Miért neveli bele a legtöbb szülő a gyerekébe, hogy a meztelenség bűn? /tisztelet a keveseknek, akik másképp gondolják/
Nyáron sport tábort tartottunk és voltak olyan tizenévesek (fiúk és lányok is), akik egész idő alatt nem voltak hajlandóak zuhanyozni (6 nap!!!), a másik fele meg bugyi/melltartó illetve alsó nadrágban zuhanyozott. Csak páran mertek levetkőzni.
Én nő vagyok és a lányokat kérdeztem (de a fiú szakasz is ilyen), a válasz általában csak röviden annyi volt, szégyenlik magukat. Teljesen le voltam döbbenve. Hát kérdem én, milyen szülő az ilyen, aki ilyenné neveli a gyerekét? Mert erről vastagon nem a gyerek tehet!
De, erről javarészt a gyerek "tehet". Ugyanis a testi változásokkal együtt kialakul bennük egy teljesen normális szeméremérzet. Emiatt járunk ruhában, emiatt vécézünk csukott ajtónál és emiatt nem szexelünk a falu főterén.
Ahogy nőnek, elvileg kicsit oldódik a dolog, de én a mai napig kicsit idétlenül érzem magam az uszodában, ahol szembe velem 3 méterre zuhanyozik egy vadidegen.
Belém sem a szüleim nevelték ezt, szégyellős vagyok és kész, ez kamaszkorban még inkább jellemző.
Egyébként, tudom, hogy nem kapcsolódik ide annyira, de milyen tábor volt ez, egymás előtt kellett mindenkinek zuhanyoznia, hogy te láttad, hogy alsóneműben vannak, így inkább nem is zuhanyoztak? Vagy ezt mégis, hogy kell értelmezni?
Engem mindig kinevettek, mert nekem nőtt először mellem, nagy volt és lógott. Amikor látod, hogy néznek, és sutyorognak, vagy kuncognak, akkor te is elkezded takarni magad. És nem én voltam az egyetlen, akin találtak kuncogni valót.
Nem tűnik fel, hogy mi nem az a társadalom vagyunk? Miért van itt mindig valami pucérság mániás, akit elszomorít, ha nem meztelenkednek mások?
Paradigma
Az emberek kigúnyolják egymást a meztelenség miatt
És ez sajnos az utóbbi években csak felerősödött
Amikor én gyerek voltam a csajok felső nélkül napoztak
Ma meg még egymás előtt sem merik levenni a melltartót
A családok 90%-ában nem meztelenkednek egymás előtt. És nem azért mert “bűn”, hanem mert ízléstelen.
A táborokról?
A mai világ olyan szinten a külsőségeken alapszik, hogy az már nem normális!
Ezért a fiataljaink, akik sérülékenyek és nincs toppon az önbizalmuk, közössegben nem mutogatják magukat, mert kegyetlenül ki lennének gúnyolva. Ha nem a szemükbe, akkor a hátuk mögött, ezt mindnyájan tudjuk.
Ehhez köze nincs a szülőnek.
#10 ezt sokszor felhozzák, és én sosem értek vele egyet.
A strandon mindenki fürdőruhában nyomul, konszenzus alapján vetkőzöm, ha odamegyek. A fehérneműt meg nem terveztem mutogatni, sokkal intimebb helyzet ha valaki rámnyit, kukkol, bámul, pláne, hogy ő meg ruhában van, ergo csak én érzem magam kellemetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!