Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy gyerekkel is egyre rosszab...

Egy gyerekkel is egyre rosszabb és nehezebb lesz?

Figyelt kérdés

8 hónapos kislányommal brutál nehéz.

Korábban is, amikor beszélgettem szülőkkel és panaszkodtam, hogy milyen nehéz egy kisbabával, azt mondták, hogy ennél csak keményebb lesz.

De mindenkinek 2 gyereke volt, aki ezt mondta.

Egy gyerekkel is egyre durvább lesz az élet?

2022. okt. 9. 19:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem nehéznek mondanám, másnak. Én az első 2 hónapba akartam belehalni. Nagyon keveset aludtunk, én leginkább semennyit, sokkolt az egész helyzet, hogy most évekig ez vár rám. Én is szégyellem valahol kimondani, de nem erre számítottam és nagyon megviselt. Aztán a kislányom elkezdte átaludni az éjszakát, nyitni a világ felé, vigyorogni és már én is tudtam vigyorogni. Egy-egy náthás/fogzós időszakban hogy pár napig 1-1 órákat aludtam, az nem zavart. Éreztem, hogy szüksége van rám és már máshogy kezeltem. Mindenkinek az éppen aktuális problémája a legnagyobb. Nekem sokat segített a férjem, így a nehezebb időszakokat is jól átvészeltük szerintem.
2022. okt. 9. 22:42
 12/16 A kérdező kommentje:
#10 nagyon jó neked, ha nem kellett átélned a poklod a gyerekeddel. Teljes fizikai és mentális összeroppanást.
2022. okt. 9. 22:58
 13/16 A kérdező kommentje:

Volt egy kisebb pánikrohamom..

Az én idegrendszerem és szervezetem a gyerekvállalásra nem volt felkészülve 😅😵

Ha elmegy bulizni 15 évesen, biztos aggódni fogok, de nem fog talán fizikailag is teljesen szétszedni 🥴

2022. okt. 9. 23:02
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is hullámzó. Voltak fázisok, mikor csak a hordozókendő mentette meg az ép eszem. De a férjem is egyre lelkesebb, motiváltabb, ahogy nyílik a kicsi értelme. A hordozót neked is ajánlom. Háton kevésbé terhel, mint karban. Volt, hogy utazásra nem vittem, kegyetlen derékfájás lett a vége. Mikor álmos, de a saját rúgkapálásától nem bír aludni, akkor is segít.
2022. okt. 9. 23:32
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első 5-6 hónap volt brutális az alvásmegvonás miatt. És kb. még 1,5 éves koráig a kevés alvás. Én 1 éves kor utántól már nagyon élveztem a dolgot, főleg miután stabilan járt. Illetve már csak délután aludt, így délelőtt sok mindent tudtunk csinálni, csavarogni, látogatóba járni. A dackorszak sem volt olyan vészes, rohadt türelmes vagyok, és eléggé következetes, úgyhogy a hisztiket jól tudtam kezelni. Szerintem 2 éves kor után egyre könnyebb. A kamaszkor még egy másik kihívás, azt is meg kell tanulni kezelni, de lassan túl vagyunk rajta.
2022. okt. 9. 23:39
 16/16 A kérdező kommentje:

#14 ebben a pillanatban is hordozóban altatom fitness labdán :)

A hordozás nélkül szerintem már elpusztultunk volna :D

2022. okt. 10. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!