Mit tegyek, ha a gyerekem papírt fog kapni arról, hogy gyengébb?
Pár órája jöttem meg a szülőiről. A rémálmom vált valóra, a gyermeket kivizsgálásra küldik. Folyamatosan keveri a betűket, ékezeteket nem veszi észre. Sejtettem hogy eljön az idő, de már harmadikas!!!! Tényleg most kell? Közölte, hogy már 7 gyereknek van papírja hasonló gondokkal. Miért nem küldte el eddig????!
Ami a legborzasztóbb az egészben, hogy a férjem kézzel lábbal tiltakozik. Mert ez csak első dolgozat volt, mert még nem "ment vissza a suliba". Mikor aztán megemlítettem neki hogy ez örökletes, akkor aztán teljesen kikelt magából 🤦
Mert ez hülyeség, mert most ez a divat, mert ő is a mai napig elgondolkozik, hogy az Ty vagy Gy... hát mondom pont ez a baj. Mert én pl nem gondolkozom el rajta 🤷
Azért hajtunk, hogy a gyerekeinknek mindene megegyen, hogy kiállhassanak az emberek elé, hogy ne szégyenkezzen magasabb rangú személy előtt (orvos, ügyvéd, banki ügyintéző, hivatali dolgozó), hogy neki jobb jegyen. Egy ilyen papírral mi marad? Nem kell minden áron a diploma, de a gyerekünknek nem a fizikai munkát szánjuk.
Unokaöcsém is megkapta anno a dys-t, nála konkrétan dysgraphia van a papíron. Járt fejlesztőhöz, nem hanyagolták el a "baját", 16 éves korában tette le az első nyelvvizsgáját, most készül a másodikra, meg az előrehozott érettségire és majd a jövőre aktuális egyetemi felvételire. Nem gondolom, hogy kevesebb lenne, mint a sorstársai, és ő se gondlja ezt magáról.
Neked se kellene a gyerekedről azt gondolni, hogy így kevesebbet ér. Nem így van. Attól tartok azonban, hogy téged ez a sok segítő szándékú komment sem fog meggyőzni, te hisztizel, a fejedet a homokba dugod, és igen, ahogy előttem is írták: belerúgsz azokba is, akik maguk is disz-esek, de segíteni próbáltak neked. Nézz magadba kicsit, Kérdező.
Végülis, ha csak simán lusta lenne, akkor szerinted joggal baszogathatnád halálra...
Így meg nem lehet, mert nem lustaságból nem megy neki, hanem azért, mert máshogy működik.
Ez semmiben nem korlátozza, főleg nem a mai világban, mikor minden digitalizálva van, helyesírás ellenőrzővel. Ez a papír addig számít, míg iskolás. Utána soha. Viszont amit te okozol neki ezzel a hozzáállással, az egy életre szól.
Nem értem miért kell ezen hisztizni, mert ez már az. Nekem is ugyanez van. Anyámék vittek fejlesztésekre, évente felmérést végeztek el, amit nagyon utáltam. De évről évre egyre jobban teljesítettem. Lett egy szakmám, munka mellett tettem le az érettségit. És képzeld a munkahelyen nem nézik ezeket, csak azt hogy megfelelő papirod legyen az adott munkához...
Ne csinálj úgy mintha nyomorék lenne a gyereked, mert ez fogja őt megbejegezni, az ahogy ti altok hozzá. Ha azt mondjátok hogy nem fog sikerülni soha semmi, akkor ő is igy fog hozzá alni és tényleg nem fog sikerülni semmi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!