Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igazságos ez, hogy a nagycsalá...

Igazságos ez, hogy a nagycsaládosok ennyi kedvezményt kapnak?

Figyelt kérdés
Most olvastam utána, hogy egy háromgyerekes család mennyi kedvezményben részesül. Mivel különb másnak a 3 gyereke, mint a én kettőm? Nem úgy lenne igazságos, hogy mindenkire ugyanannyi a "fejpénz" és az szorzodik a gyerekek számával? Ha igazságos lenne a rendszer, 2 gyerek után 60 ezer forint adókedvezmény járna és nem 20 ezer vagy a három gyerekes is 30 ezret kapjon. Ugyanez igaz a családi pótlékkal és egyéb más juttatásokkal. Egy nagycsaládos éves szinten, ha minden kedvezményt kihasznál egy millió forinttal is többet kaphat. (Ne írja senki, hogy szüljek hármat, mert ez nemcsak anyagi megfontolás alapján működik.)
2015. ápr. 7. 09:31
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Utolsó, melyik országról van szó?
2015. ápr. 7. 09:48
 12/31 anonim ***** válasza:
93%

A félárú ebéd, tankönyvkedvezmény, utazási kedvezmény "aprópénz", az ezzel megspórolt pénz nem fedezi a 3. gyerek ellátását.

Az adókedvezmény meg pont azért jó találmány, mert azokat motiválja, akiknek van munkájuk, jól keresnek. Lássuk be, a segélyből élőknek nincs haszna belőle.

Pluszban a dolgozó, normálisan kereső szülők gyerekei is nagy valószínűséggel dolgozó, kereső emberek lesznek, azaz hasznos tagjai a társadalomnak.

2015. ápr. 7. 09:49
 13/31 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem igazságos. Szülj 20at, ha kell a pénz :D
2015. ápr. 7. 09:53
 14/31 anonim ***** válasza:
2%

A többség nem tudja igénybe venni az adókedvezményt, mert nem keres annyit. Nem csak azok, akik a pénzért vállalnak gyereket. De sokan vannak, akiknek már nem pici a gyerekük, és amikor születtek, akkor a szülők még félre tenni is tudtak a keresetükből, ma pedig már örülnek, ha meg tudnak élni.

Amelyik nagycsaládos igénybe tudja venni a családi adókedvezményt, annak valójában nincs is szüksége rá, mert milliomos, vagy legalább is nagyon jól keres.

A családi pótlék pedig egy nevetséges összeg a gyerek eltartásához képest. Egyedül az ingyen tankönyv és az ebéd, amit mindenki igénybe vehet.

2015. ápr. 7. 09:58
 15/31 anonim ***** válasza:
74%
Gorogorszag.Masreszt a csaladi potlek egyik resze itt jovedelem hatarral mukodik, tehat legalabb ez igazsagos.
2015. ápr. 7. 09:59
 16/31 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem nem igazságos, minden gyerekre ugyanannyi támogatás kéne, gyerekenként x pénz adókedvezmény és/vagy támogatás. Szerintem az adókedvezmény forma jó, de nem igazságos, hogy 3 gyerek felett gyerekenként több jár.
2015. ápr. 7. 10:00
 17/31 anonim ***** válasza:
33%
Aki ilyesmin gondolkozik az a segélyekre szült? Igen kedves csak annyit súgok neked, hogy Te csak 2 adófizetőt nevelsz ki, viszont Ők hármat, négyet.....
2015. ápr. 7. 10:07
 18/31 anonim ***** válasza:
38%

Nem kellene ebből ekkora kérdést csinálni. Ha jár valami, nyilván igénybe vesszük, de úgy vállaltunk gyerekeket, ha változik a törvény, akkor se haljanak éhen. Mondjuk amikor születtek, még nem is volt ez a fajta adókedvezmény.

Az meg mindenkinek szíve joga, hogy a kedvezmények reményében tovább bővíti-e a családot, csak előtte számolja ki, hogy alakul az egy főre jutó jövetelem.

Engem személy szerint az tud nagyon zavarni, amikor a nagycsaládosra ráhúzzák, hogy csak a pénz miatt csinálja. Lehet végiggondolni, mivel jár a nagy család nem csak anyagiak terén, hanem a mindennapi életben is.

Évekkel ezelőtt az akkori főnököm elkezdett rájárni a kasszámra. Ügyesen csinálta, havonta 10-15 ezer forintot nyúlt le, és nem lehetett megfogni. Amikor végre lebukott, még ő támadott le engem, hogy rá volt szorulva, mert ő az egy gyerek után szinte semmit sem kap, míg nekem a 3 miatt minden a fenekem alá van tolva. Érdekesség, hogy náluk volt magasabb az egy főre jutó jövedelem. No comment....

2015. ápr. 7. 10:13
 19/31 anonim ***** válasza:
67%

50% ebéd

1 gyerekre : 13-14e

3 gyerekre a kedvezménnyel 20-21e

3 gyerekre kedvezmény nélkül 39-42e lenne

utazási kedvezmény : 90%

volán és máv

de csak akkor ha mind a 3 gyerek veled van !

hiába vagy nagycsaládos ha egyedül vagy csak 2 gyerekkel mész akkor nem jár a 90%

bkv: itt max a gyes-gyed-gyet miatt jár neked olcsóbb bérlet mint szülő

de a gyereknek 6 éves kortól ugyan úgy meg kell venni !

autó : itt nincs kedvezmény

adókedvezmény : a legtöbben nem tudják kihasználni a 3 gyerek után járó max kedvezményt !

bruttó 618.750- ennyit lehetne érvényesíteni a bérből - szülőnként

de ha pl minimálbéren van valaki akkor csak nettó 17.850.- tud érvényesíttetni

azaz a 105e bruttó bérből 103.425.- kap meg

tankönyv kedvezmény ez lehet 100% és lehet csak 50%

de azt is vedd figyelmébe h mennyi az egy főre jutóösszeg

mindegy egyes gyerek születése után ez csökken !

lehet azt hiszed h hű de sok pénzük van de nem ez nem minden esetben igaz !

pl 4 gyereknél már ha autóban gondolkodik az ember akkor nem elég egy swift !

lévén az 5 személyes ! és egy 7személyes autó klasszisokkal drágább!

a csp összes gyerekenként lebontva éppen fedezi az ebédet és még talán a bkv bérletet jó esetben

de hol a többi költség ami egy gyerekkel jár ?

1 gyerekesként meg tudod oldani h külön szobája legyen a gyereknek nektek és még marad egy nappali is

old meg ezt 3 gyerek esetén !

alap h nincs ekkora panel ! vagy legalábbis én nem igen láttam még 5 szobásat ...

1 gyerek mellet elég sanszos h még félre is tudsz tenni még ha nem sokat is

3 gyerek mellet erre elég esélytelen vagy

2015. ápr. 7. 10:24
 20/31 anonim ***** válasza:
25%
Az az egy vagy kétgyerekes, aki itt háborog, miért nem szül még?
2015. ápr. 7. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!