Mégis hogyan hangoljam össze a háztartást a gyerekkel?
Egy húslevest odatenni nekem igenis 5 perc. Sajnálom hogy valakinek pár zöldséget megpucolni és megmosni fél óráig tart :) én ezek szerint ügyesebb és hatékonyabb vagyok mint az átlag.
De rengeteg kaját össze lehet dobni 5-10 perc alatt, ami nem kocka, nem mirelit. Olvassátok vissza az ügyesebb háziasszonyok írták jópár tippet, tessék igyekezni és hozzájuk hasonlítani.
okés, akkor leírom lépésenként a gyengebbek kedvéért :)
5 perc a vele való aktív foglalkozás, azt hittem ez egyértelmű, de látom tévedtem.
Húst kivesz a hűtőből, megmos, besóz, fazékba víz, 1 gombot megnyom a tűzhelyen, ez nekem 1 db perc. Addig 3 db répa, 1 db fehérrépa, 1 db kisebb zeller megpucol. Ez kb. 1-2 perc. Addig a húslé felforr, habot leszed, leönt kinek mi, zöldség beletesz, mellé csak megmosva kelkáposzta, hagyma, fűszerek, só, bors, kinek mi, van aki egészbe tesz bele paprikát, paradicsomot, de azt sem kell csak megmosni és beletenni. Fedő, takarékon főzni 2-3 órát. Ez nekem még mindig nem több 5 percnél, leírni tovább tartott.
De igazatok van, ha kész a leves vizet forralni és tésztát főzni benne az a másik 5 perc.
Szerintem amit leírt az sem 5 perc és a hétvégére hogy nekem csak 5 perc tehát jobb vagyok, hát ha erre tud büszke lenni hogy gyorsan csinál levest, nő comment... legközelebb állíts be egy stoppert, hogy tényleg 5 perc-e. A hús elkészítése nekem nem 1-2 perc, sem a zöldségek hámozása pedig nem aprózom el. Plusz utána elmosok mindent,nem hagyom ott a kupit,tehát így már nem 5 perc. Az 5 perc alatt kész az azt jelenti,hogy elejétől a végéig 5 perc a recept, itt csak az előkészítése 5 perc( szerinted...) utána még pár óra forrni hagyni stb.
Én arra vagyok büszke,hogy baba mellett most tanulok főzni,de ettől még nem írnám,hogy úgy látszik ebben jobb vagyok más anyukáknál. Beképzelt dolog így írni magadról és ledegradálni ezzel más anyákat. Ennyi erővel nekem pár perc egy tojásos muffon elkészítése ( szó szerint az elejétől a végéig 10 perc) ettől még nem hiszem hogy szuperanya vagyok.
Azt vágjátok, hogy nem az volt a kérdés, hogy mennyi ideig tart húslevest főzni?
Amúgy kérdező, a párod ideje, hogy felnőjjön végre. Pl. egy szendvicset csak meg tud csinálni magának, és voálá, máris nem fekszik le éhesen.
66.
Leves: pulykanyak leves, csigatesztaval
Második: rántott csirkemell, rántott cukkini ( saját termés) rizs, párolt borsóval ( saját termès)bazsalikomos paradicsomsalata ( saját termés)
Tegnap készítettem, ma szerencsére nem kellett foznom. Csak a husit és cukkinit kisutni frissen.
Ja, de reggelire császármorzsat sütöttem, amire házi baracklevart tettem.
Egyéb kérdés?
Senki nincs itt ledegradalva, én is voltam kezdő, sőt a mai napig nem főzök mindent. DE: ne állítsunk be valakit hazugnak, ha neki valami megy, nekünk pedig nem. Valószínűleg én rutinosabb, gyakorlottabb vagyok, könnyebben mennek a dolgok.
Azt a sok jó receptet, amit közzétették meg olvassátok, tanuljatok, gyakoroljatok és nektek is menni fog.
Amúgy a húsos papírt kidobom, a zöldség zacsijaban visszateszem a lepucolt héját, ( megy a komposztba) ezenkívül csak 1 db kést és zoldsegpucolot használok.megis mit kéne eltakarítani egyebet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!