Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igazságos ez, hogy a nagycsalá...

Igazságos ez, hogy a nagycsaládosok ennyi kedvezményt kapnak?

Figyelt kérdés
Most olvastam utána, hogy egy háromgyerekes család mennyi kedvezményben részesül. Mivel különb másnak a 3 gyereke, mint a én kettőm? Nem úgy lenne igazságos, hogy mindenkire ugyanannyi a "fejpénz" és az szorzodik a gyerekek számával? Ha igazságos lenne a rendszer, 2 gyerek után 60 ezer forint adókedvezmény járna és nem 20 ezer vagy a három gyerekes is 30 ezret kapjon. Ugyanez igaz a családi pótlékkal és egyéb más juttatásokkal. Egy nagycsaládos éves szinten, ha minden kedvezményt kihasznál egy millió forinttal is többet kaphat. (Ne írja senki, hogy szüljek hármat, mert ez nemcsak anyagi megfontolás alapján működik.)
2015. ápr. 7. 09:31
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy aki azt írja, hogy aki már ki tudja használni az adókedvezményt az már milliomos és az amúgy se arra megy. Bruttó 300-nál már teljes mértékben igénybe vehető, mivel a járulékokból is tudják vonni. Azért két szülő esetén nem olyan hejde nagy összeg bruttó 300. Még ha az egyikük minimálbéren is van, a másik akkor is kb bruttó 180-on.
2015. ápr. 7. 12:01
 22/31 A kérdező kommentje:
Na pont ezt akartam írni én is, hogy azért bruttó 300-at, amit két szülő bruttó 150-150ből összehozta, nem egy nagy ritka dolog. Elég sokan ki tudják használni, még ha közalkalmazottak is.
2015. ápr. 7. 12:05
 23/31 anonim ***** válasza:
80%

ez nem igazság kérdése, itt nem az a cél, hogy a 3 gyerekeseknek könnyebb legyen, hanem hogy bevállalják a 3. gyereket is.

fogy a magyar, nagyon jelentős a népességcsökkenés, sokan "disszidálnak"...

vagytok ti ketten a férjeddel/pároddal. ha egy gyereket vállaltok, akkor a népesség csökken, hisz kettőtök utódja 1.

ha 2 gyereket vállaltok, akkor stagnál, 2-tök utódai 2, még ezért nem fog tapsolni nektek a magyarság :)

viszont ha 3 utüdot vállaltok, akkor 2-tök után 3 ember marad, tehát a népesség növekszik.

na ezért támogatja oly mértékben az állam a 3 gyerekeseket, ennek semmi köze ahhoz, hogy magát a gyereket pénzelje, csupán a népesség növekedés miatt csinálja, hogy így anyák inkább 3 gyereket szüljenek kettő helyett

2015. ápr. 7. 12:05
 24/31 anonim ***** válasza:
73%

Gyönyörűen leírták. 2 és 3 között már szignifikáns a különbség az élet minden területén. Nagyon prosztó dolog sajnálni azoktól a normális emberektől, akik igénybe tudják venni. Én nem terveztem a harmadikat. Ámde marhára nem is az adókedvezménnyel meg az 50% kaja támogatással érveltem mellette :D. Nevetséges. Elmondanám neked, meg a hozzád hasonló korlátolt embereknek, hogy adott esetben van 2 szülő, tehát több gyerek esetén már eleve nem jut minden gyerekre valaki külön, ha családi program van. Utazási kedvezmény? És ha épp nincs ott az összes, olyan mint ha nem is lenne. Bizony nem tudok akármilyen kocsit használni, mert nagyon meg kell nézni melyikben fér el a három gyerekülés. Lakásnál is meg kell nézni, hogy milyen az, ahol jut mindenkinek normális élettér. A kedvezmények igencsak aprópénzek ezek tekintetében.

Ha meg szeretnél több gyereket és ezáltal még sok-sok támogatást, fogadj örökbe, legyél nevelőszülő.

