Mit érzel ha látod tapasztalod hogy gyereked nem olyan ügyes, okos, sok dologban gyengébben "teljesít"?
Szerintem az elájulás sem feltétlenül normális. Láttam már olyan szülőt, aki attól el volt ájulva és áradozott, hogy a gyereke emlékezett a tegnapelőtti mesére. Komolyan!
Szóval szerintem a racionalitás még mindig jobb ennél.
Nagyon jól mondják, az előző hozzászólók.
Így, hogy ezt látod, akkor már azt is tudod, keresni és figyelni kell, miben lesz az erőssége, és az iskolái, tanulmányai során abba az irányba kell majd vezetni.
Nem biztos, hogy az iskolában zseni lesz, de meglehet, hogy olyan kézügyességgel fog a fúrás-faragások terén rendelkezni, vagy éppen olyan autó-szerelő lesz belőle, amelynek nyomán sikeresebb lehet, nagyon sok "átlag-diplomás"-nál.
Másrészt állítólag Einsteint is matekból-fizikából ? meg akarták buktatni. És mi lett belőle?
6os épp így érzek, csak nálunk nem egy ilyen kis barát van hanem azt látjuk mindenki jó valamiben. A legnagyobb gond hogy nem csak én "szomorodok" el így magamban hanem már a gyerekek is kipécézik a fiamat, vagy hát így megjegyzik hogy te ezt nem tudod vagy nem játszunk veled ezt meg ezt mert úgyse tudod stb.
És ez NEKI ( a gyerekemnek) is rosszul esik.
Nem az a baj hogy nem számol ír olvas 5.5-6 évesen mint mások de se a kézügyessége nem jó sőt eléggé rossz, beszédével is problémák vannak, kifejezőkészsége is problémás, mozgása sem kifejezetten ügyes ott is vannak területek amiben el van maradva jócskán,(labda bicikli) a többiben pedig maximum átlagos. Annak én már nagyon örülök. Nem fogyatékos vagy ilyesmi.
Nem akarok én zsenit nevelni belőle és nem "hajtok" rajta semmit tényleg, csak egyszerűen látom amit látok és rosszulesik és azontúl aggódom is.
Köszönöm a válaszokat.
Keresem mi az amiben jó de nem nagyon találom...:( szociálisan sem érzékeny típus, szóval nem ez a kis érzelmes-kedveskedős.
ÉN kicsit jobban rákoncentrálok a gyenge pontjaira. Próbálom többfelől közelíteni, hogy ügyesítsem. Pl nem tud rajzolni, nem is akar leülni az asztalhoz. Ràjöttem, hogy az olló meg érdekli, de azt meg hogy is adok egy majdnem 4 évesnek.... Vettem gyerekollót, újságból vagdosunk , már szépen ollózik, ragasztjuk papirra. Utánanèztem, hogy fejleszthető a ceruzafogás, papírt vékony csikokra kell tépkedni, illetve teregető csipesszel kell csipeszelni.
Biciklizés nem nagyon ment. Sokat olvastam, mi lenne a jó, találtam a tanulobicikli.hu-n járgányt, sok okosat irnak azon az oldalon. Tehát rá kell találni, mi a nekivaló bicaj, lehet utál tekerni, ezért nem szeret biciklizni.
Vagyis keresd, kutasd a rá szabható dolgokat:)
Nem kell, hogy kiemelkedő legyen, csak a korának megfelelő szintre próbáld felhozni az általános dolgokban. Nekünk több a befektetett munkánk, mint a zsenipalánta-anyuknak. JA, és csak lazán!
Köszönöm!! 9 es igen mi is ezekre ráfekszünk ez az ollózás jó öltet van gyerekollónk de még nem próbáltuk különösebben hogy szereti e, csipeszelni szoktunk:)
Tanulóbicaja van, azzal megy, csak rendes biciklire nem hajlandó ráülni se nemhogy megpróbálkozni.
Látta már nem egy szakember egyébként de idén ismét viszem mert nem látok olyan nagyfokú javulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!