Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmondanád a terhességet a...

Elmondanád a terhességet a családnak, ha már van szívhang?

Figyelt kérdés

Legjobb barátnőm szerint már a pozitív tesztnél sem gáz szólni a szülőknek, anyóséknak, nagyszülőknek, hiszen ha mégsem jön össze a baba, akkor is a család tagjai és nem szabad előttük titkolózni.

Mások várnak a 12. hétig vele.

Tegnap meg azt olvastam egy könyvben, ha már van szívhang, akkor el lehet mondani, mert akkor már csak 2 % a vetélés esélye. Szerintetek?

2015. jún. 12. 10:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 és fél hetesen tudtam, hogy terhes vagyok és azonnal szóltam a családomnak (hajnal 5kor). :) A barátokat meg szépen apránként avattuk be a 6. hétre már mindenki tudta, még a munkahelyem is. Én nem vagyok babonás, ez egy örömteli hír. Vannak kockázatok és van, hogy rosszul alakulnak a dolgok, de miért számítsak a legrosszabbra? Ha pedig baj történik, az sajnos az élet velejárója, nem én lettem volna az első nő és sajnos nem is az utolsó.

12+1 hkm

2015. jún. 12. 14:17
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem úgy indultam neki anno a terhességnek, hogy abból bármi rossz dolog lesz. Nyilván tisztában van az ember azzal, hogy lehetnek gondok, lehet vetélés, koraszülés, stb., de az nem azon múlik, hogy valaki elmondja-e a tényt, vagy sem.

Szóval a legközelebbi családtagok, mint a párom, a leendő nagyszülők, testvérek, legjobb barátnők már a pozitív teszt után tudták, hogy nagy valószínűséggel baba lesz, a tágabb család pedig azután, hogy az orvos is megerősítette.

Egyébként már lassan 5 éves lesz a kisfiam, szóval hiába tudták már nagyon korán a családtagok, ez nem változtatott a tényeken.:)

2015. jún. 12. 15:22
 13/13 anonim ***** válasza:
Amikor a fiammal voltam terhes, akkor rögtön a pozitív teszt után már tudta a közeli család. Most viszont még nem mondtuk el senkinek. Nagyon sok időnkbe telt, mire sikerült, és még mi sem hisszük el egészen, úgyhogy várunk az első ultrahangig, ami két hét múlva lesz. Mondjuk anyukámnak el fogjuk mondani pár nappal előtte már, mert meg szeretnénk kérni, hogy vigyázzon addig a leendő nagytesóra. Hát ja, ahol már van nagyobb testvér, ott azért ilyesmivel is számolni kell. Főleg úgy, hogy nem olyan picike már, hogy babakocsiban elvan, amíg engem vizsgálnak, 7 éves már.
2015. jún. 17. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!