Több gyermekes szülők! Hogy próbáltok "igazságosak" lenni a gyerekekkel az alábbi esetekben?
Nekem még csak pocakban van a tesó, tehát a kérdés egyelőre elméleti. De, elképzelésem így van, hogy fogom majd csinálni. Pl a kiam, aki most 4 éves, nagyon komolyan érdeklődik a foci és a tánc iránt. Tehát, ha úgy dönt, hogy szeretne pl focizni, akkor minden lelkifurka nélkül meg fogom neki venni a focicipőt és a minőségi labdát, kifizetem az edzést. Nem hiszem, hogy ezért a tesó hátrányba kerülne. Neki meg kell majd a jó bicikli pl.
Szerintem minden csak hozzáállás kérdése. Ha mi szülők nem hajtogatjuk, hogy "na a Pistikének 20 ezerért vettünk focicipőt, akkor Marikának is kell ennyiért venni egy pisilős babát", akkor ebből az egészből a gyerekek annyit vonnak le, hogy megkapják azt, amire szükségük van.
Csak azért nem fogok venni valamit az egyiknek, mert a másiknak költöttünk valami szükséges dologra.
Szerintem ez így van rendjén és úgy gondolom, hogy a gyerekeim ezt érteni és érezni is fogják.
Nekem is van tesóm, de soha nem kaptunk azért valamit, mert a másiknak pl kellett egy új iskolatáska. Tök egyértelmű volt, hogy neki most az kell, ezért megkapja. Vagy amikor az anyukám a kosáredzéseimet finanszírozta, a húgom nem mondta, hogy neki is fizessen valamit anyu. Pár év múlva érdekelni kezdte a kosár és akkor az övét is fizette anyu. Szerintem ez így természetes.
Lehet, hogy furcsán hangzik, de nem is akarok igazságos lenni. Egy családban nem mindig az a fontos, hogy igazság tétessék. És a szeretetet nem lehet méricskélni.
Te futó vagy, neked drága a cipőd így ma csak 20 centi párizsit kapsz.
Hálistennek gimisek már, és hárman egy rúd felvágottat elpusztítanak!!! Sportol mind.
Mivel a gyerekek szárnyakkal születnek, és az én feladatom, hogy biztosítsam a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy megtanuljanak repülni, így mindegyiket igyekszem az általa választott sportban és hobbyban támogatni. Ha szeretetben vannak nevelve, nem teszik szóvá, hogy a másik drágább sporcipőt kapott mint ő. Mert ő meg drágább szintetizátort fog kapni, mert zenél...
Én nem szeretem ezt a mindenkinek ugyan az jár dolgod.Nem hiszem hogy kompenzálni kéne.Teljesen jó tesók így is.
Teljesen megértik ha ez egyik kap valamit a másik nem mert neki nincs rá szüksége.Nem érzem magam igazságtalannak érzik ,hogy szeretjük őket és semmiben sem szenvednek hiányt úgyhogy nincs miért nyafogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!