Miért neveli bele a legtöbb szülő a gyerekébe, hogy a meztelenség bűn? /tisztelet a keveseknek, akik másképp gondolják/
Nyáron sport tábort tartottunk és voltak olyan tizenévesek (fiúk és lányok is), akik egész idő alatt nem voltak hajlandóak zuhanyozni (6 nap!!!), a másik fele meg bugyi/melltartó illetve alsó nadrágban zuhanyozott. Csak páran mertek levetkőzni.
Én nő vagyok és a lányokat kérdeztem (de a fiú szakasz is ilyen), a válasz általában csak röviden annyi volt, szégyenlik magukat. Teljesen le voltam döbbenve. Hát kérdem én, milyen szülő az ilyen, aki ilyenné neveli a gyerekét? Mert erről vastagon nem a gyerek tehet!
51 - Ha jól értem, amit a kérdező ír, akkor nem az befolyásolja az emberi kapcsolataikat, hogy nem mutogatják magukat pucéran, hanem az, hogy olyan gátlások vannak bennük, hogy még az alapvető higiéniát is hanyagolják a gátlásaik miatt. Ebből következtetett a kérdező arra, hogy ilyen gátlásokkal nehezen alakítanak ki kapcsolatokat.
Jól értettem, kérdező?
53 - ezzel tökéletesen egyetértek, de abban is látok rációt, hogy a nem fürdésnek, amit a kérdező írt, valóban gàtlásos okai vannak.
Én is úgy érzem, hogy egy kicsit drasztikusabbnak véli a helyzetet, mint amilyen az valójàban, de néhányan itt tényleg extrémen agresszíven reagáltak a válaszokban.
Egyértelmű, hogy gátlásosak, ami teljesen normális.
Engem az jobban aggaszt, hogy egy tábornyi gyerek közül egynek sem jutott eszébe, amit mi csináltunk annak idején. Törölközővel takartuk azt, aki épp zuhanyzott, aztán cseréltünk.
Te is velük zuhanyoztál meztelenûl?
Igen. Mármint a zuhany alatt. egyébként törölközőt használok én is.
Csak lányok?
Volt külön férfi-nő zuhanyzó. Függöny nem volt, de elválasztó igen.
Tök átlag zuhanyzó.
"Engem továbbra is érdekel, hogy az emberi kapcsolataikat miben befolyásolja, hogy szívesen mutogatják-e magukat pucéran."
Hát ha neked a zuhanyozás magamutogatás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!