Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell megsértődni azon,...

Miért kell megsértődni azon, hogyan szeretnék szülni? Nem lehet legalább ezt tiszteletben tartani?

Figyelt kérdés

Egyedüli gyerek és unoka is vagyok a családban, szóval már most mindenki izgatott a terhességem miatt. Hogy újra lesz kisbaba a családban, lehet majd jönni babázni stb.

Mi örülünk, hogy ilyen lelkesek, nem is tervezünk olyasmit, hogy 6-8 hétig senki nem látogathat minket, vagy hogy nem foghatják meg a babát majd. Szeretnénk, ha majd jó kapcsolata lenne a nagyszüleivel, dédszüleivel, én is nagyon sokat voltam az enyémekkel gyerekként.

Viszont ha megyünk a kórházba, azt szeretném, ha csak a párom lenne bent velem, ő ott is fog aludni. A nagyim és anyukám ezen viszont megsértődtek, mert hogy lehetek ennyire önző, ők amúgy is többet tudnának ott segíteni, mint a férjem. De az a gond, hogy ez nem igaz. Mind a ketten nagyon cukik, nagyon törődőek, de pl. ha én nem érzem jól magam, valami bajom van, akkor szeretem, ha csend van körülöttem. Anyukám, ha tudja, hogy beteg vagyok, fél óránként hívogat, hogy "na hogy vagy, jobban vagy már?", "mid fáj, nagyon fáj?", "jaj hogy segítsek neked?". Ha ezt ott is elkezdené, megőrülnék. Meg na, nem akarok nagyközönséget... Legyen ott a férjem, a szülésznő és az orvosom.

Anyám meg ilyeneket mond, hogy őt nem fogja megállítani se ajtó, se biztonsági őr, se orvos, mert ahogy szólunk, hogy beindult a buli, ő azonnal ott lesz. Mondtam, hogy akkor nem fogunk szólni, majd kap egy képet a gyerekről, ha megszületett. Hát hogy én ezt hogy mondhatom, ezt nem tehetem meg... De most komolyan még akkor idegesítsem magam azon is, hogy ők ott szeretnének bejönni, meg zavarni?!

2022. dec. 12. 08:15
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk én se értem, mi lehet ott csinálni a folyosón (nem tudom, magánban hogy van, nálunk két helyen lehet szülni a városban, és egyik helyen sem engednek be senkit a folyosóra sem, eltekintve az 1 db kísérőtől). Egyébként már olyan sincs, hogy folyosóra kitolják anyukát a babával, minimum 1-2-3 órát még a megörzôben van, aztán gyerekàgyon és látogató csak napi 2 órát jöhet be.

Egyébként azt sem értem, mit idegesíted magad ennyire. Mégmondod egyszer határozottan, hogy ne haragudj, anya, a Jani lesz bent velem és más nem is jöhet be, zárjuk le a témát vagy hazamegyek. Ennyi.

Az a baj, hogy sosem mondjátok meg határozottan, hogy nem kívántok többet beszélni a témáról.

2022. dec. 12. 08:56
 22/50 anonim ***** válasza:
25%
19, biztonsági őr a kórházajtóban van,nem a szülőszobáén...
2022. dec. 12. 09:03
 23/50 anonim ***** válasza:
92%
Megmondod nekik, hogy nem és ennyi, egy darabig haragszanak, aztán megbékélnek. Az ilyen típusú emberekkel felesleges vitakozni. Ez a te szülésed úgy csinálod ahogy te és a férjed akarjátok, senki másra nem tartozik.
2022. dec. 12. 09:18
 24/50 anonim ***** válasza:
90%

Mondd meg, hogy 1 ember lehet bent veled, aztán kész. Nem nagycsaládi esemény hogy 3 hozzátartozó legyen bent egy szülésnél, jóég.

Engem anno a szüleim vittek be a kórházba, a férjem munkából szaladt be, a testvéremmel. Mindenki kint volt, és csak én voltam bent (életmentő császárral szültem), a férjemnek jól jött, hogy a családom kint van vele a váróban. Mesélték, hogy kivitték nekik a babát megmutatni, és milyen jó volt látni a kis picikét. :) Aztán utána ablakon keresztül láthatták csak míg kórházban voltam vele. Ez még jóval kovid előtt volt. Én se akartam volna, hogy bárki ennél jobban zavarjon. Akkoriban császárra eleve nem jöhetett be senki amúgy. De amúgysem szerettem volna apás szülést.

Nekem nagyon klassz élmény volt a kórházban eltöltött 4 nap, a szobatársaimmal rengeteget nevettünk, sokat tanultam tőlük, mindenben segítettek, mint első babás anyuka.

A családom nem maradt le semmiről ebben a 4 napban, otthon békésen elő tudtak legalább készülődni a fogadásunkra.

A családod túlzásba esik, beszélgessenek más családokkal, hogy ez nem szokás amire készülnek. Hogy időben leállítsák magukat ezzel a butasággal. Van amit nekem sem hisznek el a szüleim, de ha mások mondják nekik, akkor az máris hiteles, és még engem tájékoztatnak, hogy mi hogy szokás, hiába mondtam el előtte kismilliószor...

