Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis hogyan hangoljam össze...

Mégis hogyan hangoljam össze a háztartást a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Kész katasztrófa vagyok, amióta megszületett a gyerekem. Nem főzök, takarítani is csak néha tudok, rettenetesen bűntudatom van, hogy a férjemnek a sz.r kajákat kell ennie, de egyszerűen a fiam nem képes el lenni egyedül! A napjaink kész káoszak, reggel 6 körül felkel a gyerekem és kb. este 8 előtt nem tudom őt lerakni max ilyen 15-20 perceket alszik, persze éjszaka is felkel egy párszor. Tegnap pont ránéztem a férjemre és észrevettem mennyit fogyott ez alatt a 3 hónap alatt, mert egyszerűen nagyon ritka amikor ki jutok a konyhába. Mások hogy tudnak olyan tökéletesek lenni? Hogyan tudtok foglalkozni a háztartással egy ilyen baba mellett, akit egyszerűen 5 percnél tovább nem lehet letenni, mert torka szakadtából üvölt? Egyszerűen hogyan feleljek meg minden szerepben tökéletesen? Legyek tökéletes anya, feleség, mellette foglalkozzak a kutyával is és persze azért a céges munkákat is csinálnom kéne, de minden fel van halmozódva ott is, of course legyen tisztaság is és mindennap meleg kaja. Hát nekem ez rohadtul nem megy!!! Még a gyerek születése előtt én pont az a nő akartam lenni, aki ugyanúgy foglalkozik a férjével is és minden mással, de egyszerűen nem tudom összehangolni a dolgokat. Persze segítségem az nincs, teljesen egyedül vagyok, csak a férjem van egyedül, aki este, amikor hazajön tud foglalkozni a gyerekkel én akkor szoktam zuhanyozni, meg nagyjából össze pakolni, de persze ezt sem tudom sokáig csinálni, mert a gyerek sírós és szinte csak nálam van el. Nem is tudom milyen válaszokat várok, csak egyszerűen ki akartam írni magamból ezt az egészet! Reménytelennek látom azt, hogy normálisan megfeleljek mindenhogyan és ennek persze a férjem issza meg a levét meg a kutya, mert őt is csak ritkán tudom kivinni sétálni, mert a kisfiam szegény nagyon sírós. Egyszerűen kivagyok készülve már ettől mindennap eltervezem, hogy mit fogok főzni stb, aztán azt veszem észre, hogy megint elment az egésznap és nem történt az égvilágon semmi. A férjem meg éhesen fekszik le, mert a hideg kaja meg a McDonald’s nagyon nem laktató.
2022. aug. 7. 07:56
 131/142 anonim ***** válasza:
86%

Azért mire visszam~sz dolgozni, a gyerek már van olyan idős, hogy ellegyen egyedül.

Másrészt, nekem az a tapasztalatom, hogy mióta itthon vagyok a gyerekkel, több a feladat is. Gyakrabban kell takarítani, elpakolni, többet mosogatok, mint amikor a nap nagy részét munkában töltöttem.

2022. aug. 9. 09:50
 132/142 anonim ***** válasza:
100%
Meg a gyerek eszik a bölcsiben, oviban, suliban főtt ételt és nem katasztrófa ha szendvics van vacsira, vagy valami gyorsabb 🤷🏼‍♀️ szóval pl hétköznap nem is kell főzzek feltétlen. Mindenki dolgozóban, oviban, nincs aki kupit csapjon nap közben. Délután elmennek az apjával játszóra, vagy sétálni, közben egy mosást bedobok, kiteregetek.... szerintem könnyebb mióta intézményben van a gyerek lévén a kupi, kosz, főzés, mosogatás nagyrészt miatta van.
2022. aug. 9. 10:07
 133/142 anonim ***** válasza:
50%

Igen, én is fáradtabb voltam gyes alatt 2 évig mint most 8 órás munka oviztatás mellett.

De nem azért mert annyira hú de sokkal több dolgom volt, oké, egy nap nem egyszer hanem 3x pakoltam el a játékokat, meg pár tányérral többet raktam be a mosogatógépbe mint most, hogy sokszor nem vagyunk itthon napközben, de nem ettől fáradtabb egy nő szerintem azért ezt valljuk be :D Hanem épp ellenkezőleg a sok "semmittevésben", aki akarja értse jól, nyilván van dolog, de az ember belesüpped abba, hogy ennyi a napja, hogy pakolászás meg játszás meg herevere.

Igen, most nekünk is húzós minden nap, 6kor kelek, hogy én elkészüljek és a házban is mindent elpakoljak és rend legyen, 6.50-kor keltem a gyereket, elkészítem őt is, 7.15kor indulok vele az oviba, beadom, rohanok a vonathoz, hogy 8-ra beessek munkába, fél 4-4ig ott vagyok, fél 5kor rohanok a gyerekért, általában mindig megyünk valahova Penny, DM, zöldséges, nyáron akár egy fagyi, 5 fél 6 mire hazaérünk, még olyankor indítom a mosógépet, hajtogatok, szellőztetek, kutyát ellátjuk, ha kell füvet nyírunk vagy akármit, ja és nekiállunk főzni vagy én vagy a férjem, 7 óránál soha nincs kész előbb a kaja ami az aznapi vacsi általában és a másnapi ebéd (szóval 2 naponta főzünk mi is általában szerencsére csak) és még sokszor olyankor indulunk a játszótérre, mert akkor van kellemes idő, fél 9ig ott vagyunk, hazaérve fürdetés, kis vacsora, meseolvasás, fél 10 mire a gyerek elalszik. Ráadásul felújításban is vagyunk, van hogy még 10 órakor állink neki kicsit pakolászni vagy valamit csinálni, ha mást nem olyankor van időnk nekünk is hobbira, elipszis trénezerzni, olvasni, szexelni, fürdeni.. Éjfélnél előbb sose fekszünk le.

