Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a párotok szeretne gyereket...

Ha a párotok szeretne gyereket, ti még nem, elmondanátok neki a terhességet?

Figyelt kérdés

Védekezés mellett estem teherbe, januárban Ausztriában lesz abortuszom.

Fogalmam sincs, hogy a páromnak elmondjam-e... Most költöznénk majd össze, lassan egy éve vagyunk együtt. Nem akarom bántani ezzel. Ő szeretne akár most rögtön babát, beszélgettünk már erről többször. Tudja az én álláspontomat is erről, hogy én még 2-3 évet várni szeretnék, ESETLEG egy év múlva elkezdhetnénk próbálkozni. Ezzel nem is volt problémája. De más az, ha már terhes vagyok és úgy hátrálok ki úgymond...

2022. dec. 18. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
95%

Természetesen elnondanám.

Ha egyáltalán felmerülne bennem, hogy eltitkoljam, akkor már ott ette meg a fene azt a kapcsolatot.

Egy jó kapcsolat nem épülhet hazugságram

De te már magadnak is hazudsz. Egy nő nem veteti el a gyerekét, ha egy év múlva már jöhetne. Nincs az az élethelyzet ami miatt egy év múlva már oké lesz, ha most nem az.

Valld be inkább, hogy te kvára nem akarsz gyereket még legalább 10 évig vagy soha, az sokkal tisztább.

2022. dec. 18. 12:58
 22/74 anonim ***** válasza:
72%

Hajrá.

A karma majd megoldja. Ő lelép, te meg az életben többet nem leszel terhes. És nem az ab, hanem a mocskos hazugságod miatt.

2022. dec. 18. 12:59
 23/74 anonim ***** válasza:
93%
Utólag kiderülne egy ilyen azonnal válnék. És nem azért, mert ne érteném meg az eredeti döntést, hanem a bizalomvesztés miatt.
2022. dec. 18. 13:00
 24/74 A kérdező kommentje:

De, van az az élethelyzet.

Még egyetemista vagyok, tavasszal fogom csinálni a záróvizsgáimat. Utána szeretnék még dolgozni is egy picit, mert nagyon várom már, hogy azt csinálhassam, amit tanulok, ami érdekel. Nem fér bele jelenleg az, hogy évekre parkoló pályára kerüljenek a terveim. Majd ha a kezemben lesz a diplomám, dolgozni fogok teljes állásban, lehet tervezgetni a gyerekvállalást.

2022. dec. 18. 13:01
 25/74 anonim ***** válasza:
95%

Nem az eesztben lesz nyoma hanem gondolom nem fogsz hazudni a nődokidnak is erről, mert ezt neki tudnia KELL... Nem megy majd veled a párod az ultrahangokra, nem nézhet bele a kiskönyvedbe, stb.?

Tisztában vagy vele, hogy az az ő gyereke? Hiába benned van, szerintem nem dontheted el egyedül hogy elveteted. Más lenne ha erőszakból, bántalmazó kapcsolatból vagy egyéjszakás kalandból lenne, de így nincs jogod eltitkolni.

És tökmindegy, hogy most tudja meg, vagy 5 év múlva vagy 20 év múlva, egyszer úgyis kibukik.

A barátnőm férje pl úgy tudta meg az abortuszt, ami a kapcsolatuk előtt volt, hogy a csaj nem esettt teherbe újra. Ez más, mert még nem voltak együtt, de ha mondjuk nalatok is el kell menni kivizsgálásra és kiderül hogy dátum alapján mikor volt abortuszod, nem ismerem a párod, de nem hiszem hogy otthon találod mire hazaérsz a kórházból...

2022. dec. 18. 13:01
 26/74 A kérdező kommentje:

"szerintem nem dontheted el egyedül hogy elveteted"

Szerinted. A törvények pedig mást mondanak. Amíg a nők viselik a terhességgel járó kellemetlenségeket, fájdalmakat, az ő testük van kitéve mindennek, addig a nők döntenek.

2022. dec. 18. 13:02
 27/74 anonim ***** válasza:
69%

"Egy nő nem veteti el a gyerekét, ha egy év múlva már jöhetne. Nincs az az élethelyzet ami miatt egy év múlva már oké lesz, ha most nem az."

Mondjuk ezt anyám - apám tudtával - meglépte a '80-as években. Esküvő előtt el lett vetetve a becsúszott gyerek. De házasságkötés után rögtön jöhetett a bátyám. Nem sok idő telhetett el a két terhesség között.

2022. dec. 18. 13:03
 28/74 anonim ***** válasza:
100%

24.

Akkor ezt miért nem vázolod fel neki is?

Vagy nem értené meg?

Akkor minek vagy vele?

Egyébként meg ha nem fogadod el az ellentétes véleményt, és mindenit lepontozol, akkor mire a kérdés?

2022. dec. 18. 13:04
 29/74 anonim ***** válasza:
95%
Engem sem talalnal hasonlo helyzetben mar otthon.
2022. dec. 18. 13:04
 30/74 A kérdező kommentje:
Megértené, persze. Ő a legtámogatóbb ember, akit ismerek. De leírtam, hogy bántani nem szeretném, mert tudom, hogy ő vágyik már kisbabára.
2022. dec. 18. 13:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!