2022. dec. 12. 09:28
 25/50 anonim ***** válasza:
91%
Nagyot csalódnèk, ha ilyen anyám lenne. Nem tudom mit képzel magáról az ilyen. Hányinger. Kitúrnà a gyerek apját a saját fia születésèről. Ez azért már tényleg beteg. Olyat már rengeteget hallottam, hogy oda akarnak költözni két hétre ha meg van a baba. De a szülésre bemenni? Agybaj. Ha ilyen anyám lenne helyre raknàm keményen. Amúgy szarjon sünt az összes válaszoló meg anyós aki azzal fenyegetőzik, hogy akkor majd később sem vigyáz a gyerekre. Meg lehet oldani máshogy is közlöm...neki lenne szar , hogy ritkán látja. Ezzel fenyegetőzni nagyon szànalmas.
2022. dec. 12. 09:55
 26/50 anonim ***** válasza:
94%
A szuleskor tokre nem jo stresszelni semmi miatt sem, en legalabbis meg annyi miatt sem akartam, hogy tudjak, hogy elindultunk a korhazba, vagy hogy terminus korul kerdezgessenek, hogy na mi van mar. Ezert en konkretan a terminusra is kesobbit mondtam, illetve, hogy a maretek miatt bizonytalan. Ez amugy meg igaz is volt, mert 6 nappal esobb fogant, nem ciklus kozepen, de tolem konkret idpontot nem nagyon hallott elso gyerekkel senki. Azt is csak egy baratnom tudta, hogy beindultak a dolgok, mikor tenylegesen beindultak, de a korhazba indulas idejet meg o sem, mert nem ezzel akartam foglalkozni. Ugyhogy nem, nem kell elmondani. Mondjuk kar volt ezt elore neki igy bejelenteni, igy most lehet, hogy majd meg tobbet fog hivogtani.
2022. dec. 12. 10:01
 27/50 A kérdező kommentje:
De még csak nem is arról van szó, hogy azt sem akarnám, hogy a kórházban meglátogassanak minket... Oda jöhetnek majd, persze, ha már 1-2 napos lesz a pici. De könyörgöm, a vajúdás, meg a szülés alatt ne anyám "nagyon fáj?", "mit csináljak, hogy jobban érezd magad?" kérdéseivel legyek már elfoglalva. Vagy az aranyóra se azzal teljen, hogy mindenki kézben akarja fogni a babánkat. Mert bármennyire is önzőségnek tűnik, ő akkor is a mi gyerekünk lesz elsősorban, nem a szüleimé, nagyszüleimé, szomszéd Julikáé, hogy azonnal "közkinccsé tegyük".
2022. dec. 12. 10:15
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

Hú, én is elküldeném anyádat a francba, az biztos. Enyém ennyire nem durva, de én még így sem fogok szólni, ha beindult a szülés,

mert nincs kedvem a 70 híváshoz, meg 600.000 üzenethez, meg, hogy ne adj’ isten, még a facebookra is kiposztolja nagy izgalmában. Rám és a férjemre tartozik, pont. Mi gyerekünk. Ebben az egész történetben te, a férjed és a gyerek szerepeltek. A többiek majd szépen utána, amikor (elsősorban) te úgy döntesz, hogy

készen állsz másra is. Ne foglalkozz vele. Én megmondtam mindenkinek, hogy nyugodtan lehet sértődni, meg hisztikézni, majd annál később látják a gyereket, és meg van oldva a probléma. Egyből be is fejezte mindenki az okoskodást, hogy kinek hol lenne a helye az első napokban. Aki engem és a férjem nem tart tiszteletben, az nem jön a gyerekem közelébe se. 🤷🏼‍♀️

2022. dec. 12. 10:16
 29/50 anonim ***** válasza:
100%
Te anyád. Közöld vele a tényeket és kész, kár ezt ragozni. A 6 hét pedig azért is lenne fontos, hogy ne tapizza senki agyon azt a szegény babát, hogy nehogy akkor kapjon el tőlük valami betegséget. Kerültem kórházba a picimmel, az osztályon a legtöbb baba 1 hónap alatti volt, mindenféle nyavalyával, ami megelőzhető lett volna (rsv, covid, tüdőgyulladás, stb).
2022. dec. 12. 10:25
 30/50 A kérdező kommentje:
A 6 héthez nem ragaszkodunk, én is megőrülnék, ha 1,5 hónapig csak a férjemet látnám. Nem átjáróház lesz nyilván nálunk, de pl. a legjobb barátainkat szívesen látjuk, ahogy a szüleimet, nagyszüleimet is, valamint a párom édesanyját is. Nekem is jót fog tenni a társaság, meg én szeretnék már azért hamar napközben is kimozdulni a babával. De ez függ attól nagyban, hogy leszek, ő is mennyire fog jókat aludni stb. De ha 6 hétig senki nem jönne, mi sem mennénk sehová, rövidúton megőrülnék itthon.
2022. dec. 12. 10:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!