Ha gyengébb általános iskolába íratom be, akkor tovabbtanulási esélyei milyenek lesznek a gyerekemnek, azokkal szemben, akik egy erősebb iskolából jönnek?
A középiskolai felvételik nem annyira a tárgyi tudásra, mint inkább a logikára, kompetenciákra épülnek. Az én lányom például nem olyan jó matekból (tagozatos osztályban), de a pusztán logikai feladatokban verhetetlen. Szövegértése, nyelvi logikája nagyon jó, szerintem könnyedén fogja venni a felvételit (hatosztályos gimibe).
Érdemes harmadiktól tanulmányi versenyekre jelentkezni, mert ott a felvételihez hasonló feladatok vannak, így be lehet gyakorolni, mire eljön az ideje.
Én egy kis iskolába jártam amit sokan lenéznek de bejutottam abba a suliba ahová jelentkeztem sztem tanulni mindenhol lehet
A helyi elitt iskolának szamító suliból jött osztálytarsaim közül senki nem ment fősulira
Bele gondolva akik felső oktatásban tanulunk többen falusi kisiskolaból jöttek
Azért vannak előnyben az erős gimiben érettségizők, mert jobb alapokat kapnak az évek során, és általában az erős gimik produkálják a legjobb érettségi eredményeket - jobb a felkészítés.
Kérdezőnek: én alapvetően azt mondom, hogy a gyerektől függ, milyen iskolába íratjuk. Már ovi végén is látszik, hogy mennyire tanul könnyen új dolgokat, vannak-e hiányosságai esetleg. Ha úgy érzed, nem bírná a tempót egy erős suliban, akkor ne vidd oda, mert megutálja majd a tanulást, és nem lesz sikerélménye.
Ha ügyes, érdeklődő, akkor viszont érdemes erősebb iskolával próbálkozni.
Két oldala van ennek is. A gyengébb iskolában könnyebb jobbnak lenni, jó jegyeket szerezni, tehát sok lehet a hozott pont. Az erősebben meg nehezebb jónak lenni, kevesebb lesz a kitűnő, ha magas a mérce.
Attól, hogy gyenge egy suli, a te gyereked még megtanulhat mindent, főleg, ha érdeklődő, így megírhatja jól is a központit.
Mivel központi és hozott pontok is kellenek általában.
én egy erős gimiben kezdtem, szuperszülők szupergazdag szupergyerekei közt. 3. évtől egy mezőgazdasági szakközépbe jártam. Az elitsuliban 2. félévkor az összes reáltárgyból+franciából megvágtak, németből kettes voltam. A szakközépben 3. évvégén leérettségiztem ötösre németből, negyedik félévkor bioszból, 4. év végén emelt németből. Elvégeztem az egyetemet amit szerettem volna, annyi szemeszter alatt, ami a minimum (nem csúsztam), azóta dolgozom folyamatosan. Volt elt osztálytársaim nagy részét fel sem vették az egyetemre, de akit fel is vettek, azok nagyrésze kibukott.
Nem mindegy, hogy az elitsuliban azt verik beléd, hogy hülye vagy, vagy a szakközépben osztályelső lehetsz.
Pedig az érettségin ugyan úgy pontoznak - ahogy már egy előző hozzászóló is rávilágított... osztálytalálkozón volt sok eladó, műkörmös, benzinkutas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!