Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy kisgyerek korán kezd...

Ha egy kisgyerek korán kezd el beszélni, és kérdezni, jelentheti azt, hogy okos lesz?

Figyelt kérdés
Könnyen tanul majd meg dolgokat?
2012. márc. 13. 22:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül.
2012. márc. 13. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem, nincs szerintem összefüggés a két dolog között, a többi gyerek (kortársai) is utolérik majd a korán beszélő kisgyerekeket!
2012. márc. 13. 22:43
 3/8 anonim ***** válasza:

Azért elég jó jel. Főleg ha az összefüggő, nyelvtanilag helyes beszéd jelenik meg az átlagnál korábban.

Az igaz, hogy a nagyon gyenge értelmű képességű gyerekek később (vagy soha sem)kezdenek beszélni, de ettől még

a későn beszélők is lehetnek bármilyen okosak.

2012. márc. 13. 22:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem sincs összefüggés. Kisfiam 19,5 hónapos koráig egy szót nem mondott, de onnantól napról napra többet beszél. Most lesz 23 hónapos és gyönyörűen megérteti magát, mielőtt nem beszélt akkor is mindent megértett csak nem válaszolt. Most azt mondanám, hogy korához és pár hónapos beszédéhez képest elmondja a számokat 7-ig, felismeri a színeket (piros, zöld, kék, sárga), ismeri a kicsi-nagy, hideg-meleg, csíkos-pöttyös fogalmakat.
2012. márc. 13. 22:52
 5/8 anonim ***** válasza:

eleve a gyerek nem LESZ OKOS hanem AZ :)

de nincs összefüggés!

enyém 2 évesen 3 szót mondott. mindenfelé vittük, mindenhol megállapították, hogy az átlagnál jóval okosabb, nagy eséllyel zseni lesz, nyilván nem véletlen, hogy az élet valamely területén lassabban fejlődik.

én meg állítom, hogy azért a zseni erős túlzás, de tény, hogy 2 évesen 4-5 éveseknek való feladatokat megoldott.

szóval nem hinném, hogy az okosság jele lenne a korai beszéd, csak a homloklebeny érettségének a jele

2012. márc. 14. 00:09
 6/8 anonim válasza:
59%
Nekem 6 hetesen már jött a fogam, és 6 hónaposan meg már beszéltem... Nem hiszem hogy van összefüggés mert én sem vagyok az a zseni fajta..
2012. márc. 14. 19:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem bántásból írom, de ez a "6 hónaposan már beszéltem" lássuk be, elég nehezen hihető. :)
2012. márc. 14. 22:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi összefüggés a kettő között.Nálunk a családban 3 éves koráig senki sem beszélt, volt aki csak 4 évesen kezdett beszélni, de mindenki tanult, diplomás ember lett:)
2012. aug. 26. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!