Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell megsértődni azon,...

Miért kell megsértődni azon, hogyan szeretnék szülni? Nem lehet legalább ezt tiszteletben tartani?

Figyelt kérdés

Egyedüli gyerek és unoka is vagyok a családban, szóval már most mindenki izgatott a terhességem miatt. Hogy újra lesz kisbaba a családban, lehet majd jönni babázni stb.

Mi örülünk, hogy ilyen lelkesek, nem is tervezünk olyasmit, hogy 6-8 hétig senki nem látogathat minket, vagy hogy nem foghatják meg a babát majd. Szeretnénk, ha majd jó kapcsolata lenne a nagyszüleivel, dédszüleivel, én is nagyon sokat voltam az enyémekkel gyerekként.

Viszont ha megyünk a kórházba, azt szeretném, ha csak a párom lenne bent velem, ő ott is fog aludni. A nagyim és anyukám ezen viszont megsértődtek, mert hogy lehetek ennyire önző, ők amúgy is többet tudnának ott segíteni, mint a férjem. De az a gond, hogy ez nem igaz. Mind a ketten nagyon cukik, nagyon törődőek, de pl. ha én nem érzem jól magam, valami bajom van, akkor szeretem, ha csend van körülöttem. Anyukám, ha tudja, hogy beteg vagyok, fél óránként hívogat, hogy "na hogy vagy, jobban vagy már?", "mid fáj, nagyon fáj?", "jaj hogy segítsek neked?". Ha ezt ott is elkezdené, megőrülnék. Meg na, nem akarok nagyközönséget... Legyen ott a férjem, a szülésznő és az orvosom.

Anyám meg ilyeneket mond, hogy őt nem fogja megállítani se ajtó, se biztonsági őr, se orvos, mert ahogy szólunk, hogy beindult a buli, ő azonnal ott lesz. Mondtam, hogy akkor nem fogunk szólni, majd kap egy képet a gyerekről, ha megszületett. Hát hogy én ezt hogy mondhatom, ezt nem tehetem meg... De most komolyan még akkor idegesítsem magam azon is, hogy ők ott szeretnének bejönni, meg zavarni?!

2022. dec. 12. 08:15
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
100%

1 felnőtt kísérő mehet be veled. Ez nyilván a ferjed lesz. Anyád pedig borzalmasan erőszakos, ha ezt most nem allitod le hatarozottan, nagy konfliktusok lesznek még ebből. És de, a biztonsagi őr megállítja anyádat, de még ki is hajítja, ha szajal.

Nem kell neki szólni, hogy beindult a szülés.

2022. dec. 12. 08:17
 2/50 anonim ***** válasza:
97%
Az, hogy folyamatosan hívogat, nem cuki gondoskodás, hanem erőszakos rátelepedés. Most lesz majd egyre durvább, ahogy gyereked lesz. Ez a szöveg meg, hogy majd ő attör a biztonsági őrön... a te szülesed tehat ne rólad szóljon, hanem anyádról, ezt akarja. Kösd fel a gatyád, kérdező, mert ha nem állitod le, anyad nagymamaként egy pióca lesz.
2022. dec. 12. 08:20
 3/50 anonim ***** válasza:
2%

Miért fáj neked, ha valaki kint vár a folyosón???

Amúgy mi nem szóltunk, nem akartuk, hogy aggódjanak. Aztán még szinte be se értem, anyám már hívta a szülészetet, hogy tuti ott vagyok, és igaza volt. A húgom egy hónappal előbb került be, mint várták, azt is megértezte, igazi banya :)

2022. dec. 12. 08:27
 4/50 A kérdező kommentje:
Mert frusztrál. A babánk születését magunknak szeretném megtartani, nem akarom, hogy a fél család ott tobzódjon, hogy mikor láthatják már.
2022. dec. 12. 08:29
 5/50 anonim ***** válasza:
85%

Először is, magankórházba fogsz szülni?

Mert államiba a férj hogy aludna ott?!

Szülésnél 1db kísérő lehet benn.

Másodszor pedig, ha már most ilyenek, kösd fel a gatyád, mert ha meglesz a gyerek nagyobb viták is lesznek itt. Mert mindenki jobban fogja tudni mi jó a gyereknek, mint te.

2022. dec. 12. 08:30
 6/50 anonim ***** válasza:
1%
Majd ugye megtartod magatoknak akkor is, amikor nélküle akartok esti programot?
2022. dec. 12. 08:31
 7/50 anonim ***** válasza:
88%
Sürgősen állítsd le őket, mert bele fogsz bolondulni. Anyád nyilván nem csak ezt, hanem téged nem tart tiszteletben, a szeretet nem ilyen. Igenis kell határokat szabni, ha ilyen a családod, nagyon sanyarú jövő vár rád, mindent is jobban fognak tudni, a szülés lesz a legkisebb probléma a sorban, mert oda nem engedik be, de ha hazaértek csak magadra számíthatsz.
2022. dec. 12. 08:32
 8/50 anonim ***** válasza:
4%
Annyira jó, hogy miközben már most kisajáítítod a gyereket, mert ő csak a tiétek, stb, nem látod, hogy pont emiatt semmivel nem leszel különb anyádnál 20 év múlva :D
2022. dec. 12. 08:32
 9/50 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, hogy off, de magánban szülsz, hogy ott alhat a férjed? Nalunk az államiban nem lehetett ilyet sajnos...

Anyukád koppanni fog es kész. Nem szabad vele foglalkozni. Balhézzon, majd elmúlik.

2022. dec. 12. 08:33
 10/50 anonim ***** válasza:
95%
Nem ülhetnek be a folyosóra se. 1 kísérő mehet be, a többit a portán megallítják. Ez a covid óta mindenhol így van, magánban is.
2022. dec. 12. 08:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!