Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a gyerekem...

Mit tegyek, ha a gyerekem papírt fog kapni arról, hogy gyengébb?

Figyelt kérdés

Pár órája jöttem meg a szülőiről. A rémálmom vált valóra, a gyermeket kivizsgálásra küldik. Folyamatosan keveri a betűket, ékezeteket nem veszi észre. Sejtettem hogy eljön az idő, de már harmadikas!!!! Tényleg most kell? Közölte, hogy már 7 gyereknek van papírja hasonló gondokkal. Miért nem küldte el eddig????!

Ami a legborzasztóbb az egészben, hogy a férjem kézzel lábbal tiltakozik. Mert ez csak első dolgozat volt, mert még nem "ment vissza a suliba". Mikor aztán megemlítettem neki hogy ez örökletes, akkor aztán teljesen kikelt magából 🤦

Mert ez hülyeség, mert most ez a divat, mert ő is a mai napig elgondolkozik, hogy az Ty vagy Gy... hát mondom pont ez a baj. Mert én pl nem gondolkozom el rajta 🤷

Azért hajtunk, hogy a gyerekeinknek mindene megegyen, hogy kiállhassanak az emberek elé, hogy ne szégyenkezzen magasabb rangú személy előtt (orvos, ügyvéd, banki ügyintéző, hivatali dolgozó), hogy neki jobb jegyen. Egy ilyen papírral mi marad? Nem kell minden áron a diploma, de a gyerekünknek nem a fizikai munkát szánjuk.

2022. szept. 21. 21:08
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
99%
Jézusom de borúlátó vagy, annyi hogy többet kell foglalkozni a gyerekkel. Ha szorgos és kitartó elég sok minden lehet.
2022. szept. 21. 21:37
 12/56 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, remélem, most csak azért fogalmazol úgy, mint az 5-ös kommentedben, mert ki vagy akadva. Ugyanis ha valóban úgy fogtok hozzáállni, hogy részképesség zavarral csak vajat csomagolni vagy takarítani lesz jó a gyereked, akkor tényleg nem fogja sokra vinni. Nagyon fontos a támogató családi háttér.

Olvasd el az itt említett pozitív példákat, regisztrálj tematikus fórumokra, beszélgess érintettekkel és szülőkkel. Látni fogod, hogy nem kell így nekikeseredni. A gyerekednek jó lesz, hogy tudják, mi és miért megy nehezebben neki és kap megfelelő segítséget.

2022. szept. 21. 21:38
 13/56 A kérdező kommentje:
Inkább ne derült volna ki! Az sokkal jobb lenne. Már így is sokat gyakorlunk vele, hogy az alap dolgok menjenek, ennél többet nem tudunk, mert nem egy gyerekünk van. Minden erőfeszítéssel is sokszor csak üreskarika/kettes szint volt, amit tudott. Majd lesz hármas. Hipp hipp hurrá! Hipp hipp hurrá! A többi gyerekem meg majd felneveli magát.
2022. szept. 21. 21:43
 14/56 anonim ***** válasza:
93%

Én is leírom, hogy ismerek állatorvost, gyógyszerészt is hasonló tanulási zavarral.

Most tényleg a TI hozzáállásotok a legveszélyesebb! Értem, hogy ki vagy akadva, de nyugodjatok meg!

És kezeljétek normálisan a dolgot! Se túl nagy, se túl kevés elvárásaitok ne legyenek a gyerekkel szemben.

Fejlesztés kell neki és talán egy kicsit több szorgalom, mint másoknak, ennyi az egesz.

2022. szept. 21. 21:45
 15/56 anonim ***** válasza:
99%
Hát te jól kivagy. Nem mindegy van-e papírja? Ha már eddig is kínlódás volt a suli.
2022. szept. 21. 21:45
 16/56 anonim ***** válasza:
92%
Szégyelld magad kérdező a hozzáállásod miatt.
2022. szept. 21. 21:47
 17/56 anonim ***** válasza:
97%
Árra, hogy "inkább ne derült volna ki": hihetetlenül önző és ostoba vagy. Ismerek olyat, akitől nem derült ki, mert úgy gondoltak, csak lusta és buta. Na, ő az egyetlen, akinek az erettsegije se lett meg. A többi ilyen ismerősöm mind diplomás és karriert csinált. Persze, ezert tenni kell. Akkor is, ha semmi tanulási nehézség nincs.
2022. szept. 21. 21:51
 18/56 anonim ***** válasza:
94%
Te nem vagy normális, kérdező. A gyereked a te hozzáállásod miatt lesz sérült, nem a diszgráfia miatt. Szedd össze magad. Semmi értelme ennek az agresszív hisztinek. Mehet vajat csonagolni, aha. Apám diszgráfiás, mégis gyógyszerész, vállalkozó, három patikája van. Neki nem mondta az anyja, hogy nem lesz belőle semmi.
2022. szept. 21. 21:52
 19/56 anonim ***** válasza:
83%

Nah emiatt kell megfelelő gyerekszàmot vàllalni😫

( mondom ezt 3 gyerekes anyaként)

Benne van a pakliban, hogy nem.

Megy minden gyereknél minden flottul.. remélem az anyagi vonzata is problémás lesz ( mert a szakszolgálat majdnem pont annyit ér, mintha te vagy én foglalkoznék vele)

2022. szept. 21. 21:54
 20/56 anonim ***** válasza:
96%

Attól, hogy kiderült, igazából rosszabb nem lesz. Jobb viszont lehet.

A diszlexia terápia nem annyi, hogy gyakorlok olvasásra meg írásra. A segítség pedig ingyen jár, persze ki kell fogni egy jó szakembert, no meg melléállni. (Nem ellene menni, hogy miért van rehab órája, kikéregetni róla, stb.)

2022. szept. 21. 22:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!