Miért védik sokan a késői (40 körüli) gyerekvállalást?
A női szervezet számára borzalmasan megterhelő a terhesség. Kvázi rendbe se jön már sohase, ha 40 évesen szült. A nő és a gyerek számára is növekszik a betegségek esélye.
Persze a teherbe esés esélye is csökken a korral.
Bizonyos kor felett pedig automatikusan veszélyeztetett a terhesség.
Egy idősebb embernek nincs annyi energiája a kisgyerekekhez, jellemzően nem olyan rugalmasan neveli. Generációs szakadék is kialakulhat.
Idős és jellemzően igen beteges lesz, mire a gyereke érettségizik.
Amikor a gyereke kirepül, már özvegy vagy beteges, nem tud élvezni még éveket utazással, hobbikkal a párjával.
Nem éri meg az unokázást. Ha a gyereke is későn szül, pláne nem.
Én 30 vagyok és nagyon elkésettnek érzem magam. Mások meg körülöttem olyan lezserül veszik a témát, mintha pont velük nem történhetne semmi rossz.
Erre gondolsz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__120..
?
Mert ha nem, linkel kérlek!
Már hatszázszor kevertek engem másokkal, rohattul unom.
A fenti egy kocsmai vitából alakult.
Az illető el...te az életét (hozzám hasonlóan), vélhetően nem tudja feldolgozni az öregedést.
Elkezdte, hogy ki vannak tolódva a dolgok és szerinte jól néznek ki a negyvenesek.
Hát én aszott negyveneseket látok, 99%-ban elhízva. Vagy gyógyszert szed, vagy kellene, vagy diétáznia kellene valamire.
Miközben naponta 5 cikk arról, hogy 50-es halt meg, párhetente meghal Apum 50-es ismerőse (pl aki nálam cserélt ablakot, fél évre rá nem élt), párhetente meghal valamely barátom, ismerősöm szülője 50-60-asként,vagy gyászolnak egy ilyenkorút.
Sorban rákosodnak az emberek, erről cikkek is vannak.
Családomban mire valaki elérte a 60-at, valami brutál beteg volt, de olyan szinten, hogy mintaéletmódot élő nagypapám infarktuson túl, feleségét asztmával a mentő hordta kórházba, apum most 2 percet bír gyalogolni összesen.
Legjobb barátnőm nagynénje (59) rákos, nagybátyja rákos, anyukája alig ehet valamit, különben kórházba kerül, apja magas vérnyomásos és alig bír járni, másik jó barátnőm apja halott, anyja gerincbeteg, másik jó barátnőm anyja halott, apja súlyos cukorbeteg.
Mérgező levegőt szívunk, nem eszünk zöldséget (amiben amúgy kb nincs vitamin ma már), nem mozgunk, csak ülünk egész nap, jó, gyerekvállalásig sportolgat, aki tud, gyerekkel lényegében senki, nincs is mikor.
Nem tolódott itt ki semmi.
Az evolúció során anno nem jelentett evolúciós előnyt, ha valaki 40 évig vagy tovább élt.
Ergo 40 évre vagyunk "tervezve". Azért romlanak rohamosan a fogak, gyengül az immunrendszer, fogynak az izmok - erről mind-mind olvashattok akárhol!!
Amúgy harmadszor kérdezem.
Nektek nagyon hiányzik a sport? Nagyon romlik a hiánya miatt az állóképességetek? (Nyilván azokhoz szól, akik terhesség előtt sportoltak.)
Volt tanárom hosszúélet-mániás volt. Kb mint ti, illetve mint a kocsmás ismerősöm. Szerinte aki 75 évesen halt meg, az fiatalon halt meg.
Na ez a tanárnő 60 évesen elment egyik napról a másikra.
Aki VALOBAN akar gyereket, az nem ír ilyen marhasàgot, hogy 30 évesen elkésett. Mindenki tudja, hogy BIOLOGIAILAG jobb akàr 20 évesen is, de mivel nem àllatok vagyunk akik csak a természetet nézik, így kijön az, hogy a 30-al az ég vilagon semmi baj, aki meg veled ellentétben valóban akar gyereket, az 40 körül is megszüli, mert az a vàgya, nem picsog, meg rinyàl mindenen. Nem azzal indit, hogy jajj énidő meg nemalvàs. Ez már rég rossz.
Amugy nekem ez tök hiteltelen, hogy neked folyton meghal valakid 50 évesen, vagy épp halàlàn van.
