Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kit császároztak és miért...

Kit császároztak és miért nagyon rossz? Tapasztalatok? Mennyivel rosszabb vagy jobb a hüvelyi szülésnél?

Figyelt kérdés
2009. szept. 25. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Engem a lányommal császároztak. Sajnos 19 órával a beindítás után sem tágultam, csak 1 ujjnyira. Ezért történt így.

A kisfiamat rendesen szültem, sikerült kitágulni:)

A rendes szülésem sokkal-sokkal jobban fájt, a tágulási szakaszt végig üvöltöttem(kb.4 órát). De amint kibújt a babám, a fájdalom is elszállt. És ez tényleg így van, egyből elmúlt minden kín.

Szerintem a fő különbség az, hogy a császározás után volt nagyon rossz. Sokáig gyógyult a seb, az első pár napban alig bírtam mozogni, főleg felülni. Még a nevetés is fájt!

A rendes szülés viszont közben fájt nagyon, de utána tök jól voltam. Tudtam járni, felülni, rendesen megfürödni. Könnyebb volt a babát is ellátni.

A másik különbség a lelki állapotom volt. A császárt én hatalmas kudarcnak éltem meg, és szülés után 3 napig sírtam(szörnyű volt). Viszont a rendes szülés után olyan boldog voltam, mint még soha!

2009. szept. 25. 13:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Összehasonlítani nem tudom, 1 babám van. Császároztak. Úgy éreztem, nem indokolt az indítás (fogadott orvos ügyeleti ideje), és olyan volt, minha kihúzták volna a lábam alól a talajt. Hogy ami a természet dolga, az én dolgom, azt elvették tőlem, alkalmatlanná nyilvánítottak.

A simán szülőket a kicsusszanáskor elöntötte vmi eufória és mindenen felülemelkedtek, ami a kórházban zajlott, és méltatlan körülmények és érdektelenség címszóval összegeznék. A császárosok meg vánszorogtak... Kivéve egyet. Egy lombikos anyukát, aki már szinte lemondott a gyermekáldásról.

Szóval szerintem pszichés felfogás kérdése. de tény, hogy gyorsabban felépülnek a simán szülők.

2009. szept. 25. 13:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Összehasonlítási alapom nekem sincs, egy kisfiam van, Ő császárral született.

Nekem azért lett császár, mert a babám faros volt, nagynak saccolták (az is lett), 2 hét túlhordás után oxitocin infúzióval is csak 3111 volt a méhszáj, és sehol semmi fájás. Így nem kísérleteztek tovább a beindítással, hanem betoltak a műtőbe. Nem tudom mit éreznek a nők a hüvelyi szüléskor amikor kicsusszanik a baba, de szerintem én is hasonlót éreztem amikor kiemelték belőlem. Felsírt, és akkor tudtam, hogy a mi kis csodánk megérkezett.

Én nem fogtam fel tragédiaként a császárt, úgy voltam vele, hogy nekem ezt a lapot osztották. A felépülés hetekig tartott, az elején piszkosul fájt minden mozdulat. De a varratszedés után napról-napra jobban éreztem magam.

És a lényeg: van egy gyönyörű, egészséges kisfiam, akinek teljesen mindegy, milyen úton-módon érkezett meg.

2009. szept. 25. 13:52
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat !az én babám harántfekvéses úgy néz ki császározni fognak volt már természetes szülésem de a császártól nagyon félek!!
2009. szept. 25. 17:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én 6 hete császárral szültem meg a gyönyörű kisfiamat. (Nekem sincs összehasonlítási alapom, 1 fiam van.)

Faros baba volt, ezért császároztak. A műtétből semmit nem éreztem, nem fájt semmi, csak remegtem az injekciótól. Az ablakon keresztül nézett bennünket az apuci, akiről le sem vettem a szemem. Egyszer csak felsírt a kisfiam, az arcomhoz rakták, és megláttam a világ legszebb babáját, aki egyből az ujjamat szorította. Hidd el csodás érzés lesz neked is, mindegy hogyan születik meg, csak egészséges legyen és persze te is. Az összes barátom, rokonom aki simán szült azt mondta mázlista vagyok, hogy nem kellett szenvednem egy percig sem. A felépülés kinek meddig tart, az első hét volt nehezebb, aztán egyre könnyebb, lényeg, hogy ne hagyd el magad, de az nem lesz nehéz, mert a babádért mindenre képes leszel. Zárójelbe jegyzem meg, sok "híres" nő fizet a császárért, mert nem akarnak "alul" megváltozni.

Röviden ennyi, remélem segítettem.

2009. szept. 25. 18:01
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ
2009. szept. 25. 18:48
 7/7 anonim ***** válasza:
én őrjöngtem mikor császároztak :((( nem volt idő h hasson az érzéstelenítő. a többit gondoljátok hozzá h mennyire fájt....soha többet!
2009. szept. 26. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!