Sokan miért néznek le, mert nincs nőm és gyereket sem akarok?
A helyzet röviden:
Közel 30 éves férfi vagyok, saját vállalkozásomban dolgozok napi 12- 14 órát heti 5 napban (egyszerűen imádom, amit csinálok).
Így különösebb társasági életre nincs időm. Nincs nőm sem (barátnőm van, de az csak barátság, nem több).
Hosszú évek után az egyetemi haverokkal tegnap este összeültünk és beszélgettünk a jelenlegi helyzetről.
Éppen a családi állapotról volt szó. Mikor rám került a sor, én nyíltan kijelentettem, hogy a munkám miatt nincs időm (és kedvem) gyereket "csinálni", sőt, különösen csajozni sincs energiám. Ha ezekre fordítanám az időmet, nem élnék jól, mert a munka és a pénz rovására menne.
Erre a haverok körül többen érdekes megjegyzést tettek.
A kérdésem:
Miért baj az, ha valaki a karrierjébe akar kapaszkodni, ahelyett, hogy gyereket gyártana felelőtlenül? Hm?
Szerintem egy 30 évest ma már nem néznek le ha még nincs gyereke és nője...
Max ha fura ember, furán viselkedik és akkor nem a hiányai (mint nincs nő se gyerek) hanem a meglévőségei miatt (fura viselkedés, fura gondolkodás) az maximum ami miatt hülyének nézhetnek. Ha hülye szélsőséges elméleteket gyártasz és hangoztatod, miközben a közeged folyton elutasítja, akkor tudhatnád, hogy hülyeség amit mondasz.
Önmagában egy értelmes felnőtt 30 éves férfit aki dolgozik és teszi a dolgát, intelligens és jófej, azt senki nem nézi le. Ez 100%!
Megvannak a társadalmilag ránk erőltetett normák, amit mindenki kötelező érvényűnek vesz és minden ami ezzel ellentétes azt bírálják.
Én is mindig megkapom, hogy mikor házasodok meg, mikor lesz barátnőm, mert hogy ezek nélkül semmit nem ér az élet. Én ilyenkor megmondom, hogy az én életem elég értékesnek találom ezek nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!