Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan legyek jó anya a...

Hogyan legyek jó anya a gyerekeimnek? Egy karácsonyt nem bírok ki.

Figyelt kérdés

Egyedül maradtam kettő gyerekkel, az apuka meg éli világát, néha jön, elbohóckodik a gyerekekkel, de a 10 hónap alatt egyszer se szándékozta elvinni a gyerekeket, nem akarja kivenni normalisan a részét a gyereknevelésből.

Vettem fel plusz hitelt, hogy el tudjak költözni, és most azt nyögöm, plusz munkából tartom fent magunkat. Apuka 50 000 forintja is a nagy büdös semmire elég.

Segítségem 0, mindenért én tartom a hátam, és a munkahely is fenyeget. Itt a karácsony, egyedül vagyunk, és napok óta nehezemre esik kikelni az ágyból. Nem akarok karácsonyozni se.

Ma reggel megkérdezte a lányom, hogy "Anya, neked mi lesz ma a fa alatt?" És mondtak, hogy semmi, mire sírásban tört ki, hogy ne vigyem suliba, mert megy dolgozni, hogy nekem is legyen ajándék. Még jó hogy itthon vagyok a kicsivel (beteg), mert a munkahelyemen bőgnék egyfolytában.

2022. dec. 21. 09:35
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%
Azzal én is egyetértek hogy hozzon neked is valamit a Jézuska, vagy mikulás a fa alá. Depressziós vagy valamennyire, és épp szétcsúszol, de sajnos ezt nem teheted meg. Ha álarcot is kell húzz, ne nyomd rá a bánatod a gyerekekre, de elfojtani se helyes. A sport sokat tudna segíteni de ahhoz segítség kell. Szüleid élnek még? Messze laknak?
2022. dec. 21. 12:21
 12/47 A kérdező kommentje:

Nincsenek nagyszülők, csak a másik oldalon. Rokonokkal (nagynénik, nagybácsik, unokatesók) messze laknak, és nem vagyunk olyan kapcsolatba sem, hogy csak felhívjuk egymást, kicsi voltam amikor leköltöztünk és megszakadt velük minden kapcsolat.

Segítségem nincs. Sógornőmmel se tudunk karácsonyozni, mert ő értelemszerűen a saját családjával karácsonyozik.

Megyünk majd ünnepek után fürdőbe a gyerekekkel Siófokra, azt várják nagyon. De a rendes ünnep nem tudom hogy lesz. Legszívesebben most karácsonykor mentünk volna fürdőbe, de apuka mondta, hogy vinné a gyerekeket 24 vagy 25-én délutánra, mert kellenek a facebookra a képek.

2022. dec. 21. 12:25
 13/47 A kérdező kommentje:
Nem élnek a szüleim, apukám 2012-be halt meg, anyukám 2018-ban távozott el. Testvérem is meghalt. A rokonság többi tagjával meg em tartom a kapcsolatot, még a telefonszámuk sincs meg.
2022. dec. 21. 12:27
 14/47 anonim ***** válasza:
95%
Ahh szóval facebook apuka. Akkor lehet manipulálni. Pl hogy ha elvinné őket nyáron valami csecse helyre, milyen szép képek, emlékeket csinálhatnak együtt. Win win mert a gyerekeknek tetszene a nagy kaland apával, exednek win mert dicsekedhet milyen jó apa és neked is mert lazíthatsz egy kicsit. Csak ügyesen kell tálalni, hogy az ő fejéből pattanjon ez ki.
2022. dec. 21. 12:29
 15/47 A kérdező kommentje:
Én is ezt érzem, hogy szétcsúszok és tudom, hogy nem tehetem meg, mert a gyerekeim rám vannak utalva, de kezd kicsúszni a kezemből az irányítás, mindenhonnan támadnak (munkahelyen, bölcsiben például). És én semmire és senkire nem vagyok utalva, arra nem tudok megkérni senkit, hogy hozzon egy pohár innivalót, nem hogy még valaki is vigyázzon a gyerekekre. És amikor alszok, akkor is stresszelek, az egész életem egy stressz. És várom az ötleteket meg a bölcs tanácsot, amivel nemcsak az én gondolkodásomat, de a világot is megváltsa, de nem jön. Minden olyan reménytelen, és sose lesz semminek se vége, és én is tudom, hogy nem vele kellett volna gyereket vállalnom, de ki tudta, hogy szét megyünk? Ki tudta, hogy meg leszek csalva? Ki tudta, hogy gyorsan kell lépjek? Ki tudta, hogy a hitelekbe fogok belefulladni? Ki tudta, hogy a topjoy lesz az egyetlen jó az életembe? Ki tudta, hogy sírni fogok emiatt? Ki tudta, hogy az lesz ennek a vége, hogy el kell gondolkodnom azon majd, hogy pelust veszek vagy betétet? Én nem tudtam. Ha volt is jele, akkor se tudtam. És ez rohadtul nem segítség, hogy én választottam, kussoljak.
2022. dec. 21. 12:35
 16/47 A kérdező kommentje:
Ez nem így működik. 50 000 forintból akkor nekem kéne visszaadni a belépőre. Azért nem fogja elvinni sehova őket.
2022. dec. 21. 12:37
 17/47 anonim ***** válasza:
71%

Kifogás az mindenre van látom...

El kell menni a bíróságra, azt gyerektartást kérni. Mi alapjan fizet 50ezret?

Ha itt sírsz jobb lesz? Egyedül te tehetsz ez ellen, nem mi.

Ilyenkor látják be sokan, hogy a semmire nem kell szülni...

2022. dec. 21. 12:42
 18/47 anonim ***** válasza:
100%

Munkahelyet nem tudsz váltani esetleg? Tudom, mondani könnyű, meg ez nem olyan egyszerű stb, de lenne rá lehetőséged a szakmádat tekintve?

Nincs egy jó barátnő esetleg? Valakivel meg tudod ezeket beszélni?

Illetve, tudom, most lehet azt mondod, hogy a hátad közepére sem kívánod a pasikat, de ismerkedni nem szoktál vagy nem akarsz?

2022. dec. 21. 12:42
 19/47 anonim ***** válasza:
58%

17, ha csak ilyen fellengzős közhelyeket tudsz írni, akkor tartsd meg magadnak.

Már vártam a "semmire szülő" baromságot.

Biztos te is a jövőbe látsz, meg nem kell a nagy mellény, egyszer fent, egyszer lent, te is koppanhatsz még az életben, mikor segítségre lesz szükséged, gáz vagy.

2022. dec. 21. 12:44
 20/47 A kérdező kommentje:

Köszi, ezzel rángattok majd ki a rossz hangulatomból. Ja nem, inkább rám tesztek egy lapáttal. Gondolom a saját családod bajaira is hasonló savat tolsz, grat.

Nem merek munkahelyet váltani. Két állandóan betegeskedő gyerekkel nem akarok munkahelyet váltani, és nem is vennének fel sehova véglegesen.

2022. dec. 21. 13:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!