Volt gyermeketeknek már 40 fokos láza? Kislányomnak tegnap este ennyit mutatott a hőmérő, azt hittem ott leszek rosszul!
Volt, mind a két rotavírus oltás beadása után.
Először hűtőfürdő volt, majd kúp.
A kúp percek alatt levitte neki. Közben pedig jó sok folyadék.
A legelső ilyen lázánál együtt ültem be vele a kádba, a közben szoptattam és felváltva adtam neki cumisüvegből a vizet, hogy ne száradjon ki.
Szerencsére 1× sem tartott sokáig az állapota, de én vele sírtam és üvöltöttem.
Igen, nem is olyan ritkán előfordul. Ilyenkor azonnal valami lázcsillapítót bele nyomni, hőtőfürdő és közben apa hívja az ügyeletet vagy mentőt. (inkább mentőt--> bár azok úgy is az ügyeletnek fognak szólni.
Hűtőfürdő: olyan hőfokú vízbe kell kell tani a gyermeket ahány fokos a láza (nem szükséges fokra pontosan, de azért kb.) majd szépen lassan hideg vizet engedni bele. Nem baj, hogy gyerek vacok , lázas gyermek nem tud megfázni. (amúgy is van egy új tanulmány, hogy a hidegtől nem lehet megbetegedni)
Azt még elmondanám, hogy nekünk a jó öreg higanyos lázmérőnk van, mert a digitálisból hiába vettünk több ezer forintos változatokat egyik sem működik túl jól. Ha digitális írja ki azt a 40C fokot akkor az azért fel felé mért.
El felejtettem, de igen itatni, itatni ,itatni!!!!
Csak egy javaslat én előbb adom a kúpot aztán fürdés, mert míg a kúp belülről a víz kívülről viszi le a lázat így dupla a lázcsillapítás.
Sajnos többször, a legdurvább másfél évesen 40,8. Ő ilyen kezdetektől fogva. egy kis nátha és 37-ről fél óra alatt 40 fölé ugrik. És elég sokszor. De minden alkalommal megrémülök, pedig már nem új számomra. Éjszaka szokott ez lenni, 2 óránként hűtőfürdőzöm és kúpozom. Mindig lemegy.
Egyszer rohantam vele kórházba akkor is 40 fölött volt. Épp felébresztettük az ügyeletes dokit és még le is cseszett, hogy az én dolgom lázat csillapítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!