Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg igazságos lenne, hogy...

Tényleg igazságos lenne, hogy vállaljam be a hétvégéket, és még ennél is többet tegyek bele?

Figyelt kérdés

Szétmentünk a gyerekeim apjával.

Mivel neki elég rugalmatlan a munkarendje, és nem is nagyon engedik el őt, így én vagyok a gyerekekkel hétköznap, övé pedig a hétvégék. Ez így 22-8 nap, ha egy átlagos hónapot nézünk.

Gyerekeim apjának a barátnője kitalálta, hogy ne menjenek hozzá a mi gyerekeink, csak minden második hétvégén, mert együtt akarnak lenni. Én ebbe nem akarok belemenni, mert így is vajmi keveset van a gyerekekkel, és azalatt a 8 nap alatt se váltják meg a világot, mert 22 napig jóformám egyedül nevelem a 2 gyereket, az apjuk vész esetén nem ugrasztható.

Megkaptam, hogy milyen anya vagyok én, hogy le merem passzolni a gyerekeimet, és hogy én 6-7-8 óra fizikai munka után alig vagyok a gyerekeimmel, nem is kell velük foglalkozni, mert kifáradnak az iskolába meg óvodába.

2022. szept. 13. 06:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
85%
Hát az a megszokottabb pedig, ha nálad vannak kizárólagos felügyeleten, hogy apa kéthetente hétvége (és minden szünet fele). Neked egyébként nem hiányzik, hogy valami programot tudj velük csinálni? Mert nálunk (mi is elváltunk, két kisiskolás van) hazaérünk 7-re különórák után, aztán marad két óra vacsorázni, mesét nézni, fürödni és ennyi. Hétvégén van, hogy tudunk kirándulni, focizni, szülinapokat ülni, vagy cipőt venni... stb. Ráadásul apjuk másik városban lakik, elég macera oda-vissza cuccolni kéthetente is.
2022. szept. 13. 08:04
 12/28 anonim ***** válasza:
71%
Én nem is örülnék ha minden hétvégén náluk lenne. Akkor Te mikor mész velük programozni ha h-p dolgozol?
2022. szept. 13. 08:41
 13/28 anonim ***** válasza:
62%
Egy átdolgozott hét után mindig gyerekezhetnek? Ó szegenyek 😂 Igen, ez van ha szülő vagy 🤷‍♀️ A kishölgy gondolhatott volna erre, mikor egy olyan pasival kezdett, akinek gyerekei vannak. Ott van nekik a hét öt napja, hogy szeressék egymást a pasas gyerekei nélkül. Undorító, hogy inkább tőlük szabadulna meg, mint hogy a munkája terén változtasson valamit. Az sem akarózik, hétköznap gyerekezni sem, és most már hétvégén sem... Persze, hogy nem igazságos, és mindamellett mèg végtelenül szomorú is. Szegény gyerekek.
2022. szept. 13. 08:49
 14/28 anonim ***** válasza:
87%
Hú hát ez nem egyszerű....egyrészt a kérdező robotol egész héten a gyerekekkel , tény h hétvégèn kipihenheti magát..de nem rossz ez ,hogy neki csak a "rosszabb" rész jut ? A hétvégi pihenés/kikapcsolódás/kirándulàs meg a pasinak? A kérdező mikor csinál velük programot? Szüneten kívül ? A pasi jelenlegi csaja tudta h gyerekes pasit választ. Benne van a pakliban az is h örökre megkapják a gyerekeket minden napra 😀 Szóval őt nem sajnálom. Tény h nincs szabad hétvégéjük de ha gyereke van az embernek hát ez van... Ráadásul ők hétköznap azt csinálnak amit akarnak. Engem inkább jobban zavarna az h egy hétvégém sincs a gyerekeimmel... Szerintem egy hétvégèt becserélhetnètek két hétköznapra.
2022. szept. 13. 09:36
 15/28 anonim ***** válasza:
56%
Hát én azt nem értem, te miért nem akarsz a gyerekeiddel lenni. Hetkozben munka, iskola, óvoda. Mikor vagy velunk? Az alvason kívül. Vacsora, fürdés, meg reggel kelés, indulas?
2022. szept. 13. 10:33
 16/28 anonim ***** válasza:
44%

Nekem az a furcsa, hogy neked nincs igényed arra, hogy egy-egy hétvégén programozz a gyerekeiddel? Hétköznap azért teljes értékű minőségi idő nagyon kevés van erre.

