Tényleg igazságos lenne, hogy vállaljam be a hétvégéket, és még ennél is többet tegyek bele?
Szétmentünk a gyerekeim apjával.
Mivel neki elég rugalmatlan a munkarendje, és nem is nagyon engedik el őt, így én vagyok a gyerekekkel hétköznap, övé pedig a hétvégék. Ez így 22-8 nap, ha egy átlagos hónapot nézünk.
Gyerekeim apjának a barátnője kitalálta, hogy ne menjenek hozzá a mi gyerekeink, csak minden második hétvégén, mert együtt akarnak lenni. Én ebbe nem akarok belemenni, mert így is vajmi keveset van a gyerekekkel, és azalatt a 8 nap alatt se váltják meg a világot, mert 22 napig jóformám egyedül nevelem a 2 gyereket, az apjuk vész esetén nem ugrasztható.
Megkaptam, hogy milyen anya vagyok én, hogy le merem passzolni a gyerekeimet, és hogy én 6-7-8 óra fizikai munka után alig vagyok a gyerekeimmel, nem is kell velük foglalkozni, mert kifáradnak az iskolába meg óvodába.
"Azt miért nem firtatjátok, hogy apuka a 22 napból miért nem akar átvenni mondjuk 5-öt?"
Mondjuk mert nyilvánvalóan TE akartad, hogy a gyerekeket NALAD helyezzék el. TE akartad. Kerhetted volna a megosztott elhelyezést is.
23!
A kizárólagos felügyeleti jog azt jelenti, a gyerek A szülőnél van elhelyezve, B szülő pedig semmibe nem szólhat bele. A közös felügyeleti jog pedig azt jelenti, A és B szülő közösen dönt. Amire te gondolsz, az a gyermekelhelyezes, annál van A szülő a gondozó, B pedig kulonelo, kapcsolattartasi joggal rendelkező és itt létezik q megosztott elhelyezés is, amikor a gyerek mindkét szulonel kb azonos időt tölt
Vándorlásba (egy hét itt-egy hét ott) a másik félnek is bele kell egyezni, nem gondoljátok? Nem úgy van, hogy én eldöntöm, hogy megosztjuk a feladatokat, és kész. Ha ő nem akarja, hogy nála (is) legyenek a gyerekek, akkor mit tegyek? Ő a hétvégéket választotta.
Ugyanúgy tudunk játszani hétköznap is, és mióta behozták azt, hogy még orrfolyással se lehet oviba menni, így sokat vagyunk hétköznap is itthon. Megkezdődik a téli időszak, minimum 2 hét otthon.
Na de miben egyeztetek meg a bíróságon? Azt vagy meg tudjátok egymással beszélni, vagy perelhetitek egymást - mindegy, mit tartunk igazságosnak.
24. Tudom, csak leegyszerűsítve azt akartam, hogy átmenjen, hogy általában vagy több pénz és kevesebb idő és akkor praktikusan kevesebb jog (hogy az tudjon intézkedni, aki fizikailag a gyerekekkel van, de azért tudtommal van pár dolog, amibe a másik fél beleszólhat), vagy egyforma jogok, kötelezettségek, azaz kettéosztott idő, anyagiak és ugyanannyira való beleszólás is. Persze ők ettől még ezerféle kombinációban megegyezhetnek, csak úgy tudom, ez a két forgatókönyv a gyakoribb - ha számít Kérdezőnek, hogy mások hogy csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!