Miert javasoljak sokan az orokbeadas opciojat?
Állami gondozottak szinte mind nagyobb gyerekek. Egy egészséges csecsemőért több százan állnak sorban a listán.
Általában újszülöttet akarnak az örökbefogadó szülők, hogy a kezdetektől sajátjukként nevelhessék.
én tudom, hogy a terhesség nem cukormázas dolog, háromszor voltam az, háromszor szültem (a végén tényleg tud teher lenni). Mégis, szerintem kevésbé megterhelő, mint azzal együtt élni, hogy megöltem a gyerekemet. Mert akárhogy szépítjük, hogy sejtcsomó meg minden, nem egy elefántmagzatot hord a szíve alatt, hanem a saját vérét.
Kedves Kérdező! Látszik, hogy nem vagy jártas az állami gondozás berkeiben. Mint ahogy más is leírta, az újszülöttekért sorbanállás van, nyílt örökbefogadással a szülőanya azt is kiválaszthatja, hogy kinek adja örökbe a babát. Ezzel foglalkozó szervezetek: Bölcső Alapítvány, Gólyahír Egyesület.
Aki pedig állami gondozásba kerül (az oda kerülő csecsemők úgy kerülnek, hogy megállapítja a védőnő, hogy nem alkalmas a család, hogy hazavigye-fűtetlen putri stb. stb.), ekkor is ha rövid időn belül nem változnak a körülmények, örökbe adható a gyerek. 2015-től minden életkorú bekerülő gyereket nevelőszülőknél házakban és nem nagy intézményekben helyeznek el. Tehát 95% esélye van arra, hogy rögtön családhoz kerül a megszült és kórházban hagyott gyermek. 5%, ha olyan fogyatékossága van, bár vannak, akik direkt fogyatékos gyermeket fogadnának örökbe!
Hogy szar lesz-e az élete egy örökbefogadottnak? Olvasgasd a fent megadott két alapítvány weblapját, és az [link] oldalt. Mindent meg tudsz róla.
Az örökbefogadó szülőket olyan alaposan felkészítik és szűrik, ahogy a sima szülőket nem. Az már rég megszűnt, hogy csak cselédnek viszik a gyereket, mint a 20.század elejéig!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!