Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyen esetben elmondanátok a...

Ilyen esetben elmondanátok a főnökötöknek a terhességeteket 8. héten?

Figyelt kérdés

10 éve dolgozom ugyanazon a munkahelyen. Most kismama lettem, de mivel decemberben volt egy méhenkívülim, így azt gondoltam megvárom a 12. hetet, akkor azért biztosabb a dolog.

Az orvossal azt beszéltük meg, hogy 10. héten kiállítják a papírokat a kiskönyvhöz, ha mindent rendben találnak.

Most viszont a munkahelyen elrendelték a 12 órás műszakot, igaz ülőmunka, de így sem kellemes utazással együtt 14 órát dolgozni egy nap.

Ha a főnökömnek elmondom kiskönyv nélkül, akkor mik a kilátásaim? Nem szeretnék úgy elmenni táppénzre, hogy egyszer csak nem jövök, mert ha neadjisten bármi történik a babával, akkor valószínű rögtön kirúgnak. Ha viszont nem mondom el, nem csak a kötelező túlórák alól nem kapok felmentést, de még a vizsgálatokat sem tudom összehozni.

2018. szept. 13. 08:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%

Elmondanàm.

Nem rúghatnak ki!

2018. szept. 13. 08:26
 2/12 anonim ***** válasza:
69%

Első, kérdező szerintem arra gondol, h elmondja, h terhes, utána ha mégis elmegy a baba, és menne vissza, akkor rúgják ki.

Nem mondanám el, pár napot kibírnék még, szabi, betegszabi utána, a 12. hétig.

2018. szept. 13. 08:29
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

A kiskonyv nem lényeges, ha igazolnod kell a terhességet, egy sima papir is elég a nőgyógyásztól.

Nem tudom miért gondolod, hogy kirúgna, ha 10 éve ott dolgozol. Ha ki akar rúgni, terhesség alatt is fog tudni találni ra megoldást.

Én elmondanám, bár ülő munkát végezni terhesen is nagy dolog, meg lehegg oldani, igaz, ha közlöd a terhességet már nem oszthat be tulorara

2018. szept. 13. 08:54
 4/12 anonim ***** válasza:
28%
Se. Terhesen SE nagy dolog.
2018. szept. 13. 08:54
 5/12 anonim ***** válasza:
55%

Esetleg azt nem tudod megbeszélni házidokival h írjon ki táppénzre de ne a terhességi kóddal. (Nekem 9 héten házidoki felajánlotta h enterális betegséggel ír ki pedig vetéléssel fenyegető hüvelygyulladásom volt. De azt mondta ha még nem akarok főnöknek szólni a terhességről akkor nem terhesség okán vesz fel táppénzre. Tény akkor csak 4 napról volt szó és utána én még visszamentem dolgolzni meg akkor már tudták a munkahelyen is) Főnöknek meg azt mondanád beteg vagy. 1-2 hetet nyerhetsz...

Nem a legszebb dolog de te ismered milyenek ott veled és a kismamákkal.

2018. szept. 13. 09:15
 6/12 anonim ***** válasza:
26%

Ne szórakozz már. 32.hétig dolgoztam egy irodában, fokozott pszcihés terhelésnek kitéve napi 12 órát. Előtte 4 évig ugyanígy dolgoztam, nem nagy cucc többet ott ülni.

12.héten jelentettem be a terhességem, a beosztásom pont ugyanolyan maradt.

2018. szept. 13. 11:59
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha nem terveztem, ne mondanám.

Nekem is egészséges terhességem volt

10-12 h dolgoztam.

1-1,5 h oda -vissza út volt.

37. Hétig dolgoztam

De én jól voltam!!!

2018. szept. 13. 14:57
 8/12 A kérdező kommentje:

Nekem főleg délután vannak rosszulléteim, így a nap nagy részében jól vagyok.

Viszont én nem egy irodában dolgozok, hanem egy raktárban, ahol egyedül vagyok, és van hogy 25 kg-os dobozokat kell emelgetnem, ez kb a munkám 25%-a, a többi adminisztráció.

Ez ugye relatív kinek sok, kinek kevés.

2018. szept. 13. 16:27
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha úgy érzed nem bírod, akkor mond meg. Ha mégis elmegy a baba, és emiatt kirúgna, akkor az annyit is ért, majd keresel másik munkát. De szerintem semmi gond nem lesz. Csak pozitívan 🙂

(én a 10. Hét környékén mondtam el, mert előléptettek, és úgy éreztem korrektnek, hogy szólok, már nem sokáig lehet rám számítani. Végül a 36. Hétig dolgoztam, és nagyon örültek, mikor a gyed után visszamentem)

2018. szept. 13. 17:17
 10/12 anonim ***** válasza:
Én már 4 hetesen elmondtam, ahogy a doki megállapította. Állatokkal dolgoztam 12 órába, ráadasul túlóráztatni akart. Nem volt kiskönyvem, a doki írt egy papírt nekem, annyi szerepelt csak rajta, hogy 'igazolom, hogy jelenleg 4 hetes terhes'. Én nem kockáztattam, szerintem te se tedd, gondolom nem szeretnéd ezen okok miatt elveszíteni. Nem kell, hogy rögtön táppenzre vegyenek, viszont így nem túlóráztathatnak és könnyebb munkát kell kapnod(akár 8 órást, attól függ miben állapottok meg). Nemhiszem, hogy gond lenne ebből, és ha esetleg elmenne a baba (de nem fog, csakis pozitivan!!)akkor elgondolkodnék a munkahely váltáson egy korrektebb főnökért.
2018. szept. 14. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!