Összehozlak az érintett barátaimmal és apummal is, ha hiteltelen.
Pont az a véranyaság, ahogy te hozzáállsz és pont ezért nem ide tettem ki, csak iderakták.
Normál esetben a nő azt mondja, hogy igen, nehéz volt a terhesség, hánytam, terhességi cukrom volt. Már idejét se tudom, mikor aludtam ki magam. Régen futottam félmaratont (átúsztam a Balatont, kettlebellre jártam whatever), de most nincs időm sportolni. Majd jó lenne, mert le kell adnom 20 kilót, de a szétnyílt hasizmom miatti tornára se volt még lehetőségem elmenni. De rég olvastam egy jó könyvet!
És itt jöhet az akár, hogy de mennyi szépség van benne, hogy növekszik, fejlődik, jó érzés, hogy szeret, hozzám bújik stb.
Na így nem véranyaság.
Az meg normális, hogy a kóros izomgyengeségemmel (autoimmunra vizsgálnak) és a szívbetegségemmel sajnálni fogom a sport hiányát.
Sajnálom, hogy ti nem sportoltatok. Az emberi test mozgásra való.
Ahogy az is normális, hogy szeretem a hobbijaimat.
És 40 éves testet teljesen tönkretesz a terhesség. Teljesen tönkreteszi.
Plusz a gyerek nagy eséllyel lesz beteg.
És nagy eséllyel nem tudod felnevelni.
Sajnálom.
Ez az igazság.
Felelős ember akkor akar gyereket, ha minden klappol.
Bocsi màr kérdező, hogy nekem nem olyan gyereket dobott a gép aki mellett wc re nem mehetek el.
Akarod olvasni az én verzióm?
Terhességem fele vacak volt mert hánytam nonstop, de az elmúlt és utána végig jolvoltam. A súlyom szülés utan pikkpakk visszanyertem mert nem hiztam csak 11 kg-t. A kisfiam nem volt hasfajos baba, meg olyan sem akit ne lehetne letenni. Mindent megcsinaltam mellette mig baba volt, kepzeld olvastam is. Ejjel kelt, evett visszaaludt. Van egy remek ferjem, akire lehet számitani, multkor napokig àgyban feküdtem làzasan ő egyedül helyt àlltt itthon. Meg amugy is, ha tudja hogy elnennék valahova, megbeszéljük. Pl egy fodràsz, vennem kell valamit stb. A gyerek lassan 2, kezdődött már dac, volt földönfetrenges, jah kemény, meg sokszor vagyok befàsult, de nem készülök magam felkötni.
Ha neked ez véranyasàg csak szànni tudlak, hogymilyen egy irigy elbacott teremtés vagy, aki vergődik mert nem mindenkinel szarcunami az élete.
Az is vicces hogy te 40esek gyetekét betegezed, màr előre mikor neked mennyi bajod van. Kapj már agyadhoz
Anyum kerek 40 volt mikor szült engem, kutya bajom. Úgyis, hogy n sportolok.
Te meg 30 évesen majd megakarsz halni. Pffff.
Van énidőd és sport?
Amúgy hihetetlen nagy mázlista vagy.
Az ismerősi körömben ott kezdődik, hogy maguk az anyák mondják a gyerekre, hogy anyamatrica.
Kollégám napi 4 kávét iszik, mert hazaesik, gyerek, feleség, gyerek fektetése és utána kezdődnek a teendők. Éjfélre ágyba is kerül.
Mondjuk az is durva, ha a nő azonnal lelép sportolni, amint a férj hazaesett. Főleg, ha olyankor, amikor még nem sportolhatna (minimum fél évet mondanak gyógytornászok).
Nem sportolok fogd màr fel🤦🤦🤦
Igen van énidőm képzeld. Az a gyerek alszik is, meg apja is van. Nincs ràsózva, du.magàtól szalad az apja elé, ha az hazaért. Hétvégén is simán játszózik vele.
Rendes férfinak kell szülni, ez a nagy titok. De te sem fogsz, ha mar most azon görcsölsz, hogy megismerkedés, majd 1 év utàn esküvő gyerek. Majd te is csak úgy szülsz egyet valakinek, mert kell aztàn nézel, hogy akármi van senkire nem szàmithatsz.
Igy persze, hogy ejfelre kerülsz àgyba. Mint minden egyedülállo nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!