Igazságos ez, hogy a nagycsaládosok ennyi kedvezményt kapnak?
ez nem igazság kérdése, itt nem az a cél, hogy a 3 gyerekeseknek könnyebb legyen, hanem hogy bevállalják a 3. gyereket is.
fogy a magyar, nagyon jelentős a népességcsökkenés, sokan "disszidálnak"...
vagytok ti ketten a férjeddel/pároddal. ha egy gyereket vállaltok, akkor a népesség csökken, hisz kettőtök utódja 1.
ha 2 gyereket vállaltok, akkor stagnál, 2-tök utódai 2, még ezért nem fog tapsolni nektek a magyarság :)
viszont ha 3 utüdot vállaltok, akkor 2-tök után 3 ember marad, tehát a népesség növekszik.
na ezért támogatja oly mértékben az állam a 3 gyerekeseket, ennek semmi köze ahhoz, hogy magát a gyereket pénzelje, csupán a népesség növekedés miatt csinálja, hogy így anyák inkább 3 gyereket szüljenek kettő helyett
Gyönyörűen leírták. 2 és 3 között már szignifikáns a különbség az élet minden területén. Nagyon prosztó dolog sajnálni azoktól a normális emberektől, akik igénybe tudják venni. Én nem terveztem a harmadikat. Ámde marhára nem is az adókedvezménnyel meg az 50% kaja támogatással érveltem mellette :D. Nevetséges. Elmondanám neked, meg a hozzád hasonló korlátolt embereknek, hogy adott esetben van 2 szülő, tehát több gyerek esetén már eleve nem jut minden gyerekre valaki külön, ha családi program van. Utazási kedvezmény? És ha épp nincs ott az összes, olyan mint ha nem is lenne. Bizony nem tudok akármilyen kocsit használni, mert nagyon meg kell nézni melyikben fér el a három gyerekülés. Lakásnál is meg kell nézni, hogy milyen az, ahol jut mindenkinek normális élettér. A kedvezmények igencsak aprópénzek ezek tekintetében.
Ha meg szeretnél több gyereket és ezáltal még sok-sok támogatást, fogadj örökbe, legyél nevelőszülő.
Mégis mi az a rengeteg kedvezmény???
Nem önszántamból lettem nagycsaládos hanem azért mert a másodszorra ikreim lettek.
Mi csak a féláras étkezést tudjuk kihasználni semmi mást!
A férjem nem keres többszázezer forintot h a maximum családiadókedvezmányt kapjuk.
azt mondod ne mondja senki hogy szüljél még egyet, de akkor azon is gondolkodj el hogy ha ezek a kedvezmények nem lennének sokkal kevesebben vállalnának 3 gyereket és folyamatosan fogyó nemzet vagyunk!!!! valahogy ösztönözni, segíteni kell az embereket hogy többen szülessenek !!!!És itt nem arról van szó hogy ebből a pénzből tartsunk el 3-at....
Egyébként aki mindent meg akar adni a 3 gyerekének még így is sokkal többet költ mint akinek kettő van, még a juttatásokat figyelembe véve, mert hasznod azon nem lesz ......NEM BESZÉLVE ARRÓL HOGY IGENIS NEHEZEBB SOKKAL 3-AL mint 2-vel, több energia, idő, plusz óra.....ez a mai felgyorsult világba különösen nehéz , megterhelő lehet a szülőknek....
Szóval szerintem rosszul látod a dolgot hogy a tied nem annyira értékes, de azért 3 gyerekhez sokkal több pénz kell....
kocsi hogy beférj, ruháztatás ami manapság bmi drága, külö órák!!! ) .....
Így ha szeretnél akár Te is könnyebben megtehetnéd hogy vállasz másikat.....nem ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!