Miért kell megsértődni azon, hogyan szeretnék szülni? Nem lehet legalább ezt tiszteletben tartani?
Egyedüli gyerek és unoka is vagyok a családban, szóval már most mindenki izgatott a terhességem miatt. Hogy újra lesz kisbaba a családban, lehet majd jönni babázni stb.
Mi örülünk, hogy ilyen lelkesek, nem is tervezünk olyasmit, hogy 6-8 hétig senki nem látogathat minket, vagy hogy nem foghatják meg a babát majd. Szeretnénk, ha majd jó kapcsolata lenne a nagyszüleivel, dédszüleivel, én is nagyon sokat voltam az enyémekkel gyerekként.
Viszont ha megyünk a kórházba, azt szeretném, ha csak a párom lenne bent velem, ő ott is fog aludni. A nagyim és anyukám ezen viszont megsértődtek, mert hogy lehetek ennyire önző, ők amúgy is többet tudnának ott segíteni, mint a férjem. De az a gond, hogy ez nem igaz. Mind a ketten nagyon cukik, nagyon törődőek, de pl. ha én nem érzem jól magam, valami bajom van, akkor szeretem, ha csend van körülöttem. Anyukám, ha tudja, hogy beteg vagyok, fél óránként hívogat, hogy "na hogy vagy, jobban vagy már?", "mid fáj, nagyon fáj?", "jaj hogy segítsek neked?". Ha ezt ott is elkezdené, megőrülnék. Meg na, nem akarok nagyközönséget... Legyen ott a férjem, a szülésznő és az orvosom.
Anyám meg ilyeneket mond, hogy őt nem fogja megállítani se ajtó, se biztonsági őr, se orvos, mert ahogy szólunk, hogy beindult a buli, ő azonnal ott lesz. Mondtam, hogy akkor nem fogunk szólni, majd kap egy képet a gyerekről, ha megszületett. Hát hogy én ezt hogy mondhatom, ezt nem tehetem meg... De most komolyan még akkor idegesítsem magam azon is, hogy ők ott szeretnének bejönni, meg zavarni?!
27-es vagyok, en nem kuldenem el amugy a francba. Az elso 1 evben faraszto neha ugyan hallgatni a tanacsokat, de ha te el tudod fogadni, hogy nekik lehet mas velemenyuk, es nyugodtan csinalod megis ugy, ahogy te szeretned, akkor nem feltetlenul lesz osszeveszes (talan) a vege, bar mi nem usztuk meg anelkul, mert erre en akkor meg nem jottem ra.
Te szeretnel veluk jo viszonyt. Magyarazd el, hogy a korhazba nem johetnek be, mert a szabaly az, hogy egy kisero johet, es te ugy nyugodtabb vagy, viszont mikor mar megszuletett, akkor mindenkepp ok fogjak legeloszor megtudni, es azonnal johetnek is latogatni (ami amugy nagyon jol jon annak, aki ezt szereti, nekem jol jott, mert ferjem faradt volt, hazamehetett aludni (a korhazban nem tudott annak ellenere sem, hogy o is lefekhetett az agyra), es kozben megis nyugodtabban el tudtam menni wc-re, reggelizni, ilyesmik, mert nalunk pl. tesom mar a szules masnapjan odautazott (masik orszagbol), es tok sokat aludt a baba rajta is.
A masodik gyereknel amugy megmondtam a kiirt datumot, mert addigra mar tulvoltam ezen, amit irtam, es tudtam kezelni az ilyen fajta hozzaallast. Ettol fuggetlenul senkinek sem szoltam, mikor beindult a buli, meg a ferjemnek is csak mar rendszeres fajasokkal (amit nyilvan magatol is eszrevett :) ). Sot, ott ambulans szules volt, tokre nem masokkal voltunk elfoglalva, korareggel szuletett, 9-kor mar az agyunkban fekudtunk mind a negyen, azutan szoltunk csak. Vagyis en biztosan csak akkor, ferjem talan mar elobb is jelezte a csaladnak (ahogy amugy az elsonel is alapvetoen o jelzett mindenkinek, hiszen en tok massal voltam elfoglalva).
"Magyarazd el, hogy a korhazba nem johetnek be, mert a szabaly az, hogy egy kisero johet, es te ugy nyugodtabb vagy, viszont mikor mar megszuletett, akkor mindenkepp ok fogjak legeloszor megtudni, es azonnal johetnek is latogatni"
De a kérdező leírta, hogy ezt már elmondta normálisan. Az a baj, hogy az ilyen erőszakos emberek nem értenek a szép szóból akkor sem, ha 10-szer mondanak el nekik valamit.
A szüléshez nyilván nem jöhet be senki, csak egy kísérő, aki a férj lesz. Úgyhogy nem is értem a kérdező vergődését: az anyukáját a személyzet úgysem engedi be a szüléshez. Hasonlóan az aranyóra sem a nagymamáknak van, hanem az apa+anya+újszülött hármasnak.
Viszont azért nem kéne hisztiznie, hogy a váróteremben (ill. az erre kijelölt helyen) a kórház területén tartózkodjanak és várják, hogy megszülessen a kisbaba. Nem értem, hogy ez miért zavarja a kérdezőt. Általában oda kiviheti az apa egy pillanatra megmutatni az újszülöttet. Miért kéne megfosztani ettől a nagyszülőket?
35-ös, már nincs ilyen, a legtöbb kórházban nem lehet beülni a folyosóra/váróba és az újszülöttet nem lehet kivinni sehova, az tilos régóta.
Nálunk a váró olyan, hogy onnan nyílik a folyosó, de ha 3 napig ülnek ott, akkor sem fogják látni az újszülöttet, mert a folyosóra bejönni nem lehet, kimenni a váróba sem. Még a kísérő sem jöhet be egyből, meg kell várni, míg szólnak neki (Debrecen).
Szóval én se értem, miért jó a nagymamáknak ott ülni akár 10-20 órát a semmiért. Gondolom, a kérdező attól tart, hogy az értetlen anyja ott fog hisztizni és balhézni a dolgozóknak, hogy be akár menni.
"Meg engem frusztrálna, hogy ők ott vannak és várjak az “akciót”."
Tehát semmilyen módon nem érzékelhetnéd őket (nem láthatod, nem hallhatod őket stb.), csak a TUDAT zavarna, hogy ott vannak. Ha pár km-re arrébb, a saját lakásukban várnának ugyanígy, az meg nem zavarna.
Nos, akkor a saját fejedben kéne először rendet tenni. Nem az anyukád zavar, hanem te hergeled bele magad abba, hogy TUDOD, hogy ott várakozik.
A telefonálást meg nem is értem, mert szülés közben úgysem lesz nálad a telefon, teljesen mindegy ki és miért hív.
Szerintem neked erősen problémás az anyukáddal való kapcsolatod. Menekülsz is előle, meg tartasz is tőle, meg lerázni sem tudod.
Ebből fakadt ez a konfliktusod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!