Miért neveli bele a legtöbb szülő a gyerekébe, hogy a meztelenség bűn? /tisztelet a keveseknek, akik másképp gondolják/
Nyáron sport tábort tartottunk és voltak olyan tizenévesek (fiúk és lányok is), akik egész idő alatt nem voltak hajlandóak zuhanyozni (6 nap!!!), a másik fele meg bugyi/melltartó illetve alsó nadrágban zuhanyozott. Csak páran mertek levetkőzni.
Én nő vagyok és a lányokat kérdeztem (de a fiú szakasz is ilyen), a válasz általában csak röviden annyi volt, szégyenlik magukat. Teljesen le voltam döbbenve. Hát kérdem én, milyen szülő az ilyen, aki ilyenné neveli a gyerekét? Mert erről vastagon nem a gyerek tehet!
"teljesen normális szemérem érzetüket"
Ahogy mondod, teljesen normális hogy aki egy tök átlagos 6 fős zuhanyzóban leveszi a ruháját és beáll mosakodni az úgy érzi magát, mintha a Felvonulási téren tenné ezt 40000 fő előtt a színpadon.
A személyi higiénia jelentéktelen, csak az fontos amit mások gondolnak rólunk. Teljesen rendben van, hogy valaki már fiatalon szégyenkezik a teste miatt.
Kész befejeztem.
Hol írtam én azt, hogy úgy érzi magát mintha színpadon vetkőzne? Azt nem vagy képes felfogni, hogy az a normális ha valakiben van szeméremérzet és nem vetkőzik le könnyedén vadidegenek előtt. Ez egyszerűen norma ebben a társadalomban és nem igazán értem miért akarod lerombolni. Ezek után azon se kéne csodálkoznod, hogy perverznek gondolnak.
Ha minimálisan is empatikus lennél, akkor nem a gyerekeket vagy a szülőket szidnád -e miatt, hanem gyorsan találnál egy olyan megoldást ami mindenkinek megfelel, pl. amit írtam, hogy veszel 6 függönyt a zuhanyzóra kemény 3-4000 Ft körüli áron. Akkor szegény gyerekek is nyugodtan, kulturált körülmények között tudtak volna fürödni. De nem, egyszerűbb habzó szájjal szidni mindenkit, aki nem ért egyet veled. Mi a fenének vagy te tanár, ha ennyi együttérzés sincs benned? Mellesleg milyen jogon akarod a saját értékrendedre formálni a rád bízott gyerekeket?
igazad van, sokkal normálisabb lenne így átöltözni:
https://www.youtube.com/watch?v=lu4qHxENgR8
mit szólnál hozzá?
A magamutogatást elítélem, különösen akkor ha öncélú szexuális élvezet a célja más emberek megbotránkozása által, de az hogy a fülkében állva zuhanyzok mióta számít magamutogatásnak?
Nagyon nem kéne összemosni a kettőt, te pedig pont ezt teszed.
Akármennyire sugallod, a szexualitás és a meztelenség egyáltalán nem ugyan az.
Ez hülyeség!
A naturizmus sem arról szól, hogy nem adunk tiszteletet a kultúrának. Sőt! Kivetik maguk közül a pofátlankodókat!
A naturizmus is csak annyiról, szól, hogy nem esünk kétségbe ha meztelenül kell lenni, vagy ha erre van lehetőség akkor hajrá.
Ez nem "bűn" kérdése.
Egyszerűen arról van szó, hogy nem szívesen engedünk be az intim szféránkba vadidegeneket. Márpedig a meztelenség az az intim szféránk felfedése mások előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!