Lombikosok! Szerintetek kisebb az esély a terhességre, ha ICSI módszerrel történik a megtermékenyítés? Nekünk már2 ilyen lombikunk volt, de sajnos nem sikerült. Arra gondolok, hogy így gyengébb minőségű embriókat tudnak létrehozni.
Nálunk elzáródott petevezetők, és páromnál látóterenként 1-1 kiskatona miatt kellett lombik, ICSI-t alkalmaztak.
Az első beültinél 2 embrióból született 1 kislány, a második beülti sajnos vetéléssel végződött, a harmadik alkalommal pedig ugyanilyen minimális mennyiségű spermiummal, ICSI-vel ikreket várok (2 embrióból 2 megmaradt), nemsokára megszületnek.
Nem tudom min múlik a sikeresség, de a mi esetünkből látszik, hogyaz ICSI egyáltalán nem ront semmin.
Köszönöm a válaszokat. Úgy látom, ICSI ide vagy oda, hogy elég jó arányban sikerül a lombik ezzel a módszerrel is.
Már most arra gondoltam, hogy a párommal szedetek Maca Vibe kapszulát, nagyon jó vélemények vannak róla. A FEr14-et, Profertil-t már szedte, még ennek az eredményével is csak a lombik jöhetett szóba. Neki 4 millió a spermaszáma.
Felesleges. Ha ezek nem segítettek, ez se fog annyit, hogy természetes úton összejöjjön.
A páromnak anno a kezelések csak rontottak. 15 millióról indultunk, majd gennysejteket találtak, antibiotikumot kapott, így lett 10. Majd herevisszér műtét, kapott hormonkészítményeket, akkor lement egy millió alá. Akkor ragaszkodtam a beutalóhoz a Kaáliba (előtte már volt róla szó). Még jó, hogy a hormoninjekciókba nem mentük bele, a Kaáliban a doki azt mondta, ha a tabi rontott, az injekciótól tovább romlott volna.
Mire a beavatkozásra sor került, mindössze két életképes példányt tudtak összepecázni, már majdnem úgy nézett ki, hogy herebiopszia kell, mire végre rájuk akadtak.
Az akkor durva lehetett. Annyi millióban kettő, nem semmi.
Vannak olyan párok, ahol minden stimmel, mégsem jön össze a baba majd csak a sokadik lombikra. Hát, már majdnem azt mondanám szerencse kérdése az egész.
15 ös válaszoló vagyok
Nálunk semmi probléma mégsem jön a baba.Rengeteg vizsgálat,vérvétel.... minden jó.3 sikertelen inszem.ja ,és volt már spontán terhességem ami a 16. héten véget ért.ott sem találtak semmi okot,hogy miért történt.
Ebben az évben nem lombikoztunk. Sajnos én azt látom, hogy azért ahol kevés a spermium ott a lombik sikeressége is sokkal kisebb. Ezt elmondta a nőgyógyászom is.
Vannak ismerőseink, ahol a férfinél nincs gond, csak a nőnél ott szinte mindig elsőre sikerül.
Most elküldték a páromat genetikai vizsgálatra. Remélem nem kapunk rossz híreket és nem génhibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!