Azért ezek nagy részét míg otthon voltam egész nap meg tudtam csinálni napközben, tudtunk korábban feküdni stb.

Energikusabb vagyok most mint otthon lét alatt, de én úgy gondolom épp azért mert meg se tehetem most hogy fáradt legyek, nincs rá időm :D

Lehet lepontozni nyugodtan.

2022. aug. 9. 12:35
 134/142 anonim ***** válasza:
95%

#125: na ez az, amit sokan nem ertrnek, csak azok, akiknek tobbemberes babajuk van.

Azt irod, majd kesobb lesz nehez, maszik, jar, dackorszak stb.

De pont, hogy nem. Miota elkezdett jarni a lanyom, sokkal konnyebb, mint az elso idoszak. Mert oket nem lehet letenni, mert lilulasig lepesek orditani addig is, amig te pisilsz.

3 eves a lanyom, es a dackorszak egy seta a parkban az elso idoszakhoz kepest.

2022. aug. 9. 12:59
 135/142 anonim ***** válasza:
89%

134-re reagálnék.

Pl tesóm kislánya is tudott őrjöngve sírni, úgy hogy elkékült teljesen, és rohantak be vele a kórházba.

Ott mondták, hogy sajnos van olyan gyerek aki kékülésig, ájulásig sír.

Nem volt még 6 hónapos.

Nem tudom ki tudna vígan főzőxskézni, meg sikálni a kádat míg a gyereke 5 hónaposan elájul annyira belefeledkezik a bőgőzésbe.

De biztos én gondolom hülyén.

2022. aug. 9. 14:31
 136/142 anonim ***** válasza:
4%

Minden egyes nap folyamatosan így sírt?

Ti kiforgatjátok amit itt nem tudom hányan írunk..

Senki nem mondta, hogy ha ájulásig sír egy gyerek akkor sikáljál kádat, de nyilván nem sír ájulásig egy gyerek folyamatosan, ha meg igen, akkor bocs de ha tetszik ha nem, nem egészséges.

Itt mindenki azt mondta, kinek mire van igénye. Nekem a férjem minden nap ha hazajött akkor átvette a gyereket és én kisikáltam igenis minden nap a kádat meg a mosdót, ahogy a ház többi részét is megcsináltam, és még a gyerek se sírta magát ájulásig az apja kezében.

Ha valaki nem csinálja meg akkor az nem a gyerek miatt van, hanem maga nem akarja/nincs kedve/nem érdekli. Nem a gyerekre kell fogni, ennyi, de nem akarjátok megérteni amit írunk itt..

2022. aug. 9. 14:41
 137/142 anonim ***** válasza:
95%

Nem minden nap sírt így persze. Csak benne volt a pakliban hogy belelovallja magát.

A kérdező férje megjegyzéseket tesz, hogy miért nincs kész semmi, másoknak megy. Szerinted mennyire tudja a gyereket a kezébe nyomni kádat sikálni?

Én amúgy nem sikálok minden nap kádat, nem vagyok vetegesen tisztaságmániás 😃

2022. aug. 9. 14:54
 138/142 anonim ***** válasza:
96%
Ha az az igényesség, hogy minden nap végigsikáljam a házat, akkor én totál igénytelen vagyok. Soha nem mennék ebbe bele, hogy ebből álljon az életem. Se gyerekkel, se gyerek nélkül.
2022. aug. 9. 20:19
 139/142 anonim ***** válasza:
33%

136: hagyd, nem akarják érteni, nem tudsz velük mit kezdeni.

Szegényeknek több emberes, ajulasig bőgő gyereket dobott a gép, ezért nem főznek és takarítanak. A főző, rendszereto nőké pedig eszik-alszik. Jól mondom?remélem felpontoztok :)

2022. aug. 9. 20:46
 140/142 anonim ***** válasza:
86%

Hát nem akarlak elkeseríteni de az én fiam 14 hónapos és ugyanezt csinálja, mióta tud utánam jönni, azóta ordítva szalad és rángatja a lábamat ahogy felállok mellőle.

Esik, csetlik-botlik, életveszélyes amiket művel, mindenhova bevágja magát, sokszor a sírógörcs kerülget, hogy megint semmit nem tudok tőle csinálni!

Van még 2 lányom, ők szokták lefoglalni ideig-óráig amíg berakok egy mosást vagy elmosogatok.

Párom meg kamionos nemzetköziben, heteket nincs itthon, segítségem meg nincs egyáltalán.

A fiam csilliószor kel éjjel már 14 hónapja, olyan vagyok mint egy zombi, de tényleg ..

Krónikus fáradtságtól szenvedek, van, hogy napokig csak annyira bírok megmozdulni, hogy az alap dolgokat ellássam. Főzni egyáltalán nem főzök, mert irtó lassan csinálok mindent, nekem legalább kell 2-3 óra a legegyszerűbb kajához is, addig meg kiordítaná a lelkét is. Próbáltam gyorsabb lenni de akkor az tuti valaminek a kárára ment és többnyire véglegesen elrontottam valamit mert egyszerre csak 1 dologra vagyok képes figyelni.

Tegnap pl. fél órát ültem azon, hogy meg kéne mozdulni és elmosogatni. Katasztrófa, totálisan ki vagyok merülve ..

Szóval megértelek maximálisan, sajnos tanácsot nem tudok adni mert én is nyakig vagyok benne 😪

2022. aug. 9. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!