a fejjel, örülj a két gyereknek sokat segítenek :(
Lássuk be, szar a helyzeted, érthető az elkeseredettséged.
Szívesen segítenék, de hogyan?
Tudom, hogy valszeg az lesz a válaszod, hogy "leszărja", de mondtad ezeket az exednek? Lehet azt hiszi "jobb nélküle" meg "jól megvagytok, nem rondít bele". Lehet elég lenne neki szólni. Vigye el a gyerekeket a karácsony utáni időszakra, vagy a szüleid? Bármi rokon aki átvállalja a gyerekeket 3 napra hogy feltöltődj?
Nemrég néztem egy videót, mindegy is milyen, de szerintem jó tanácsokat adott a srác benne. Azt mondta hogy ne a nagy boldogságra törekedj, ha depressziósnak érzed magad, hanem ilyen babalépésekben apró örömökre. Legyen az ilyen öröm hogy beteszed a kedvenc zenéd és hangosan hallgatod, kiabalva énekelsz hozzá, megnézed a kedvenc filmed, felhívsz valaki fontosat, hasonlók. Próbáld meg hátha kicsit jobban érzed majd magad.
Én azért valahol egyetértek a 2 válaszolóval. Most míg gyerekek az sem baj, ha felszólításra foglalkozik velük az apjuk.Persze jó volna ha nem így volna, de ha amúgy meg felszólításra megtenné akkor a jelen helyzetben mindenki jobban járna.A gyerekek és te is.
Szerintem normális, hogy az első egyedül leszervezett karácsony előtt nem érzed a ,,karácsony melegét". Szerintem te depis vagy.Viszont a gyerekek kedvéért ne öld meg ezt az ünnepet teljesen. Kicsit kapard össze magad, vegyél magadnak valami pici ajándékot, csomagold be és tedd a fa alá, hogy a lányod megnyugodjon, hogy neked is van ajándék.(szerintem, aztán persze hülyeség)Esténként ha alszanak kibőgheted magad, meg mikor nem látják.Lehet beszélni is velük.Elmodhatod hogy szomorú vagy de nem tolhatod rájuk teljesen a terhet.
Hallgass olyan zenéket amiket szeretsz, ne süllyedj el teljesen az önsajnálatban(de nyugodtan sajnáld magad ésszerű keretek között).Mond el magadnak sokszor, hogy FANTASZTIKUS VAGY! Mert az vagy! Kitartasz, mész előre, csinálod amit kell és megbirkózol vele!
Barátnőm anyja is ilyen. Válás után teljesen szétcsúszott, és a nagyobbik lánya került anyaszerepbe, rá hárult minden teher. Mondanom se kell, hogy mindkét gyereke tropa lett.
Értem, hogy az exed egy semmirevaló, de te választottad anno, nem a gyerekeid. Nekik most nem a te bajaidra van szükségük, hanem egy erős anyára, akire támaszkodni tudnak. Kesergés helyett menj és vegyél magadnak valami ajándékot, aztán tedd oda a fa alá, és ünnepeljétek meg együtt a karácsonyt, hozzátok ki belőle, amit lehet.
Amúgy mindent ki lehet bírni, csak el kell hinned magadról, hogy képes vagy rá.
A családból nem tud valaki segíteni? Már az is jót tenne, ha nem egyedül karácsonyoznátok. Tudom, ez nem segít, de a gyerekek miatt muszáj összeszedned magad. Nekik ne legyen borzasztó élmény az első apa nélkül töltött karácsony. A gyerekek felé lehet kommunikálni, hogy ez az ünnep a szeretetről szól. Bullshitnek hangzik, de neked ők a legnagyobb ajándék a fa alatt! Vagy kérd meg a kislányodat, hogy rajzoljon neked valami szépet ajándékba.
Próbáld meg a kedvükért összeszedni magad. Kimenni, sétálni egy nagyot, nagy levegő és mosoly. Ha nagyszülők tudnak picit velül foglalkozni, vagy este amikor alszanak, akkor pedig ereszd ki a gőzt. Vegyél egy fürdőt, sírd ki magad, stb.
"Értem, hogy az exed egy semmirevaló, de te választottad anno, nem a gyerekeid."
Köszönöm, így már sokkal jobb.
"Nekik most nem a te bajaidra van szükségük, hanem egy erős anyára, akire támaszkodni tudnak."
Így meg még jobb. Receptet meg majd kikeresem erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!