Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis hogyan hangoljam össze...

Mégis hogyan hangoljam össze a háztartást a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Kész katasztrófa vagyok, amióta megszületett a gyerekem. Nem főzök, takarítani is csak néha tudok, rettenetesen bűntudatom van, hogy a férjemnek a sz.r kajákat kell ennie, de egyszerűen a fiam nem képes el lenni egyedül! A napjaink kész káoszak, reggel 6 körül felkel a gyerekem és kb. este 8 előtt nem tudom őt lerakni max ilyen 15-20 perceket alszik, persze éjszaka is felkel egy párszor. Tegnap pont ránéztem a férjemre és észrevettem mennyit fogyott ez alatt a 3 hónap alatt, mert egyszerűen nagyon ritka amikor ki jutok a konyhába. Mások hogy tudnak olyan tökéletesek lenni? Hogyan tudtok foglalkozni a háztartással egy ilyen baba mellett, akit egyszerűen 5 percnél tovább nem lehet letenni, mert torka szakadtából üvölt? Egyszerűen hogyan feleljek meg minden szerepben tökéletesen? Legyek tökéletes anya, feleség, mellette foglalkozzak a kutyával is és persze azért a céges munkákat is csinálnom kéne, de minden fel van halmozódva ott is, of course legyen tisztaság is és mindennap meleg kaja. Hát nekem ez rohadtul nem megy!!! Még a gyerek születése előtt én pont az a nő akartam lenni, aki ugyanúgy foglalkozik a férjével is és minden mással, de egyszerűen nem tudom összehangolni a dolgokat. Persze segítségem az nincs, teljesen egyedül vagyok, csak a férjem van egyedül, aki este, amikor hazajön tud foglalkozni a gyerekkel én akkor szoktam zuhanyozni, meg nagyjából össze pakolni, de persze ezt sem tudom sokáig csinálni, mert a gyerek sírós és szinte csak nálam van el. Nem is tudom milyen válaszokat várok, csak egyszerűen ki akartam írni magamból ezt az egészet! Reménytelennek látom azt, hogy normálisan megfeleljek mindenhogyan és ennek persze a férjem issza meg a levét meg a kutya, mert őt is csak ritkán tudom kivinni sétálni, mert a kisfiam szegény nagyon sírós. Egyszerűen kivagyok készülve már ettől mindennap eltervezem, hogy mit fogok főzni stb, aztán azt veszem észre, hogy megint elment az egésznap és nem történt az égvilágon semmi. A férjem meg éhesen fekszik le, mert a hideg kaja meg a McDonald’s nagyon nem laktató.
2022. aug. 7. 07:56
 121/142 anonim ***** válasza:
94%
120-as, mondd meg őszintén, hány férj akarna otthon maradni a gyerekkel? Mert szerintem minimális, pedig otthon nem kell ezek szerint csinálni semmit, csak feldobni egy tökfőzeléket. Legalább a nők ne mondják már egymásnak ezt, hogy a gyerekkel egész nap semmi dolgod. Aztán majd jön, hogy ha visszamész dolgozni, utána is csinálj mindent, mert eddig is ment.
2022. aug. 8. 17:42
 122/142 anonim ***** válasza:
58%
Nem azt értettem hogy cselédség ha valaki főz,azt gondolom cselédnek aki azt hiszi csak akkor jó feleség ha főz,mos közben a férj csak dolgozik,de semmi több. Otthon a férj is takarítson,főzzön vagy segítsen a gyereknevelésben míg anya főz,esetleg szereljen,gyomláljon de ne az legyen hogy asszony én dolgozom te bezzeg nem ezért csak te főzz,moss,takaríts,nevelj gyereket... mintha a gyereknevelés nem lenne magában is munka. Én speciel nem azért vagyok frusztrált mert nem főzök,hanem mert rossz olvasni hogy a többségnek meg teljesen természetes hogy ő mint anya mindent csinál a házban, a férjmeg dolgozik( és ezzel ki is fújt tevékenységeinek köre), a feladatok legyenek ARÁNYOSAN megosztva illetve ha valaki nem rendelkezik elég energiával ahhoz hogy babázzon,takarítson,főzzön azt tessék nem leszólni,lenézni csak mert az ő életük csúcsteljesítménye csak az anyaság...
2022. aug. 8. 17:48
 123/142 anonim ***** válasza:
10%
Hát akkor én xaranya vagyok mivel nem tartom a gyereknevelést önmagában munkának, tuti rosszul csinálom akkor 🤦
2022. aug. 8. 17:58
 124/142 anonim ***** válasza:
100%
A gyereknevelés is munka,hisz felkelsz mindegy mi van. Beteg vagy akkor is kelsz a gyerekért. Fáj a fejed akkor is főzöl,undok az anyós mégis átmész a gyerekkel hogy legyen nagyanyja, meló után elmész a dögunalmas szülőire stb akinek ez nem munka hát legyen( ahogy valaki élvezi a melóját úgy a gyereknevelest is lehet élvezni,de attól még munka a gyereknevelés). Nem áltatom magam hogy a gyereknevelés csak szórakozás és én ezért nem számítok dolgozó házastársnak hanem csak a férjem az aki bemegy a munkahelyére. Igenis anyának lenni munka, édes-élvezhető munka ,de munka.
2022. aug. 8. 18:21
 125/142 anonim ***** válasza:
86%
Az a szomorú valóság, hogy ettől csak rosszabb lesz. Ha elkezd kuszni, mászni, járni. Ha nincs el csak a tappal vagy anyatejjel kell neki a hozzátaplalas. Reggel hajnalban kell, este nem tudod letenni és örülsz, ha alszik délután egy keveset. Jön a bölcsi, ovi, anya melóba. Hozni, vinni, vacsiztatni, vásárolni stb stb. Aki az első időszakot nem bírja, javaslom kösse fel a gatyát.
2022. aug. 8. 18:32
 126/142 anonim ***** válasza:
86%

