Ezt a fiúnevet hogy kell kiejteni?
A magyar neveknél az a szabály, hogy úgy írjuk, ahogy ejtjük őket. Pl. Dzsesszika. Ez alapján hogy kell kiejteni az alábbi fiúnevet?:
Alieu
a név adható:
"Talán 2.osztályos tananyag volt nálunk a külföldi nevek kiejtése. "
Tananyag? Magyarországon? Ne kamuzz már, bakker.
Tudják a kiejtést.
Ők direkt nem használják.
Oviban már lement errol a meccs mert szerintuk Magyaro-n igy kell.
Azaz ha jönne Michael Jacksonunk hozzánk koncerte nyugodtan lehet üdvözölni hogy Hí Michael.
Mert hát magyar földön a magyar szabályok a magyarokat hidegen hagyják. Itt ezt igy kell.
Gondoltam suliban nem állok le vitázni, a tanítók biztos lesznek intelligensebbek. Hát és nem.
Egyedul csak az nyugtat, hogy a gyerek nem lesz rosszul a saját neve hallatán, csak én(neki nem mutatom ki hogy ez sértés, hogy alázó, hogy tiszteletlenség. Nem akarom a kis lelki világát tönkre vágni. Arra tanítom hogy nem kell sokat várni másoktól. Itt igy mondják (a hülyék)és kész.)
31# én emlékszem igen. Minkt tanítotak arra hogy kulfoldi neveket tulajdonneveket kulfoldi kiejtésnek megfeleloen kell kiejteni!
Amerika sem America.
Alap hogy az eredeti kiejtést hasznaljuk.
33!
Általános iskola második osztályában értő olvasast tanulsz. Külföldi név abszolút sehol szóba se jön, de mesélj még. Esetleg Shakespeare-t olvastátok másodikban anno? Vagy Victor Hugo-t?
Akkor 3.osztály. jaj de nem mindegy.
Tenyleg...atnézem már majd ha az idegen szavakat veszik..
Vagy forditva menj kikulfoldre
A neveden hívnak majd vagy átkeresztelnek ahogy nekik tetszik?
Minden kiss jakab
Kulfoldon szerinted kissz jákob lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!