Igazságos ez, hogy a nagycsaládosok ennyi kedvezményt kapnak?
3 gyerekkel kicsi nehezebb mint kettővel! Később tud az anyuka visszakerülni a munkaerőpiacra (ha egyáltalán visszakerül). Nem értem mi ez a folyamatos felháborodás a nagycsaládosok kedvezményei körül! Jobb esetben nem erre szülnek gyereket az emberek. Akik meg igen azoknak az adókedvezmény úgy sem jár :P
1 gyerekes anyuka
Azért mert az ország berendezkedése a minél több utód létrehozását szorgalmazza.
Más országokban gyakran pont fordítva van.
Ez egy 25 éves rendszer. Én nem tartom rossznak, mivel 3.gyerek vagyok.
De én sem fogok már többet szülni. Egyet terveztem, de száz százalékkal túlteljesítettem.
Én is ismerek olyan családokat;
Egyik családnál anyagi megfontolásból lett 4, ki is használják.
Nem tartom egyébként igazságosnak. Ha valaki nem a pénz miatt lesz nagy családos, akkor ne is éljen az ilyen kedvezményekkel, segélyekkel, lehetőségekkel.
Mi például soha nem vettünk igénybe utazási kedvezményeket, fele árat fizetünk az ebédekért, ki kell fizetnünk a tankönyveket, kevés a fizetésünk az adókedvezmény teljes kihasználásához stb.
6, 11 és 15 évesek a gyerekek.
aki a nagyobb pótlékér szül 3. gyereket, az már régen rossz.
abban igazad van, hogy az emberek többnyire azért vállalnak 3 vagy több gyereket, mert eleve megtehetik, nyilván nem a segélyekre alapoznak.
ugyanakkor tény, hogy nincs az a mértékű támogatás Magyarországon, ami megengedi hogy 3 gyereket annyival jobb színvonalon taníttass és nevelj, mint arányos mértékű támogatásból két gyereket. Másrészt ez ösztönzés akar lenni hogy kicsit bátrabban vállaljanak a magyarok gyereket, mondjuk más kérdés, hogy pont azokat motiválja a támogatás, akiknek nagyon nem kellene szaporodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!