Mit érzel ha látod tapasztalod hogy gyereked nem olyan ügyes, okos, sok dologban gyengébben "teljesít"?
Nahát végre nem csak tökéletes gyerekek anyukái írnak! Itt sokszor csak dicsekedni tudnak, hogy a gyerek miket tud...!
Az én fiam 6 éves lesz, én is reálisan próbálom nézni őt. Látom hogy pl. a mozgása nagyon ügyetlen, nem tud még bicajozni, a pótkerekessel is alig megy, mert fél. Járunk fejlesztésre, tornára. De nehezen haladunk, én már annak is örülök, hogy pl: mer csúszdázni és mászókázni egyedül!
A kommunikáció is nehezen megy, beszélni szépen tud, viszont a kapcsolatteremtésben nem jó, visszahúzódó, nehezen barátkozik. Ez nagyon aggaszt, mert jövőre suliba megy és tudom a gyerekek kegyetlenek, kiközösítik a gyengébbet, csúfolják...stb. Féltem nagyon.
Viszont fejben meg jók a képességei. A számokat szereti, az órát ismeri már régóta. Az ovónénije is azt mondta, hogy aggódik érte nehogy elvesszen majd a suliban.....
11-esnek!
Szerintem a te gyermeked lesz a számítógépes zseni a programos, hasonlók terén!
Ők a csendesek, kettőt sem szólnak, de az agyuk pörög, és tudják, hogy mit miért csinálnak.
Csak csodálni tudom az ilyen "koponyákat"! Várd csak ki a végét!
Kedves 13-as sajnálom nagyon :((
A mi ovink visszafelé nem fejleszt a fiamon az tuti. De előrefelé se nagyon, nincs türelme se annyi ( a fiamnak) meg ha nem sikerül rögtön valami akkor kiakad és otthagyja. Szerintem jópárszor előfordul hogy ráhagyják olyankor a dolgot, tehát nem "erőltetik" kicsit a dolgot persze finoman játékosan stb. hanem hagyják hogy kilépjen a feladatból és mást csináljon míg a többiek festenek ragasztanak stb.
sziasztok! Csak 12-esre és 13-asra reagálnék: a férjem a suliban olyan gyerek volt, hogy két pénzt nem adtak érte a tanárok. Volt Ő és a Gondolatai. 8. osztály után azt mondták, cipész talán lehet, de középsuliba ne menjen, mert esélytelen. És az eredmény? 32 éves, 150-es IQ-ja van, egyetemet végzett, jó szakember, saját vállalkozása van, középiskolában is tanított. Ja, és informatikus:)))
CSodák márpedig vannak. Én ezért nem aggódok a fiam miatt (ő magánakvalóbb, a kislányom agilisabb)
bocsi, 11-12-re akartam reagálni...
Fáradt vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!