Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmondanád a terhességet a...

Elmondanád a terhességet a családnak, ha már van szívhang?

Figyelt kérdés

Legjobb barátnőm szerint már a pozitív tesztnél sem gáz szólni a szülőknek, anyóséknak, nagyszülőknek, hiszen ha mégsem jön össze a baba, akkor is a család tagjai és nem szabad előttük titkolózni.

Mások várnak a 12. hétig vele.

Tegnap meg azt olvastam egy könyvben, ha már van szívhang, akkor el lehet mondani, mert akkor már csak 2 % a vetélés esélye. Szerintetek?

2015. jún. 12. 10:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
24%
Szülőknek mondtuk el az első orvosi vizsgálat után. Távolabbi csaladtagokkal meg vártuk a 12 hetet
2015. jún. 12. 10:37
 2/13 anonim ***** válasza:
Mivel a 8. hétre kaptam időpontot a dokimhoz, így nálunk a szűk család már előtte tudta pár nappal.
2015. jún. 12. 10:40
 3/13 anonim ***** válasza:
77%
minden rosszindulat nélkül! : sose értettem szűk családban miért kéne bármire is várni, hogy elmondjuk a jó hírt... hisz tegyük fel mégis elmegy a baba, bekerülsz a kórházba akkor a szüleid nem tudhatnak róla min mész keresztül? a vetélést is eltitkolnád? nehogy véletlenül melletted tudjanak lenni a bajban? vagy akkor szólnál, hogy kórházban vagy? hogy esne neked ha a saját lányod 1: nem is szólna semmit, 2: csak a kórházból telefonálna hogy mi van? - komolyan semmi rosszindulat nincs a válaszomban, csak gondold végig amit írtam :)
2015. jún. 12. 10:47
 4/13 anonim ***** válasza:
47%
Az elsőnél hamar elmondtuk a családnak. Sajnos az a baba elment a 10. héten. A másodikat anyunak és a húgomnak mondtuk csak el és a 14. héten az anyósnak és sógoroméknak.
2015. jún. 12. 10:51
 5/13 anonim ***** válasza:
Én akkor mondtam el a családnak amikor még csak petezsák látszott. Többieknek amikor már volt szívhang. A munkahelyen is akkor mert "veszélyes" helyen dolgozok. A másik meg hogy állandóan rosszul voltam, hánytam, stb. így nem is lehetett volna titkolni.
2015. jún. 12. 10:59
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem titkolóztam egyszer sem, mindkétszer 5-6 hetesen elmondtam. Nem hiszek abban, hogy ez rosszat jelentene, és felnőtt emberek ők is, tudják, milyen kockázata van az első trimeszternek. Sosem lett gond belőle, de ha elment volna, azt is vállaltam volna, hisz nem az én hibám.
2015. jún. 12. 11:08
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi a 10-ik héten mondtuk el, szerettük volna csak a 12. után, de mivel a főnökömnek elmondtam nekik is elmondtuk végül. Nem babonából, egyszerűen jó érzés volt hogy a mi kis titkunk volt pár hétig:)
2015. jún. 12. 11:43
 8/13 anonim ***** válasza:

En tobbet nem varnek, ha visszaforgathatnam az idot.

Volt egy korai vetelesem a 6. het elejenm arrol anyum tudott, de masnak nem akartuk mondani, igy is nagyon fajt.

Amikor ismet terhes lettem, megvartuk a 12 hetet, mar gondolatban mindent elokeszitettunk, hogy fogjuk unnepelyesen bejelenteni, amikor jott a telefon, hogy apum meghalt. Mar soha nem tudhatta meg hogy nagypapa lesz :(

2015. jún. 12. 12:42
 9/13 anonim ***** válasza:
Szia!11 hetes terhes vagyok :) mikor megcsináltam a tesztet , ès pozitìv lett , egyből hìvtam a családot :) , nekünk nagy boldogsàg, hogy babánk lesz :) 8 hetes voltam mikor kiderült :) semmi gond nem lesz ha elmondod , :)
2015. jún. 12. 12:55
 10/13 anonim ***** válasza:
Én elmondtam a pozi teszt után. Eszembe se jutott, hogy még baj lehet. És nem is volt. :)
2015. jún. 12. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!