Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mi a rosszabb, ha...

Szerintetek mi a rosszabb, ha nagyon nem lehet egy gyerekkel bírni (2 év körül) ha rossz a popójára csapni, vagy kezére, vagy a szeretetmegvonás?

Figyelt kérdés
Én bár soha nem gondoltam volna("régen elveim voltak most meg gyerekeim")De amikor végképp nem ért vagy szándékosan üt engem vagy a kistesóját akkor igenis rácsapok a kezére, vagy oda ahova Ő ütött, hogy tudja ez fáj.Vagy nagyon szemét vagyok?
2012. jan. 18. 09:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Egyszer egyszer nincs ezzel semmi gond. Én olyankor volt, hogy a sarokba állítottam, mert a kézre/popsira csapás nem ért semmit sem.
2012. jan. 18. 09:44
 2/16 anonim ***** válasza:
69%
Egyik se. Verni se kellene, akármilyen kicsit ütsz se, a szeretetmegvonás meg egy ritka mocsok büntetés. Max figyelemmegvonás lehetne, de ahelyett is inkább az kellene, hogy a jó dolgokat jutalmazd. 2 év körüli gyerek pici még, simán odacsap anélkül, hogy tisztában lenne vele, a másiknak az fáj.Ha a kistesót üti, te meg visszaadod neki, max azt tanulja meg, hogy hoppá, Lacika közelében lenni nem jó, akkor bünti van. Inkább ha üt, foglald le. Gyere Pistike, kicseréljük Lacika pelusát. Tudnál hozni egy itszta pelust? Te már olyan ügyes nagyfiú vagy. STB...
2012. jan. 18. 09:45
 3/16 anonim ***** válasza:
65%

Nagyon szépen hangzik a második írása, kár hogy gyereke nincs vagy maximum egy csendeske.

Én határozottan (gyerekeim szerint hangosan) odaszólok egyszer, meg még egyszer, aztán aki nem érti meg mit kérek tőle, az vonul a sarokba gondolkodni. 2 évesnél egy-egy kézre legyintés nem árt ha már kirojtosodott a szád a sok "nem szabad"-tól. Gondolom nem először ütsz. Esetleg legyen egy büntiszék ahova le kell ülnie 10 percre és nem kelhet fel.

2012. jan. 18. 09:48
 4/16 anonim ***** válasza:
17%

Én a minap olvastam egy cikket, olvasd el.

[link]

Amúgy nekem is voltak elveim, de még mennyi...

Kb 1 %-át tudtam megvalósítani. A szeretetmegvonás szerintem nem hangzik túl jól. Én most pozitívan ösztönzöm. Ez úgy látszik beválik. Kitűzünk egy célt, a te esetedben, mondjuk lehetne, az, hogy nem piszkálja a tesót, és, ha ezt véghez tudja vinni bizonyos időn át (pl1 hét, 10nap stb.), kap valami jutalmat. Aztán újabb egy hét a cél, és így tovább, aztán egy idő után már természetes lesz neki, hogy nem bántja. Próbáld ki, hátha...

Sajnos én is szoktam a popóra csípőst adni, pedig nem akarok, csak annyira felbosszant, hogy már az valami hihetetlen.

2012. jan. 18. 09:49
 5/16 anonim ***** válasza:
75%
Hát tévedsz. Van gyerekem. Egyke, de kifejezetten problémás gyerek, hivatalosan is BTM-es. A jutalmazás-figyelemelterelés módszert két szakemberrel egyeztetve alkalmazzuk. Az egyik a nevelési tanácsadó vezető gyermekpszichológusa, a másik pedig egy gyermek pszichiáter. A tanárok eleinte hülyeségnek tartották a módszert, aztán pár nap után rájöttek, hogy valóban beválik, ha elterelik a gyerek figyelmét és jutalmazzák a jó cselekedeteit.
2012. jan. 18. 09:52
 6/16 anonim ***** válasza:
70%
Ja, ha Jo Frost büntimódszerét érted a bünti szék alatt, akkor tudnod kell, hogy a büntetés ideje csak annyi perc lehet, ahány éves a gyerek. 10 perc egy 2 év körülinek marhaság és kibírhatatlan.
2012. jan. 18. 09:53
 7/16 anonim ***** válasza:
72%

Valóban nem jó egyik sem. Nekem is voltak elveim, aztán jött a durva dackorszak és én is kipróbáltam mindent, a verést is. Jelentem, semmit nem használ, csak bántod a gyermekedet, és lelkiismeret-furdalás gyötör emiatt. Hidd el, a gyerek ettől nem fogja gyorsabban megtanulni, amit valójában szeretnél neki megtanítani. Sőt, azután már ő is jogot formál arra, hogy ő is ütögethet, ha valami nem tetszik neki. Hiszen ő lemásolja azt, amit a szülőtől lát.

A szeretetmegvonás pedig tényleg nagyon durva dolog, ezt szülő nem teheti meg SOHA. Magyarázd el neki, hogy mit csinál rosszul, helyette mit csináljon, majd vond el a figyelmét, irányítsd más játék felé. Mást szerintem nem tehetünk. Hidd el, 3 éves kora körül ez sokat fog enyhülni, vagy teljesen megszűnik. Legalábbis nálunk ez történik. Persze ez is függ sok mindentől.

2012. jan. 18. 09:54
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Fő kérdésedre válaszolva a szeretetmegvonás a legrosszabb.
2012. jan. 18. 10:12
 9/16 anonim ***** válasza:
33%
Ugye nem gondoltad komolyan a szeretetmegvonást? Remélem ez csak vicc!!!! Akármilyen rossz is, a Te gyereked, és szüksége van a szeretetre!!!! Ugye ezt nem komolyan írtad!!! Vagy ha igen, akkor mélységesen szégyelld magad!!!!
2012. jan. 18. 10:45
 10/16 anonim ***** válasza:
16%
szerintem pont azzal lehet legjobban írányítani,hogy érzi mennyire szereted.,,azzal,hogy foglalkozol vele,figyelsz rá,próbálsz nem ideges lenni,és rugalmas vagy,amibe lehet engedni...persze ami neked fontos dolog abba te vagy a fönők...az ütögetésből is kinő szerintem...mikor úgy érzed rácsapsz a popóra de az is csak úgy hatásosh, egyszer-egyszer..szép napot!!!
2012. jan. 18. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!