Lombikosok! Szerintetek kisebb az esély a terhességre, ha ICSI módszerrel történik a megtermékenyítés? Nekünk már2 ilyen lombikunk volt, de sajnos nem sikerült. Arra gondolok, hogy így gyengébb minőségű embriókat tudnak létrehozni.
Nem, nem kisebb az esély. Ezt az eljárást olyankor alkalmazzák, ha olyan alacsony a spermaszám, hogy csak így történhet a megtermékenyítés. Ilyenkor valóban nem a legjobb sperma jut be, hanem a kiválasztott, legjobbnak ítélt.
Annak idején nekem is ICSI volt, egyetlen petesejt termékenyült meg, így csak egyet tudtak beültetni. Elsőre sikerült. :)
Szívből örülök, hogy neked elsőre sikerült.
Igen, éppen azért gondoltam, hogy gyengébb emriók születhetnek mivel nincs meg a természetes versengés a hímivarsejtek között, nem a legjobb ér célba, hanem fognak egyet és beinjekciózzák a petesejtbe.
De reményt ad akkor nekem is, hogy talán így nincs kisebb esélyünk a babára. Az első alkalommal nekem is egy petesejtem lett, meg is termékenyült, de sajnos nem maradt meg.
Nézd a másik oldalát: Lehet, hogy igazad van... De ha ICSI kell, akkor a sima eljárással nagy eséllyel meg sem termékenyülne egy sem.
Így meg van rá esély. Ha belegondolsz, 3 beültetett embriónál 30%, hogy egy beágyazódik. Így egynél csak 10%. Ami nem sok, de legalább esély!
Enélkül esélyed sem lenne. Kaptál az orvostudománytól 10-30%- ot, az embriók számától függően, ne add fel!
Még nagyon friss a második lombik élménye, a héten ért véget. És olyan nehéz hinni ezután benne.
Tudom, hogy nem történne meg a megtermékenyülés a csészében, ha nem ICSI-vel csinálnák.
De ott vagy rá te a példa, hogy ICSI-vel is bármikor sikerülhet.
Ja, és hogy több reményt adjak, ennek már 17 éve...
Azóta meg sokat fejlődött a tudomány...
Ha megtermékenyült, akkor már van remény... Tudom, lelkileg nem könnyű megélni. Bár nekem elsőre sikeres volt, de megelőzte előtte 4 sikertelen év, vizsgálatokkal, kezelésekkel, eredménytelenül, mire a lombikig eljutottunk. Szóval fel a fejjel, és ne add fel a reményt!
Szia!
Nekünk is ICSI-vel sikerült, méghozzá TESE-ICSI, vagyis hereszövetből nyert spermiumokkal, mert a férjemnek azoospermiája van. Igaz, a 4. alkalommal, de az eredmény egy fantasztikus gyermek! A kombinált tesztem eredménye is nagyon jó volt, pedig már 35 múltam. (40.hét+5.napra császárral született.)
Ezt azért írom, mert azt mondják az ICSI-re, hogy ott nem a természet szelektál, ezért lehetséges a nagyobb genetikai kockázat. Lehet persze, nem tudom.
Jelenleg a tesóért a 3. friss stimulációs lombikunk "majdnem" sikerült, csak a 10.héten elhalt a magzat, és kórház lett a vége sajnos. Itt sem tudjuk, hogy mi az oka, sajnos sok spontán terhesség is így végződik a 12. héten belül...
írjál privátot, ha további kérdéseid lennének, szívesen válaszolok!
6.válaszoló vagyok.
Nekünk bár sima ICSI-vel sikerült a gyermek, a pICSI-re én is rákérdeztem (Bp-i Kaáli), és ott azt mondták, hogy annyira nem meggyőző a módszer, ők próbálták, de nem lett több terhesség, ezért inkább a tapasztalt biológusok választják ki a megfelelő spermiumokat.
(Megjegyzem, ezzel a válasszal én sem jutottam dűlőre.)
Kicsit utánalvastam ennek a picsinek, én úgy látom, inkább a megtermékenyítőképesség javul ezáltal, a beágyazódást nem befoyásolja. Szerintem a célcsoport is más.
Nálunk anno, ha létezett volna picsi, sem lett volna megoldás, mivel a férjemnél mindössze 2 életképes spermiumot találtak.
Az olvasottak alapján a picsi azoknak jó, ahol jó a spermaszám, csak hibásak a spermiumok. Tehát van miből válogatni... Sőt, kell válogatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!