Elmondanátok mennyi és milyen vizsgálatokra számíthatok az első 12 hétben?
Terhesség megállapítása. Aztán 12. Héten újra uh, vérvétel, down Szűrés.
Nálam Ennyi volt. A védőnőt is csak a 12. héten kerestem.
Élő terhesség megállapítása (szívhang) után mehetsz a védőnőhöz kiskönyvért. Ő felveszi az adataidat, mér súlyt, vérnyomást. A következő a 12. heti UH. Nálunk ennek az eredményével lehet csak jelentkezni a központi terhesgondozóba, ott adják a laborbeutalót.
Szóval a 12. hétig a terhesség megállapításán kívül nekem csak a védőnő volt.
háziorvoshoz és fogorvoshoz is kell majd menni, ált. miután megvan a kiskönyv (védônôtôl), mert belepecsételnek majd.
és igen, lesz labor, meg a 12. heti genetikai uh
Én is 4-6 hetente jártam. A végén sűrűsödik. Pl. 35 héttől hetente + ctg a kórházban.
De a 12. Hétig az első válaszban.
Nekem így volt: Késett a vérzésem 1-2 hete, volt pozitív tesztem.
1. Elmentem a szakrendelésre, valami látszott, menjek vissza 2 hét múlva az uh rendelőbe.
2. UH rendelőbe elmentem, 7 hetes élő embrió szívhanggal. Ezután el kellett volna mennem a védőnőhöz a kiskönyvért, csak senki nem szólt róla...
3. Volt egy első trimeszteri vérvétel, de nem a nőgyógyászaton.
4. Aztán a védőnő vérzés szerint kiszámolta mikor vagyok 12 hetes, akkor kellett uh-ra mennem. De a vérzés szerinti és a valós kor nem egyezett, ezért 11+1 hetesnek mérték az embriót, kizavartak és visszahívtak egy hét múlva. Ugyan a korábbi uh-k is eltértek a vérzés szerintitől, de a védőnő azt mondta, hogy neki a vérzés szerint kell számolnia, amíg nem vagyok kiírva.
5. Elmentem a háziorvoshoz, sokat segíteni nem tudott, de volt valami szívhang vizsgálat.
6. Elmentem másodszor is 12 hetes uh-ra.
Ekkor kimaradtam a Down-szűrésből, mert ugyan olvastam róla, de semmi tájékoztatást nem kaptam, hogy hogy is működik, hova menjek, van-e ilyen a kórházban, csak az ultrahangon megkérdezték, hogy befizettem-e a csekket, mondom milyen csekket? A kezembe nyomtak egyet, hogy akkor fizessem be, le ne maradjak a szűrésről, viszlát, küldje a következőt. Szóval kifutottam az időből.
Volt egyébként fogadott orvosom is, már nem emlékszem pontosan hányadik héttől, de még az első trimeszterben voltam nála először. De ő csak méhszájat nézett a rendelőjében, minden más a kórházban volt.
Másik baba, másik kórház. 2 hete késett a vérzésem, halvány pozi volt a teszt, viszont iszonyú hányingerem volt és a recept nélküli gyógyszerek nem használtak, gondoltam jobb, ha lát orvos.
1. Szakrendelő, régi uh, semmi nem látszott, menjek vissza később.
2. Szakrendelés, valami látszik, szívhang nincs, menjek vissza később.
3. Szakrendelés, élő embrió, szívhanngal, menjek a védőnőhöz, meg havonta hozzájuk, a többit majd mondja a védőnő.
4.Vérvétel a 10. héten.
5. 12 hetesen egyik nap a délelőtti szakrendelésre mnetem, mi a panasz?, méhszájvizsgálat.
6. És azon a héten egy másik délutánom az uh rendelésre, mert ott jobb a készülék.
(Egyébként 18 hetesen meg úgy mentem, hogy egy nap akartam letudni a vizsgálatot meg az uh-t, délelőtt mentem a szakrendelőbe, kérdezték uh mikor lesz, mondtam, hogy ma délután fogok visszajönni, erre megcsinálták ott a rendelőben a régi géppel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!