Ha a párotok szeretne gyereket, ti még nem, elmondanátok neki a terhességet?
Védekezés mellett estem teherbe, januárban Ausztriában lesz abortuszom.
Fogalmam sincs, hogy a páromnak elmondjam-e... Most költöznénk majd össze, lassan egy éve vagyunk együtt. Nem akarom bántani ezzel. Ő szeretne akár most rögtön babát, beszélgettünk már erről többször. Tudja az én álláspontomat is erről, hogy én még 2-3 évet várni szeretnék, ESETLEG egy év múlva elkezdhetnénk próbálkozni. Ezzel nem is volt problémája. De más az, ha már terhes vagyok és úgy hátrálok ki úgymond...
"Szerintem ez kamu kérdés."
Hát, abból kiindulva, hogy előjött az abortusz csak egy semmiség, nem egy négy éves gyereket ölünk meg; és azóta már el is döntötte a kérdést, egyérteémű.
53-as, hülyeségeket ne írj!
Sehol nem mondtam, hogy az abortusz semmiség lenne! Olyan mondatokat akartok nekem tulajdonítani, amiket nem írtam le sehol. (Ugyanez volt a "pár évet dolgozni akarsz" szöveggel, azt sem írtam.)
Nem, nem semmiség egy ilyen beavatkozás, de nyilván mivel nem egy tervezett terhességről van szó, nem is vágyom gyerekre jelenleg, ezért nem úgy állok hozzá, hogy "de édes kisbaba lenne".
Az, hogy leírtam, nem egy 4-5 éves gyerekről van szó, arra a kommentre szólt, aki azzal jött, hogy én vagyok az aktuális "punci", ez meg a vére... Mintha már egy megszületett, köztünk lévő gyerekről lenne szó, akihez kötődik, akit ismer.
Igen, eldöntöttem. Meddig kéne ezen gondolkoznom, mikor már 1 hete ezzel kelek, ezzel fekszem?
öööööööö
"Utána szeretnék még dolgozni is egy picit, mert nagyon várom már, hogy azt csinálhassam, amit tanulok, ami érdekel. Nem fér bele jelenleg az, hogy évekre parkoló pályára kerüljenek a terveim"
vs
"Nem beszéltem arról, hogy pár évet szeretnék dolgozni a baba előtt. Fél évet, egy évet maximum."
Legalább tudnád, mit hordtál össze...
És de, kb kijelentetted, hogy a magzat semmit nem ér...
"Egy kezdeti terhességről beszélünk, ne úgy állítsd már be, mintha egy 4-5 éves gyerekről lenne szó."
Pontosan tudom, mit írtam le! Ugyanis ezt terveztük el. De ha most nem vetetném el ezt a terhességet, nagy eséllyel nem szereznék diplomát időben, nem kezdenék el dolgozni sem '23-ban. Ne forgassátok már ki a szavaimat!
Egy embriót összehasonlítani egy kisgyerekkel, vagy akár újszülöttel nevetséges.
Ez nagyon súlyos dolog. Látszik, hogy erzelmileg hárítod. Egyetértek szinte mindenkivel azokban:
- joga van tudni mert ő az apa
- ez túl súlyos titok egy párkapcsolatban
- egy ev múlva már próbálkozni de a már élő magzatot szétvágatni érthetetlen ellentmondás. Valami nem igaz belőle, pl lehet hogy a szíved mélyen nem is akarsz gyereket
- nem a párodat véded hanem fèlsz hogy elhagy.
Ez ami történik, az ellentéte annak, amire egy párkapcsolatot kitaláltak. A világon a legbizalmasabb, legközelibb ember kellene legyen a párod. Ha szülsz, ő fogja a kezedet, amíg vajúdsz, csorog majd a melledből a tej stb. Vkinek terhesség alatt q párja adott beöntést. Amikor vki súlyos beteg, gyakran a férje/felesége pelenkázza, eteti.
Itt most Te az első problémára már elzárkózol, "veded őt". Itt vmi nem jó. Vagy ő gyenge vagy Te vagy bizalmatlan vagy ez nem szeretetkapcsolat (még).
Most kellene tesztelni és kezelni vagy megszakítani a kapcsolatot, mielőtt még tényleg lesz egy igazi baba.
Ezt a "szuper" trauma feldolgozó módszeredet egyébként hasításnak hívják. A legősibb és legkiéretlenebb metódus, gyakran gyerekek alkalmazzák feldolgozhatatlan lelki sérülések túlélésére.
Jobb lenne utána menni ennek a dolognak, mert az anyaság feltépi a régi sebeket, és tényleg beleszaladsz valami nagy testi/lelki bmegbe, teljesen védtelenül.
Látszik, hogy erzelmileg hárítod
Orvos létedre nagyon naiv vagy. Nem hárít, hanem vetít :D
Az életem lelki részét nem szeretném itt tárgyalni, erre a kérdéskörre vetíteni.
Igen, nem vagyok 100%-on ezekkel a dolgokkal. Tudom, hogy vannak problémáim, az érzelmi intelligenciám sem túl magas. A gyerekkoromból kb. semmire sem emlékszem, sokáig képtelen voltam rendes kapcsolatok kialakítására. Van egy erős apakomplexusom is, mellette az, hogy mindig azt mutatom, én vagyok a legjobb az adott helyzetben, sosem látszik rajtam gyengeség.
Nagyon jó esettanulmányt lehetne belőlem írni, dehát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!