Elmondanád a terhességet a családnak, ha már van szívhang?
Legjobb barátnőm szerint már a pozitív tesztnél sem gáz szólni a szülőknek, anyóséknak, nagyszülőknek, hiszen ha mégsem jön össze a baba, akkor is a család tagjai és nem szabad előttük titkolózni.
Mások várnak a 12. hétig vele.
Tegnap meg azt olvastam egy könyvben, ha már van szívhang, akkor el lehet mondani, mert akkor már csak 2 % a vetélés esélye. Szerintetek?
Én 3 és fél hetesen tudtam, hogy terhes vagyok és azonnal szóltam a családomnak (hajnal 5kor). :) A barátokat meg szépen apránként avattuk be a 6. hétre már mindenki tudta, még a munkahelyem is. Én nem vagyok babonás, ez egy örömteli hír. Vannak kockázatok és van, hogy rosszul alakulnak a dolgok, de miért számítsak a legrosszabbra? Ha pedig baj történik, az sajnos az élet velejárója, nem én lettem volna az első nő és sajnos nem is az utolsó.
12+1 hkm
Én nem úgy indultam neki anno a terhességnek, hogy abból bármi rossz dolog lesz. Nyilván tisztában van az ember azzal, hogy lehetnek gondok, lehet vetélés, koraszülés, stb., de az nem azon múlik, hogy valaki elmondja-e a tényt, vagy sem.
Szóval a legközelebbi családtagok, mint a párom, a leendő nagyszülők, testvérek, legjobb barátnők már a pozitív teszt után tudták, hogy nagy valószínűséggel baba lesz, a tágabb család pedig azután, hogy az orvos is megerősítette.
Egyébként már lassan 5 éves lesz a kisfiam, szóval hiába tudták már nagyon korán a családtagok, ez nem változtatott a tényeken.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!