Mit tegyek, ha a gyerekem papírt fog kapni arról, hogy gyengébb?
Pár órája jöttem meg a szülőiről. A rémálmom vált valóra, a gyermeket kivizsgálásra küldik. Folyamatosan keveri a betűket, ékezeteket nem veszi észre. Sejtettem hogy eljön az idő, de már harmadikas!!!! Tényleg most kell? Közölte, hogy már 7 gyereknek van papírja hasonló gondokkal. Miért nem küldte el eddig????!
Ami a legborzasztóbb az egészben, hogy a férjem kézzel lábbal tiltakozik. Mert ez csak első dolgozat volt, mert még nem "ment vissza a suliba". Mikor aztán megemlítettem neki hogy ez örökletes, akkor aztán teljesen kikelt magából 🤦
Mert ez hülyeség, mert most ez a divat, mert ő is a mai napig elgondolkozik, hogy az Ty vagy Gy... hát mondom pont ez a baj. Mert én pl nem gondolkozom el rajta 🤷
Azért hajtunk, hogy a gyerekeinknek mindene megegyen, hogy kiállhassanak az emberek elé, hogy ne szégyenkezzen magasabb rangú személy előtt (orvos, ügyvéd, banki ügyintéző, hivatali dolgozó), hogy neki jobb jegyen. Egy ilyen papírral mi marad? Nem kell minden áron a diploma, de a gyerekünknek nem a fizikai munkát szánjuk.
"Inkább ne derült volna ki! Az sokkal jobb lenne."
És akkor abban a hitben nő fel, hogy ő buta és hülye, mert nem megy neki valami, ami mindenki másnak igen. Egészen addig ezt fogja hinni magáról, amíg saját maga rá nem jön, mi is nehezítette meg az egész addigi életét, csak addigra már egy önbizalomhiányos felnőtt válik belőle. És titeket fog okolni (jogosan), amiért gyerekkorában nem vittétek szakemberhez és nem kértetek neki megfelelő segítséget, fejlesztést.
Kérdező, érthető, hogy most épp ki vagy akadva, de fejezd be ezt a hisztit és kezdj el racionálisan gondolkodni, mert a gyerekednek fogsz rosszat tenni, ha ezt folytatod.
Na jo, a hozzaallasod ami mergezo es hatraltatja a gyereket, nem a papir. A papir arra jo, hogy el tudjatok indulni megfelelo iranyba.
Felnott korban derult ki, hogy ADD-s illetve diszkalkulans vagyok. Van diplomam, 2 nyelvet beszelel felsofokon. Ha korabban eszrevettek volna konnyebb lett volna. A lanyom szenzoros es orulok, hogy tudjuk, konnyebben megertem a kis lelket es tudjuk fejleszteni.
Kapjatok ossze magatokat, mert szornyu olvasni.
Hú, mindig mondtam én, hogy nem a gyerekekkel van baj, hanem a szülőkkel. Kérlek, mondd, hogy kamu kérdés, ilyen ember nem érdemel gyereket.
Leírák páran, hogy diszlexiával/diszgráfiával is diplomás emberek lettek(én is ismertem diszes villamosmérnököt,nem úgy tűnt, mint aki éhen hal), de a tiéd csak vajat csomagolni lesz jó.🤦🏽♀️Akkor gondolkozz el, hogy vajon miért. Lehet, hogy nekik voltak SZÜLEIK.
Amúgy azért nem eddig küldték, mert elsőben még nem szoktuk, akkor kezdik tanulni a betűket, teljesen problémamentes gyereknél is vannak tévesztések. Általában másodikban, harmadikban szokták vizsgálni. Amúgy a vizsgálatot szülő is kezdeményezheti, csak szólok. Nyilván te nem akartad, mert el akartad sunnyogni, mert az idiotizmusod fontosabb, mint a gyereked érdeke.
Egyébként, ha jól számolok, a gyereked az első osztály felét pont otthon töltötte, amikor a pedagógusi jelenlét a legfontosabb lett volna, a "papíros gyerekek" magas száma abból is adódhat. Amit a hozzád hasonló szülők nyújtani tudnak, az inkább árt, mint használ.
Őszintén sajnálom a gyereked, ha tényleg létezik szegény.
🤦♀️ Édesjóisten, kedves anyuka, remélem csak a tájékozatlanságod miatt vagy jelenleg ennyire "buta".
A gyerekednek nem az IQ-val van a probléma, hanem részképessége gyengébb. Bárhova felveszik, mert nem fogyatékos! Egyetemet is simán elfog tudni végezni. Fejleszthető!
Másrészt 2 sni-s gyerek anyjaként írom! Ne szégyeld a gyereked! Ez a papírt a gyereked javát szolgálja, nem pedig a hátrányát! Csak papírral kaphat segítséget, több időt olvasás/írásnál.
Elsősorban nektek szülőknek kell elfogadni, hogy a gyereknek segítségre van szüksége!
Remélem, hogy csak az első sokk mondatja ezt veled!
Nálunk mindhárom gyerek nehézségekkel küzd és egyiküknél sem lehetett előre rudni, hogy baj lesz. Autizmus, adhd, generelizált szorongás, beszédfogyatékosság, diszek... Az egyik gyerkőccel most várjuk az időpontot, hogy mehessünk a bizottsághoz, mert úgy néz ki, hogy diszgráfiás és felmentés kell neki. Hiába a gyakorlás, az írás nem megy, egy egyszerű szó leírása is nehézséget okoz neki, mert felcseréli a betűket, szótagokat, sort és sokszor oldalt is téveszt... Soha nem jutna eszünkbe őt okolni ezért. Nyilván nem örülünk, hogy ennyi nehézséggel kell megküzdenie, megküzdeniük de mindenben a segítségükre vagyunk és leszünk. A mi célunk az, hogy boldoguljanak, megéljenek az életben. Az, hogy a képessegik mit engednek meg nekik majd kiderül. Lehet, hogy nem vagyunk normálisak, de mi akkor is büszkék leszünk rájuk, ha mérnökök lesznek és akkor is, ha gyári munkások!
kėrdező valoszinüleg kisebbségi,vagy egy elmaradott faluban ėl mert az íråsa beszėde ,gondolkozåsa,stb mind erre utal .
Ės igen örökölhető,
nekem is van részkėpeség zavarom,csak amikor én gyerek voltam erről nem adtak papirt vagy anyám nem törödött vele ,igy segitséget sem kaptam vėgig bugdácsoltam az általånos iskolát ,matekbol és nyelvtanbol,többi mind ment ,viszont felnöttkėnt nem vaj gyárban dolgozok,dolgoztam postán mint kėzbesitő ,dolgoztam ujsågoskėnt bankban kėzbesitőkėnt ,most külföldön dolgozom élek vanak gyerekeim ebből 2 gyerekem SNI papirjuk van rola igy oviskėnt sőt iskolát is igy választotunk igy megkaptak minden segitsėget ės kitünő bizonyitványal vėgeztėk el az általånos iskolát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!