Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit érzel ha látod tapasztalod...

Mit érzel ha látod tapasztalod hogy gyereked nem olyan ügyes, okos, sok dologban gyengébben "teljesít"?

Figyelt kérdés
Vannak amikben átlagos, és van jópár képesség amiben határozottan gyengébb, a foglalkozások ellenére is. Sokszor elgondolkozom hogy vajon velem van a baj hogy reálisan látom őt? Inkább elfogultan kellene? Más szülők úgy el vannak ájulva mindig a gyerekeiktől, gondolom az lehet a normális. Nem éreztetem a fiammal és nem mondom ezeket nyilván. De attól még látom. Van még olyan anya aki belátja hogy gyereke max.átlagos ?
2012. aug. 26. 19:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nahát végre nem csak tökéletes gyerekek anyukái írnak! Itt sokszor csak dicsekedni tudnak, hogy a gyerek miket tud...!

Az én fiam 6 éves lesz, én is reálisan próbálom nézni őt. Látom hogy pl. a mozgása nagyon ügyetlen, nem tud még bicajozni, a pótkerekessel is alig megy, mert fél. Járunk fejlesztésre, tornára. De nehezen haladunk, én már annak is örülök, hogy pl: mer csúszdázni és mászókázni egyedül!

A kommunikáció is nehezen megy, beszélni szépen tud, viszont a kapcsolatteremtésben nem jó, visszahúzódó, nehezen barátkozik. Ez nagyon aggaszt, mert jövőre suliba megy és tudom a gyerekek kegyetlenek, kiközösítik a gyengébbet, csúfolják...stb. Féltem nagyon.

Viszont fejben meg jók a képességei. A számokat szereti, az órát ismeri már régóta. Az ovónénije is azt mondta, hogy aggódik érte nehogy elvesszen majd a suliban.....

2012. aug. 27. 09:21
 12/19 anonim ***** válasza:

11-esnek!

Szerintem a te gyermeked lesz a számítógépes zseni a programos, hasonlók terén!

Ők a csendesek, kettőt sem szólnak, de az agyuk pörög, és tudják, hogy mit miért csinálnak.

Csak csodálni tudom az ilyen "koponyákat"! Várd csak ki a végét!

2012. aug. 27. 10:14
 13/19 anonim ***** válasza:
Az én kislányom szerintem átlagos. Van ami jobban megy neki, van ami kevésbé. Viszont! 3 évesen elkezdte az óvodát januárban. Szépen rajzolt, erre ott 1-2 hónap alatt elkezdett NEM rajzolni. Nincs kötelező foglalkozás a piciknek, és hát... nem is eröltetik az óvónénik (csak le ne törjön a műkörmük) Egy csomó dologban elvesztette az önbizalmát a lánykám, és júniusban úgy fejezte be az ovit, hogy kevesebbet tudott mint mikor beírattam. Ezt csak azért írtam le, mert nagyon sok múlik azon hogy ott mit kap . Ha alapból nincs elég önbizalommal megáldva a gyerek, akkor ezen még sokat tud rontani a nem megfelelő ovi. Mi valószínűleg váltunk.
2012. aug. 27. 12:56
 14/19 A kérdező kommentje:

Kedves 13-as sajnálom nagyon :((

A mi ovink visszafelé nem fejleszt a fiamon az tuti. De előrefelé se nagyon, nincs türelme se annyi ( a fiamnak) meg ha nem sikerül rögtön valami akkor kiakad és otthagyja. Szerintem jópárszor előfordul hogy ráhagyják olyankor a dolgot, tehát nem "erőltetik" kicsit a dolgot persze finoman játékosan stb. hanem hagyják hogy kilépjen a feladatból és mást csináljon míg a többiek festenek ragasztanak stb.

2012. aug. 27. 13:15
 15/19 anonim ***** válasza:

sziasztok! Csak 12-esre és 13-asra reagálnék: a férjem a suliban olyan gyerek volt, hogy két pénzt nem adtak érte a tanárok. Volt Ő és a Gondolatai. 8. osztály után azt mondták, cipész talán lehet, de középsuliba ne menjen, mert esélytelen. És az eredmény? 32 éves, 150-es IQ-ja van, egyetemet végzett, jó szakember, saját vállalkozása van, középiskolában is tanított. Ja, és informatikus:)))

CSodák márpedig vannak. Én ezért nem aggódok a fiam miatt (ő magánakvalóbb, a kislányom agilisabb)

2012. aug. 28. 21:32
 16/19 anonim ***** válasza:

bocsi, 11-12-re akartam reagálni...

Fáradt vagyok.

2012. aug. 28. 21:35
 17/19 anonim ***** válasza:
11 esnek vid el a gyereket egy szakértöi bizotsághoz öt ha ennyi probléma van akor inkább járjon egy fejlesztésre szakosott iskolába .
2012. szept. 3. 19:18
 18/19 anonim ***** válasza:
amugy nekem 3 gyerekem közül a 2 fiam eszük az van téjákozotsága a nagynak koránál fejletebb ,de nem jó a kézügyeségben és a tornában ,és beszédhibásak mindketen igy ök egy neki valo suliba járnak.
2012. szept. 3. 19:21
 19/19 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Vidéken élünk, itt nincsenek speciális iskolák a közelben. A fiamnak nincs betegsége, szépen beszél, együttműködik az oviban is, megcsinál mindent, csak visszahúzódó, félénk. Nem izgága, túl nyugis és a mozgása miatt járunk fejlesztő tornára. Tehát nem gondolnám, hogy nem járhat normál suliba majd.....remélem még addig változik egy kicsit (amúgy én is hasonló voltam kiskoromban, 10éves voltam amikor megtanultam bicajozni.)
2012. szept. 4. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!