Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Születésemkor nagyon rossz...

Születésemkor nagyon rossz volt a szemem, most még rosszabb. Súlyzózhatok?

Figyelt kérdés

Kiskoromban pár évesen már elég rossz volt a bal szemem, le volt ragasztva a jobb, és szemüveget hordtam. Aztán szépen lassan csak romlott-romlott -12 dioptria körülire, azóta így van. Balra egy nagyon picit látok oldalirányba, egyébként az agy kikapcsolja a bal szemet, kivéve persze ha becsukom a jobbat, és nyitva hagyom a balt. A jobb szemem kifogástalan. Jelenleg 18 éves vagyok, tervbe van, hogy meg lesz műtve 20 éves kor körül ezzel a lézeres cuccal. Kb mennyibe kerül? -ennyire rossz szemre van egyáltalán esély, hogy megműtve teljesen jó legyen, és ne romoljon vissza?

A kérdés arra irányul, hogy emelgethetek-e súlyokat? Súlyzózni szeretnék, nem hatalmas súlyokat, de kb olyanokat, amit már 10-edszerre eléggé nehezen tudok kinyomni.

Okoskodók kíméljenek, mert számomra fontos erre a kérdésre a reális válasz, a válaszokat pedig előre is köszönöm

2011. aug. 21. 14:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha felemelsz valamit, akkor az az erő összeköttetésben van a szemmel, úgy tudom, tehát asszem romolhat vele. Inkább várd meg a műtétet, sikerül-e.
2011. aug. 23. 11:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Szemorvostól kérhetsz tanácsot, én pedig tudok szemjavító gyakorlatokat, amiket az orvosok nem ismernek el de hatásos! Ha érdekel írj!

2011. aug. 23. 11:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Nagyfokú rövidlátás esetén sajnos van pár dolog, ami magában hordozza a retinaleválás veszélyét. Az egyik ilyen a súlyemelés. Hidd el, ez nem játék! Válassz más edzésformát, de kérd ki róla a szemészed véleményét!
2011. szept. 16. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!