Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a gyerekem...

Mit tegyek, ha a gyerekem papírt fog kapni arról, hogy gyengébb?

Figyelt kérdés

Pár órája jöttem meg a szülőiről. A rémálmom vált valóra, a gyermeket kivizsgálásra küldik. Folyamatosan keveri a betűket, ékezeteket nem veszi észre. Sejtettem hogy eljön az idő, de már harmadikas!!!! Tényleg most kell? Közölte, hogy már 7 gyereknek van papírja hasonló gondokkal. Miért nem küldte el eddig????!

Ami a legborzasztóbb az egészben, hogy a férjem kézzel lábbal tiltakozik. Mert ez csak első dolgozat volt, mert még nem "ment vissza a suliba". Mikor aztán megemlítettem neki hogy ez örökletes, akkor aztán teljesen kikelt magából 🤦

Mert ez hülyeség, mert most ez a divat, mert ő is a mai napig elgondolkozik, hogy az Ty vagy Gy... hát mondom pont ez a baj. Mert én pl nem gondolkozom el rajta 🤷

Azért hajtunk, hogy a gyerekeinknek mindene megegyen, hogy kiállhassanak az emberek elé, hogy ne szégyenkezzen magasabb rangú személy előtt (orvos, ügyvéd, banki ügyintéző, hivatali dolgozó), hogy neki jobb jegyen. Egy ilyen papírral mi marad? Nem kell minden áron a diploma, de a gyerekünknek nem a fizikai munkát szánjuk.

2022. szept. 21. 21:08
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
100%

"Egy ilyen papírral mi marad? Nem kell minden áron a diploma, de a gyerekünknek nem a fizikai munkát szánjuk."

Richard Branson - Milliárdos, amúgy egyetemet végzett, a királynő lovaggá ütötte. Nem fizikai munkas

Tom Cruise - Kb földönkívüli az, aki nem ismeri a nevét. Színész, nem fizikai munkás. Ő se segélyből vagy minimalberbol él.

Leonardo da Vinci - Talán a világ legismertebb művésze volt, a Mona Lisa pedig a legismertebb műve. Nem fizikai munkas.

Walter Disney - Róla se a fizikai munka és a segély jut eszébe az embereknek.

Albert Einstein - Hát ő se vitte sokra, ugye....

John F Kennedy, George Washington, George W Bush - mindhárom az USA elnöke volt. Szegény fizikai munkások, ugye....

John Lennon - Hát ő se a gyártósoron dolgozott.

Jamie Oliver - 24 könyvet adott ki eddig

Pablo Picasso - Hát őt se nagyon kell bemutatni ugye, szintén nem vajat csomagolt.

Steven Spielberg - Szintén nem minimalberes gyári munkas.

Tudod mi a közös bennuk? Mindegyik dislexias. Bízz abban a gyerekben és legalább te ne húzd le a hülye előítéleteddel.

2022. szept. 22. 06:41
 32/56 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy kamu. Nem egy ilyen szülő van az oviban, ahova a lányom jár. Teljesen kikelnek magukból, ha megemlítik, hogy kéne egy nev.tan vagy szakszolgálati vizsgálat, mert gyanús, hogy van valami és akkor kiírnak fejlesztést. Mert kb ennyiből áll a diszeseknek az, hogy "papíros", heti 1-2 alkalommal kap gyógypedestől fejlesztést, meg néha felülvizsgálják, hogy halad. Meg asszem van aki plusz időt kap egy dolgozatnál, hogy nem 10perc után szedik be tőle a röpdogát hanem 15, hogy legyen ideje. Mert értelmileg teljesen ép, csak neki kell az a plusz amig rögzülnek azok a technikák amiket a gyógypedagógus tanít neki. Később már a kutyát sem érdekli, ha tudja az anyagot a középiskola, egyetem nem foglalkozik vele. A munkahely meg pláne.

Én sokáig a "rossz gyerek" voltam, aki zizeg órán, akit nem lehet lekötni, mert nem figyel oda (látszólag) stb. Annó ennyire nem szűrték, anyukám vitt el egy ismerős pszichológushoz, hogy "mégis mi van a gyerekkel", mert a dolgozataim jók, de csak a panasz van rám, hogy nem tudok viselkedni. Ő küldött ide-oda, kiderült, hogy adhd, nem súlyosan de az 🤷🏼‍♀️ (gyerekcipőben járt még itthon ez az egész, mit lehet kezdeni ezzel). Már maga a tény segített, hogy kiderült nem rossz gyerek vagyok, hanem figyelemzavaros. Diplomás ápoló lettem, mert nekem nem való a monotonitás, egy irodában "meghalnék", nekem zizegni kell, menni, hogy ne kalandozzak el. Erre kiváló terep a kórház 🤷🏼‍♀️. Folyamatosan ér sok inger, ami képes lekötni az agyamat. A tévhitekkel ellentétben nem okoz hátrányt ebben, de van kis előnye: sokkal több dologra figyelek egyszerre 😅. Mert az agyam túlpörög és mindent észreveszek, ami körülöttem van és semmi gondot nem okoz a folyamatosan jövő inger áradat. Sose volt rám panasz, sem szakmailag sem a betegektől. Ha nem tudják, csak annyit vesznek észre, hogy én vagyok aki mindig csinál valamit, aki sose ül nyugton, hanem a betegek körül zsizseg és folyamatosan dumál. Ez a suliban gond volt, a munkában nem.

2022. szept. 22. 06:44
 33/56 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ott, hogy még a világon semmi se derült ki, csak annyi, hogy a tanára szeretné, ha meg lenne vizsgálva, mert úgy látja, hogy bizonyos dolgok nehezen mennek neki.

