Szerintetek mi a rosszabb, ha nagyon nem lehet egy gyerekkel bírni (2 év körül) ha rossz a popójára csapni, vagy kezére, vagy a szeretetmegvonás?
Nagyon szépen hangzik a második írása, kár hogy gyereke nincs vagy maximum egy csendeske.
Én határozottan (gyerekeim szerint hangosan) odaszólok egyszer, meg még egyszer, aztán aki nem érti meg mit kérek tőle, az vonul a sarokba gondolkodni. 2 évesnél egy-egy kézre legyintés nem árt ha már kirojtosodott a szád a sok "nem szabad"-tól. Gondolom nem először ütsz. Esetleg legyen egy büntiszék ahova le kell ülnie 10 percre és nem kelhet fel.
Én a minap olvastam egy cikket, olvasd el.
Amúgy nekem is voltak elveim, de még mennyi...
Kb 1 %-át tudtam megvalósítani. A szeretetmegvonás szerintem nem hangzik túl jól. Én most pozitívan ösztönzöm. Ez úgy látszik beválik. Kitűzünk egy célt, a te esetedben, mondjuk lehetne, az, hogy nem piszkálja a tesót, és, ha ezt véghez tudja vinni bizonyos időn át (pl1 hét, 10nap stb.), kap valami jutalmat. Aztán újabb egy hét a cél, és így tovább, aztán egy idő után már természetes lesz neki, hogy nem bántja. Próbáld ki, hátha...
Sajnos én is szoktam a popóra csípőst adni, pedig nem akarok, csak annyira felbosszant, hogy már az valami hihetetlen.
Valóban nem jó egyik sem. Nekem is voltak elveim, aztán jött a durva dackorszak és én is kipróbáltam mindent, a verést is. Jelentem, semmit nem használ, csak bántod a gyermekedet, és lelkiismeret-furdalás gyötör emiatt. Hidd el, a gyerek ettől nem fogja gyorsabban megtanulni, amit valójában szeretnél neki megtanítani. Sőt, azután már ő is jogot formál arra, hogy ő is ütögethet, ha valami nem tetszik neki. Hiszen ő lemásolja azt, amit a szülőtől lát.
A szeretetmegvonás pedig tényleg nagyon durva dolog, ezt szülő nem teheti meg SOHA. Magyarázd el neki, hogy mit csinál rosszul, helyette mit csináljon, majd vond el a figyelmét, irányítsd más játék felé. Mást szerintem nem tehetünk. Hidd el, 3 éves kora körül ez sokat fog enyhülni, vagy teljesen megszűnik. Legalábbis nálunk ez történik. Persze ez is függ sok mindentől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!