Mégis hogyan hangoljam össze a háztartást a gyerekkel?
És ahol több gyerek van? Szerintetek ott nem oszlik meg a figyelem? Azért sok helyen van 2-3 gyerek. Ha van egy mondjuk 4 éves meg egy kisbaba vagy egy 6 éves egy 3 meg egy kisbaba akkor szerintetek ott anyuka 0-24 le se teszi a babát? Biztos majd a 6 éves reggel felkel, elkészül iskolára készen, a 4 éves is, aztán neki indulnak az iskolának, óvodának mert anyuka nem teszi le a kisbabát. Ti milyen univerzumban éltek itt? Ahol több gyerek van és sír a kicsit de anyuka épp a nagyra adja rá az overallt télen akkor vár. Ha anyuka éppen a 3 évesnek a fenekét törli a wc-n és sír a kicsi, akkor vár. Ha anyuka épp enni ad az óvodás korú gyereknek, akkor a kics vár. Kikészülök ettől , hogy sokak szerint itt egy babát nem lehet letenni, mert sír :D Komolyan, kiég az agyam.
De pár tipp, hogy hasznos is legyen a válaszom:
-2 napra főzni, rengeteg étel jó 2 napra, azt már tényleg nem hiszem el végképp, hogy heti 3* nem tudsz főzni
-Ese készítsd elő a másnapi ebédet ha apa otthon vagy ha gyerek elaludt
- Rendeljetek, kizárt, hogy nincs legalább egy vállalható étterem vagy ételkiszállítós menüs cég, apósom zsákfaluban lakik kb és 2 helyről lehet menüt járatni, özvegy emberként neki is jár az ebéd, és nem is csöves konyháról hanem normális étteremből
-Férjed segítsen többet
-Ha esetleg nincs akkor egy jó akkus porszívó, én imádom
-Letenni a gyereket és mellette csinálni a dolgod
-Pihenőszék, hordozó
Én babám 10 kilós 10 hónaposan, a császár miatt sokáig cipelni sem tudtam mert fájt a derekam pokolian. Most már jobb a helyzet,de olyan nehéz a gyerek,hogy nem tudom fél kézzel tartani közben főzni. Éjjel másfél óránként kel ciciért, nappal meg én is alszom vele. Ja ülni még nem tud így nincs el magában, ha nincs karban üvölt. Igen ott hagyhatom hogy had sírjon,de mikor ezt teszem vagy 1 óra utána megnyugtatni és nem leszek a magam ellensége pár"szuperanya" tanácsa miatt. Ja és kúszik tehát csak a babakarámba tehetem le ha tenni akarok valamit,de akkor jön az üvöltés. Amíg nem volt szeparációs korszak addig tettem vettem,de most nem ez van.
Ja a kaja,igen csináltam magam a püréket,de az csak pár hónapig működött,most csak bolti babakaját hajlandó enni,plusz én nem tudok főzni csak most tanulom hogy kell a gyerek mégis él és virul,nem pusztult bele hogy nem magam vágom a tyúkot és csinálom a húslevest.
Aki erre vág fel az szomorú.
Nekem 3 van, a 2 nem számít per pillanat ők felnőttek, mondjuk annyiban, hogy a lányom a takarításban segített. 20 éve vagyok kisgyermeknevelő sosem voltam elveszett, a másik kettő (köztük nem volt 2 év) mellett mindent megtudtam oldani.
No de a 3.nak ha rossz napja volt, hát egésznap főztem egy 30 perces kaját mint írták részletekben, volt, hogy úgy fejeztem be hogy mellettem üvöltött, mert ott már nem hagyhattam abba.
A takarítás azóta is 3 emberes, mert ha egyedül csinálom nincs vége, mert míg végzem 1 helyen a másik, ahol a gyerek dolgozik, ko lesz. Most megy oviba, egyszer majd lesz olyan a lakás mint mikor még nem volt a háznál kicsi, de addig még élvezem, hogy van, és kicsi, mert hamar 20 évesek lesznek.
Azért szuperanyáztam,mert ahogy írják elvannak szállva maguktól amiért ők bezzeg tudnak főzni stb és mindenki más szerencsétlen amiért neki nem megy. Az nem zavar ha valaki jobb nálam ,azt utálom ha ezt fennhangon még hangoztatja is és leszólja a másikat amiért ő nem olyan szuper anya.
Igenis vannak problémásabb babák és hidjétek el nektek akik szuperül főztök rohadt nagy mázlitok volt,mert ha több emberes babátok lett volna akkor fejen állhattatok volna akkor sem tudtátok volna megoldani, mert más egy néha síró,jó alvó babával dolgozni,mint egy folyton síró,fogfájós,hasfájós éjszaka óránként kelő babával bazi nagy táskákkal emiatt a szemetek alatt. Könnyebb kipihenten teregetni,főzni mint szinte nuku alvással csak bambulsz ki a fejedből és örülsz ha a babát ellátod.
Szerintem senki nincs elszállva magától pont ellenkezőleg, akik főznek is azt állítják, hogy nem egy nagy kunszt ez, és minimális idoraforditassal össze lehet dobni egy levest vagy tepsis húst. Szóval valamit nagyon félreertesz.
És igen többeknek vannak ikrei, több gyereke, ahogy arra az egyik válaszoló gyönyörű rávilágított, ott aztán nem teheted meg, bamulsz ki a fejedből egész nap, meg nem hagyod sírni egy percet sem.
Nincs azzal gond, ha valakinek a főtt a kaja és a rendes ház nem elsődleges ilyenkor, de ne fogjuk ezt a nagyon problémás gyerekre. Mert aki akarja még több gyerek esetében is megoldja, aki nem, az meg nem. Ennyi.
Na ez a hozzáállás hogy aki akarja... majd ha folyton hasfájós,fogfájós babád lesz és akkor is ellátsz mindent majd beszélhetsz ilyen fennhangon addig viszont ne is próbáld elhitetni hogy ezt megérted,mert nem. Ja több gyerekesnél is látom hogy anyuka csak néz ki a fejéből.
Akinek meg az a dicsőség hogy gyerek mellett tud főzni hát szánalmas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!