Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezt a fiúnevet hogy kell...

Ezt a fiúnevet hogy kell kiejteni?

Figyelt kérdés

A magyar neveknél az a szabály, hogy úgy írjuk, ahogy ejtjük őket. Pl. Dzsesszika. Ez alapján hogy kell kiejteni az alábbi fiúnevet?:

Alieu

a név adható:

[link]

2022. okt. 7. 03:01
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
0%
Arabokon kívul ki nem ír latín betűkkel
2022. okt. 7. 09:57
 22/42 anonim ***** válasza:
100%
A görögök, oroszok, csomó ázsiai ország...
2022. okt. 7. 11:25
 23/42 anonim ***** válasza:
0%

Ebből aztán csomóan vannak itt. Tele vannak az ovik tényleg górög gyerekekkel, oroszokkal, ázsiaiakkal.

Őket hogy kéne hívni? Gondolom őket sem a nevükön. Kizárolag csak magyarosítva.

Ez akkora sértés szerintem mintha én teszem azt Éva lennék és Vivikéznének direkt, vagy valami.

Annak örülök csak, hogy egy gyerek még nem így fogja fel es nem tudja hogy tiszteletlenség nem a nevén szólongatni vkit. Hanem átkeresztelve mert neki úgy van kedve.

Meg Oszam a bin Ládent is ugy ejtik ki ahogy ki kell eredetileg ejteni pedig ő nem is latinbetűs. A latinbetűsekre meg egyenesen szabály is.

2022. okt. 7. 11:56
 24/42 anonim ***** válasza:
0%
Tényleg átkeresztelem már én is a tanárokat. Aztán linkelje a szabályt arrol, hogy en ezt nem tehetem ha ő megteheti gyerekekkel.
2022. okt. 7. 11:59
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarod, hogy átkereszteljék, ne adj neki idegen hangzású nevet. Az én fiam András, nem tartok tőle, hogy Magyarországon bárki is át akarná keresztelni.
2022. okt. 7. 12:28
 26/42 anonim ***** válasza:
46%

A vezetékneve külföldi kiejtésu.

A keresztneve direkt olyan amit mindenhol ugyanugy irnak ejtenek. Semmi speciális magyar karakter nincs benne pl cs sz, vagy ékezetes sem.

Random példa csak hasra, Alex.

A keresztneve mindenhol ugyanaz lesz.

2022. okt. 7. 12:37
 27/42 anonim ***** válasza:
0%

Képzeld el a szitut pl a gyereked Peterson, vagy Lewis vagy Silverman Alex.

És itthon a tanár na ki feleljen? Vagy bármilyen megszólításnal nekik ő peterSon, vagy LEWIS meg Silverman meg sorolhatnám

Így s-sel, így fonetikusan.

Gyalázva a magyar szabályokat idegennevekre. Iskolában. Tanárok.

2022. okt. 7. 12:44
 28/42 anonim ***** válasza:
0%

A legjobb tényleg Lewis Alex. És ezt hallgatom.

De azért nájk meg mekdonalds az van. Meg Lewis Alex van.

2022. okt. 7. 12:47
 29/42 anonim ***** válasza:
0%

*LEVIS bocsi. A legszebb legjobb a mindenekfeletti. Talán 2.osztályos tananyag volt nálunk a külföldi nevek kiejtése. Es ilyenek tanitanak.

És még de ragozhatnam amikor a toldalék sem megy. Példánál maradva Alexxal.

Hangazonosulas még ilyenek sem mond nekik semmit.

2022. okt. 7. 12:54
 30/42 anonim ***** válasza:

11!

Na és attól, hogy tudja, milyen nemzetiségű a gyerek azonnal tudni fogja a helyes kiejtest?

2022. okt. 7. 13:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!