Anyák, ti mennyire "slamposodtatok" el öltözködésügyileg, mióta anyák lettetek?
Van még erőtök és időtök csinivé varázsolnotok magatokat, ha a gyerekkel az utcára mentek, vagy már inkább a kényelem került előtérbe, és a famer + bő pólós vonalat követitek?
Ha kort is írtok, azt megköszönöm :)
USÁ-ban meg pizsamában is kimennek az utcára, nem parádéznak egymásnak. Meg nem másokat lesnek, hogy ki milyen ruhát hord.
Én sem slamposodtam el, szerencsére végig tudtam edzeni a terhességemet még ennek ellenére is túlhordtam a babámat, majd 6.héttől újra vissza tudtam állni. Szülés előtti súlyomat visszanyertem, a hasam is már tónusos, nagy segítség, hogy itthonról dolgozik a férjem és be tud segíteni (olyankor magára köti hurciba a babát, mert egyébként nem könnyű, hasfájós és napközben letehetetlen babánk van), így van időm rendben tartani magamat (heti 1 alkalom a spa élményem mint hajmosás, manikűr és társai) és a háztartást. Edzeni pedig hajnali 5-kor szoktam, mert 6-tól ébred a baba és este 9-ig nincs megállás.
2 hónapos baba anyukája
Azért hoztam fel, mert ott is vannak tip-top anyukák, de nem érdekli őket, ha a másik anyuka slampos. Neked meg fontos volt kihangsúlyozni, hogy te szuper vagy, bezzeg mások.
Lehet, hogy némelyik slampos anyuka úgy érzi magát jól, ha laza. Vagy épp depressziós, és ezért nem tudja összeszedni magát. Ítélkezni könnyű.
Nem annyira értem a felvetést, a férfiak-nők legnagyobb része farmert hord az utcán akár van-e gyereke, akár nem.
Én is farmert hordok, tornacipővel, mondjuk nem bő felsővel. Gyerek előtt is ugyanígy öltözködtem. Télen pláne, a nagykabát alatt amúgy sem látszott kb semmi a ruháimból. Most majd jön a nyár, akkor jöhetnek a szoknyák, egyberuhák, csinosabb szandálok, hiszen alapvetően kényelmesek azok is. De télen, itthonra én nem fogok harisnyát húzni, mikor szó szerint a földön kúszok-mászok a gyerek után.
A többivel meg mázlim van, vékony vagyok, és smink nélkül sem vagyok ronda. Ha van valami "felnőtt" program akkor felturbózom magam kis sminkkel, ha csak a szokásos játszótér-bolt-babás foglalkozások, akkor nem.
Ki mit tart igenyessegnek,igénytelenségnek
Fürödni mindig fürödtem,és haját is mostam,vagy száraz samponoztam, a legdurvább nem alvós időszakban is..ezvolg bőven az első egy évben. Húsz kilót hiztam,nagyon nehéz terhességem volt,vizesedtem. Ez nagyrészt lement,hat hónapos voltam,ikor kicsit tornázni kezdtem,itthon. Ez azóta van,most másfél éves. Nem kell sokra gondolni,húsz perc minden más vagy harmadnap,de van hatása. Most csak öt kilóval vagyok több,mint kellene,ez már jó. A csipőm sajnos nagyon kiszélesedett a szülésben,ezzel nem tudok mit tenni. Most már van időm körmöt vágni,szorteleniteni,ezeket rendszeresen meg is teszem.az első évben nem mindig volt,de ügyeltem rá hogy ne látszódjon.
Ha elmegyünk valahova,egy öt tíz perces basic sminket teszek fel,színezett hidratáló,szempillaspirál,bronzosito vagy pirosito,rúzs. Illetve szemöldök festés.
A hajamat sokszor osszefogom így is,de ez gyerek előtt is így volt.
Ruhákat mindig kényelmesen igyekeztem,ami csinos is. Lidtalp van és gerincferdülésem,specko betétet kell hordják,így csak lapos talpú cipő jöhet szóba.
Akinek az az igényesség,hogy műszempilla,műköröm,magassarkú,kiskosztum,Armani parfüm,besutott haj a Lidlbe is,annak igénytelen vagyok,voltam,és leszek
Én nem nézem leaki.mackoba megy. Volt idő az elején,hogy úgy mentünk sétálni,hogy lebufizett a baba. Nem vettem észre,vagy út közben történt. Na bumm. Amit az ember tud,megtesz.
Nem slamposodtam el :D
3 gyerekem van (15,10,2és fél éves)
Pont a minap jött haza úgy a nagyfiam,hogy olyan büszke rám,hogy ilyen csini anyukája van😇 Nem is kell ennél több! ♥️♥️
Általában farmert hordok,szűkebb felsôvel,most épp farmerkabival.
De egyáltalán nem ítélem el,akinek a melegítő meg póló kényelmes.
Az igényesség nem ezen múlik abszulut :)
Ám elhanyagolni nem kell magunk édesanyaként sem :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!