Hogy mi a gond, az majd a szakértői vizsgálat után fog kiderulni, ahogy az is, hogy mit kell csinálni ezek után. Nem a papír a lényeg, hanem hogy lehessen tudni, milyen segítség kell neki. Ennek egy épeszű szülő inkább örül, hiszen te is írod, hogy hiába gyakoroltok, nem az igazi így sem... Ha diszes a gyerek, nem sokat ér, hogy otthon gyakorolgattok, ezért írnak elő ilyenkor fejlesztést. Ezerszer több esélye van így sikeresen elvegezni az iskoláit, mintha nem tudná senki, hogy milyen területen van szüksége segítségre.

2022. szept. 22. 06:59
 34/56 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki jól megnyugtatott, hogy így is lehet diplomás a gyereked. Én nem foglak. Simán lehet, hogy nem lesz diplomája. És akkor mi lesz? Diploma nélkül nem ér annyit? 3 diplomám van, de ismerek boldogtalan diplomást, meg boldog szakmunkást is. Egy anya pedig normál esetben azt kívánja a gyerekének, hogy boldog, kiegyensúlyozott felnőtt legyen. Ez leginkább rajtatok múlik, és a leírasod alapján elég rossz irányba mentek.

Sajnálom őt, te pedig szégyelld magad.

2022. szept. 22. 07:00
 35/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem a papír miatt nem lesz diplomája, hanem amiatt hogy a 18. születésnapján fogja a bőröndjét és világgá kell mennie mert ilyen idióta, mérgező szülei vannak.
2022. szept. 22. 07:34
 36/56 anonim ***** válasza:
98%

most komolyan...

Beszól a férjének, hogy tőle örökölte a gyerek.

Nem akar szégyenkezni a magasabb rangúak (wtf???) előtt.

Csak segédmunkája lesz a gyereknek.

Nyíg, hogy szar jegyek vannak, de jobbat meg nem akar, mert ahhoz tanulni kéne a gyerekkel, de akkor mi lesz a többivel (ja, de azért diplomásnak szánja, vegyétek már észre, mekkora ellentmondásokat írogat)

2022. szept. 22. 07:40
 37/56 anonim ***** válasza:
100%

Fejlesztésekre kell járatni szakemberhez, nem veletek pluszban tanulni, mert nektek nincs ehhez szükséges végzetségetek, szóval a többi gyerekre is marad időtök.

Engem diszlexia-veszélyeztetettséggel diagnosztizáltak gyerekként, a szüleim pénzt nem sajnálva küldtek magánfejlesztésekre. Ma van egy mesterszakos diplomám, egy OKJ-m, nemsokára kiadják az első könyvemet.

Ha nem arra koncentráltok, hogy milyen “fogyi” az a gyerek, és nem egymást meg őt szapuljátok, bármi lehet belőle. Ha valóban jót akartok neki, fejezzétek be a hisztit, viselkedjetek érett felnőtt ember módjára, és a megoldásra koncentráljatok. Az a papír nyitja meg az utat a fejlesztések felé, ami továbbvezet egy sikeres élet felé.

2022. szept. 22. 08:40
 38/56 anonim ***** válasza:
97%
És akkor mi van, ha fizikai munkás lesz? Őket nem lehet ember számba venni? Attól, hogy vki nem diplomás, még nem jelenti azt, hogy nem él teljes, boldog életet. Amúgy simán lehet, hogy sokra viszi az életben, ha kap megfelelő támogatást. Ha nem akarod, hogy lelkileg tönkre menjen a hozzáállásotok miatt, legyél elfogadó! De nagyon remélem, hogy ez csak kamu kérdés...
2022. szept. 22. 08:48
 39/56 anonim ***** válasza:
97%
32 vagyok, itt többen említették (jogosan), hogy mi a baj a szakmunkással? Nem csak diploma és gyártósor van. Nálunk volt egy vízvezeték szerelő, dadog és tikkel kicsit, de egy életvidám ember, családja van, a munkájában profi. Egy "gond" van vele, annyira jó amit csinál, hogy rengetegen hívják és nehéz vele időpontot egyeztetni, mert bevan táblázva folyamatosan. De egy jó autószerelőért az egyik vesémet adtam volna nem rég, mert olyan várolista van a jobbaknál, hogy alig jutott be az autóm. Amikor felújítottunk alig találtunk normális kőművest és burkolót, aki tényleg szépen dolgozik, mert aki jó azt annyi felé hívják, hogy hónapokkal később tud csak jönni.
2022. szept. 22. 09:33
 40/56 anonim ***** válasza:
97%

Lehet, hogy nem lesz diplomàja akkor sem, ha papir nélküli. Akkor mi lesz? Kitagadod?

Meg mi ez a hülyeség, hogy szégyenkezni kell "magasabb rangúak előtt?" Ki előtt, meg mikor, milyen szituàcióban? Bemegy az orvosi rendelőbe és elsüllyed szégyenében? Tudod valóban intelligens orvos sem úgy tekint magára hogy ő "magasabb rangú élőlény". Ez többnyire a szegényebb egyszerűbb emberek frusztràciója, ami csak az ő fejében létezik. Nem egy àtlag Pista képzeli magát "magasabb rangúnak" aztàn ki ő? Meg elég sok ember közeli intelligens ember màszkàl köztünk, aki nem.a föld felett lebeg. Tehàt ez az egész szégyenkezős sztori a te fejedben létezik.

2022. szept. 22. 09:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!