123-as...ha szerinted a férj dolgozik, a feleség otthon meg nem, akkor nálad is az van, hogy 8-17-ig tart, amit csinálsz, utána meg felteszed a lábad és várod a vacsorát? Megnézel egy filmet, majd átalszod az éjszakát?

Mert szerintem meg inkább kb 24 órás ügyeletet tartasz, hogy mikor mi kell a babának. Ha szerinted ez nem meló, akkor te mazochista vagy.

2022. aug. 8. 20:02
 127/142 anonim ***** válasza:
39%

De normális helyen a férfi se így viselkedik..munka után vagy éjjel ahogy írod.

Dolgozó nők is vannak (én is) most is nevelek gyereket,most is 24 órás ügyelet,mert figyelni kell rá, munka mellett is, akkor amíg csak otthon ültem az mivel volt több? Annyi időm mint akkor sose volt, de bevallom néha én is nyafogtam itt ott hogy semmire sincs időm vagy hogy fáradt vagyok, pedig éppen volt időm elég, azt csináltam egész nap amit kb most este fél óra- óra alatt..

Sok nő azért rinyál a háztartáson meg az otthon léten, mert ennyi a dolga, soknak érzi.

Aztán mikor elmegy dolgozni és délután munka után 1 óra alatt megcsinál mindent mert nincs egy napja elhúzni akkor rájön hogy tulajdonképp mit is csinált otthon.

Nekem pl pofoncsapás volt 2 év után visszamenni eleinte, amikor rájöttem hogy most is ugyanúgy el kell majd indítani a mosógépet, ugyanúgy játszani kell a gyerekkel,ugyanúgy lepedőt kell cserélni stb hogy nem ülök otthon nonstop hanem igenis 7-16ig távol vagyok...

2022. aug. 9. 00:15
 128/142 anonim ***** válasza:
51%
Utolsó: pontosan így látom én is. A teendők megsokasodnak, az idő lerövidül.
2022. aug. 9. 08:15
 129/142 anonim ***** válasza:
90%

Én meg pl nem így látom. Nekem a munka pihentetőbb mint itthon lenni. Háztartási munkát végezni, főzni, mosogatni, a gyereket konstans szórakoztatni nekem fárasztóbb. Rendet tartunk fent, megosztjuk a maradékot.

De ez én vagyok. Sose tudhatod a másiknak mi a nehezebb.

2022. aug. 9. 08:22
 130/142 anonim ***** válasza:
90%
Hát nekem is könnyebb így is hogy már dolgozok. Nagyobb a gyerek, el lehet neki mondani hogy most épp nem érek rá, be lehet vonni..... Stb
2022. aug. 9. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!