Miért védik sokan a késői (40 körüli) gyerekvállalást?
A női szervezet számára borzalmasan megterhelő a terhesség. Kvázi rendbe se jön már sohase, ha 40 évesen szült. A nő és a gyerek számára is növekszik a betegségek esélye.
Persze a teherbe esés esélye is csökken a korral.
Bizonyos kor felett pedig automatikusan veszélyeztetett a terhesség.
Egy idősebb embernek nincs annyi energiája a kisgyerekekhez, jellemzően nem olyan rugalmasan neveli. Generációs szakadék is kialakulhat.
Idős és jellemzően igen beteges lesz, mire a gyereke érettségizik.
Amikor a gyereke kirepül, már özvegy vagy beteges, nem tud élvezni még éveket utazással, hobbikkal a párjával.
Nem éri meg az unokázást. Ha a gyereke is későn szül, pláne nem.
Én 30 vagyok és nagyon elkésettnek érzem magam. Mások meg körülöttem olyan lezserül veszik a témát, mintha pont velük nem történhetne semmi rossz.
Annyira óvodás ez a lepontozás. De mi vagyunk az óvodások.
Amúgy ha itt nem adnak hasznos választ, mi a francért írsz ide ki kérdést?😀
70. Nyuszika, azért röhögök, mert mi eü-s pár vagyunk, a párom 30. éve váltott műszakol, én is váltott műszakoltam 10 évet szülés előtt, belehúztam 2 rosszalvó gyerekbe 2 év különbséggel. Befejeztem a phd-met a kicsi 2. szülinapja előtt (éjjel), most vizsgáztam egy kurzuson (éjjel), aztán megyek vissza dolgozni 37 évesen. A párom 47 éves, együtt még úgy 50 évig fogunk éjjel is dolgozni.
Én mélyen értem azt, hogy ez nem egészseges hosszú távon, és valóban tapasztaltam, hogy 25 évesen könnyebb az egyik 24 órából átmenni a másik állásba, mint 30 évesen, de na, mégis szültem 35 évesen.
Ez van, mindjárt visszateszem a pocakomba őket.
És szerinted ez a normális?
Nem bosszulja meg magát?
Amúgy a sport nem fog nekem vajon nagyon hiányozni?
Szülők, nektek hiányzott?
Az a baj, hogy az aluljáróból felmenve is már kétszáz a pulzusom és fáj a combom, ha nem sportolok sokat.
Nekem ez is aggodalmam.
Annyira kerülitek a kérdést....
38-as vagyok. Én nem kerülöm a kérdést.
Soha nem szerettem sportolni, szóval most sem hiányzik.
De bakker, az hogy mennyire megy fel a pulzusod, az edzettség. Én fogytam 10kg-t a második szülés után, erős tornaprogramokat csináltam, és nem ment fel sehová a pulzusom.
Mi az, hogy szerintem ez normális? Mégis mi normális? Ne viccelj már, Neked mi bajod van? Senki nem él egy előre megírt tankönyvi életet. Ennyire nem szabad rettegni mindentől. Ha troll vagy, akkoe gyenge, túl sok irányba vagdalkozol.
Persze, műszakos meló, tanulás mellett még sportoltál....
Én 3 éve sportolok rendszeresen, túl vagyok egy félmaratonon, de meg kellett állnom a lépcsőházunkban a 3. emeleten tegnap, levegőhöz jutni.
Szerencsés, aki nem így van....
Nekem a szívbetegség és a gyenge izmok miatt fontos a sport.
El tudnám képzelni, hogy a gyerek tinivé válásával újrakezdjem, de mondjuk 48 évesen, nem 60 évesen rákosan....
136
Jófej véranyák. Amit megértek, biológia, én is az leszek.
Csak nem viccből van az, hogy NEM ide írtam ki a kérdést első körben.
Nevetséges vagy kérdező. Neked nindenki véranya, meg tizenéves aki nem olyan vàlaszokat ír ami a szàd ízének megfelelő. Így értelmetlen bàrmit bàrhova kiírnod. Szerintem te amúgy nem akarsz gyereket egyàltalàn, mert még terhes se vagy, de már most CSAK arra tudsz gondolni mi a negativ hozadéka ennek az egésznek. Ez egyfajta önigazolás, ami nemtudom miért kell. Nem akarsz ne szülj. Megmarad a szabadidőd azt csinálsz amit akarsz, és csak fele olyan beteges leszel. Problema megoldva.
Màs meg hadd ne temesse már magát 35-40 évesen.
Senki se temeti magát 35-40 évesen, de nem kisbabához való életkor.
Szeretnék gyereket, csak egyfelől már most elkéstem, másfelől félek a sport és az énidő hiányától. Meg az alváshiánytól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!