Ideálisabb lenne az egy hétvége itt, egy hétvége ott, és inkább a hétköznapokat valahogy átvariálni.

2022. szept. 13. 11:26
 17/28 A kérdező kommentje:

Miért kellene minden hétvégén programozni? Gondolom itt mindig mindenki megy valahova a gyerekkel... ja nem.

Szombat reggeltől vannak a gyerekek vasárnap délig.

Az apjuk meg a rosszból nem akarja kivenni a részét, azt miért nem írjátok le? Mert férfi?

2022. szept. 13. 16:36
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

Hát pedig de, szinte minden hétvégén megyünk valahová, legalább focizunk, biciklizünk a parkban, vagy ha totál leeresztés van meg eső, akkor társasozunk, párnacsatázunk, együtt mozizunk. De általában meglátogatjuk a nagyszülőket, unokatesókat, találkozunk barátokkal. Néha van ilyen, mint múltkor VR-ozni voltunk, vagy szabadulószobában vagy trambulinparkban, na meg szoktunk kirándulni havonta egyszer-kétszer, nyáron strandoltunk. És kijárunk a telekre is...

És akkor van az is már, amikor hosszabbat kell tanulni, témazáróra vagy verset vagy van hangszeres gyakorlás is. Ha apjuk viszi őket, akkor vele tanulnak tök becsülettel (sőt ő szigorúbb és alaposabb is). Egyébként kéthetente, ha nincsenek itthon, én is szoktam randizni, sőt hét közben is van, hogy anyukám átjön, én meg megyek a lovagommal színházba, moziba vagy étterembe. Sőt néha a munkatársak is szerveznek valamit vagy a régebbi barátaim. Ez mondjuk olyan heti-kétheti egy hétköznap este, s akkor már kint van a vacsora meg minden egyéb kellék. Apjuk meg hát fizeti a gyerektartást, ha megosztottban lennénk, nem kellene fizetnie. De mint írtam, másik városban lakik, szóval nem tudom, hogy lehetne fizikailag is megoldani nálunk, hogy onnan járjanak suliba meg azért szerintem jobb a gyereknek egy állandó lakhely. Na meg én így elégedett vagyok, nem érzem őket tehernek, szeretem, hogy reggel-este körülvesznek. Persze nem mindig happy a hangulat, kamaszodik is a nagyobbik, van sok kapkodás, vagy amikor betegek vagyunk... stb. De ha nincsenek itthon (nyáron 3 hetet voltak nála egyhuzamban), meg olyan üres minden. És már olyan sok mindenben segíteni is tudnak. Úgyhogy szerintem én kaptam a jobbik részt, nem irigylem az apjukat, sőt.

2022. szept. 13. 20:14
 19/28 anonim ***** válasza:
69%

De igen!

Miért mit kellene a gyerekekkel csinálni? Ha játszótér az is program, a kirándulás vagy a társasjáték otthon is. Én szeretek velük lenni...de kinek hogy...

2022. szept. 13. 20:30
 20/28 A kérdező kommentje:

Azt miért nem firtatjátok, hogy apuka a 22 napból miért nem akar átvenni mondjuk 5-öt? És miért nekem kellene tőle átvenni 4-et?

Átdolgozott hete nincsen, minden második nap megy csak. A nője meg még ennyit se. De én vállaljak mindent. Oké.

2022. szept. 13. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!