2015. ápr. 7. 12:26
 25/31 anonim ***** válasza:
66%

Mégis mi az a rengeteg kedvezmény???

Nem önszántamból lettem nagycsaládos hanem azért mert a másodszorra ikreim lettek.

Mi csak a féláras étkezést tudjuk kihasználni semmi mást!

A férjem nem keres többszázezer forintot h a maximum családiadókedvezmányt kapjuk.

2015. ápr. 7. 13:30
 26/31 anonim ***** válasza:
79%
örök érvényű igazság, hogy 1 vagy 3 gyereket kell vállalni, mert csak ez éri meg.
2015. ápr. 7. 13:58
 27/31 anonim ***** válasza:
56%

azt mondod ne mondja senki hogy szüljél még egyet, de akkor azon is gondolkodj el hogy ha ezek a kedvezmények nem lennének sokkal kevesebben vállalnának 3 gyereket és folyamatosan fogyó nemzet vagyunk!!!! valahogy ösztönözni, segíteni kell az embereket hogy többen szülessenek !!!!És itt nem arról van szó hogy ebből a pénzből tartsunk el 3-at....

Egyébként aki mindent meg akar adni a 3 gyerekének még így is sokkal többet költ mint akinek kettő van, még a juttatásokat figyelembe véve, mert hasznod azon nem lesz ......NEM BESZÉLVE ARRÓL HOGY IGENIS NEHEZEBB SOKKAL 3-AL mint 2-vel, több energia, idő, plusz óra.....ez a mai felgyorsult világba különösen nehéz , megterhelő lehet a szülőknek....

Szóval szerintem rosszul látod a dolgot hogy a tied nem annyira értékes, de azért 3 gyerekhez sokkal több pénz kell....

kocsi hogy beférj, ruháztatás ami manapság bmi drága, külö órák!!! ) .....

Így ha szeretnél akár Te is könnyebben megtehetnéd hogy vállasz másikat.....nem ??

2015. ápr. 7. 14:18
 28/31 anonim ***** válasza:
72%
dögöljön meg a szomszéd tehene is !!! fáj ha a másiknak egy kicsivel is "jobb" ...nem ???? fújj!!!!
2015. ápr. 7. 14:21
 29/31 anonim ***** válasza:
94%
Istenem! Ennyire unatkoztok kedves anyukák?? Borzasztó, minden másnapra jut egy kérdés, ahol más pénztárcájában dúrkálnak közvetlen vagy közvetve. Ha szül valaki többet, de nem tud félrerakni, akkor az a baj, ha szül 3-at de jól keres és kap kedvezményt az a baj. Csak a gazdagok kiváltsága a gyerekszülés. Felelőtlen vagy ha 1-nél többet szülsz a mai világba. Á, ilyen nincs, fogjatok egy kapát és menjetek ki a földekre dolgozni, ha már ennyire unjátok magatokat. És természetesen akinek nem inge ne vegye magára az alábbi kitörésemet. De már unom, ha kezdek keresni értelmes kérdéseket vagy szeretném megtudni valamire a választ folyton belefutok ilyen nagy bölcs kérdésekbe.
2015. ápr. 7. 15:12
 30/31 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem meg mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit el tud kényelmen tartani még akkor is, ha ne adj Isten, egyedülálló lesz. Mert benne van, nem látunk a jövőbe. Ezért van csak egy gyerekünk, és bár messze nem állunk úgy, hogy elváljunk, de a fizetésemből futná a mostani életszínvonalára. Engem nem érdekelne, hogy "ösztönzés" címén mennyivel kínálna meg az állam. Csak nézzük azt, amikor felkapott téma lett tavaly, hogy aki x időponttól vállal gyereket, annak majd magas lesz a nyugdíja, meg hogy közel 300.000 lesz az, amit annak idején Tgyásnak hívtunk.. Itt is volt ez miatt sok kérdés&senki nem fogta fel, hogy egy sóhintés volt..
2015. ápr. 7. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!