Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis hogyan hangoljam össze...

Mégis hogyan hangoljam össze a háztartást a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Kész katasztrófa vagyok, amióta megszületett a gyerekem. Nem főzök, takarítani is csak néha tudok, rettenetesen bűntudatom van, hogy a férjemnek a sz.r kajákat kell ennie, de egyszerűen a fiam nem képes el lenni egyedül! A napjaink kész káoszak, reggel 6 körül felkel a gyerekem és kb. este 8 előtt nem tudom őt lerakni max ilyen 15-20 perceket alszik, persze éjszaka is felkel egy párszor. Tegnap pont ránéztem a férjemre és észrevettem mennyit fogyott ez alatt a 3 hónap alatt, mert egyszerűen nagyon ritka amikor ki jutok a konyhába. Mások hogy tudnak olyan tökéletesek lenni? Hogyan tudtok foglalkozni a háztartással egy ilyen baba mellett, akit egyszerűen 5 percnél tovább nem lehet letenni, mert torka szakadtából üvölt? Egyszerűen hogyan feleljek meg minden szerepben tökéletesen? Legyek tökéletes anya, feleség, mellette foglalkozzak a kutyával is és persze azért a céges munkákat is csinálnom kéne, de minden fel van halmozódva ott is, of course legyen tisztaság is és mindennap meleg kaja. Hát nekem ez rohadtul nem megy!!! Még a gyerek születése előtt én pont az a nő akartam lenni, aki ugyanúgy foglalkozik a férjével is és minden mással, de egyszerűen nem tudom összehangolni a dolgokat. Persze segítségem az nincs, teljesen egyedül vagyok, csak a férjem van egyedül, aki este, amikor hazajön tud foglalkozni a gyerekkel én akkor szoktam zuhanyozni, meg nagyjából össze pakolni, de persze ezt sem tudom sokáig csinálni, mert a gyerek sírós és szinte csak nálam van el. Nem is tudom milyen válaszokat várok, csak egyszerűen ki akartam írni magamból ezt az egészet! Reménytelennek látom azt, hogy normálisan megfeleljek mindenhogyan és ennek persze a férjem issza meg a levét meg a kutya, mert őt is csak ritkán tudom kivinni sétálni, mert a kisfiam szegény nagyon sírós. Egyszerűen kivagyok készülve már ettől mindennap eltervezem, hogy mit fogok főzni stb, aztán azt veszem észre, hogy megint elment az egésznap és nem történt az égvilágon semmi. A férjem meg éhesen fekszik le, mert a hideg kaja meg a McDonald’s nagyon nem laktató.
2022. aug. 7. 07:56
 111/142 anonim ***** válasza:
39%
Nem is írtam főzést de ne zavarjon :D látom lejött a lényeg, nálam nagyobb pesti meg biztos nem lehetsz :)
2022. aug. 8. 16:26
 112/142 anonim ***** válasza:
75%
Akkor is akkor dobjátok ti is a férjetek,hisz ő nem főz,takarít csak néha nagy kegyesen játszik meló mellett a gyerekkel ,tehát értéktelen. Persze tudom ő dolgozik tehát ő ettől már a család feje akkor is ha egy szalmaszálat sem tesz keresztbe hisz a férfinak csak az a dolga hogy dolgozzon... Vidéki felfogás akkor is hogy a nőnek KELL főzni,takarítani és ha eztnem teszi akkor elhagyják hisz értéktelen, amúgy Budai vagyok, de a felfogásod akkor is vidéki.
2022. aug. 8. 16:32
 113/142 anonim ***** válasza:
81%

Nem talált, az én férjem szeret takarítani, szereti a tisztaságot, meg a gyerekkel is foglalkozik, ellátja, nem csak a nagyobbat, a csecsemőt is. Nekem csak főzni kell, de nem azért, mert muszáj, hanem mert szeretek, és nem szeretem a rendelt kaját, pedig sokáig rendeltünk jó helyekről, de valahogy mindig a házi cucc volt a jó. Sose értettem mire jó felvágni a nagyszerű férjetekre, amikor nem ez volt a kérdés, a kérdező ezzel nincs előrébb.

Én se azt mondtam h mkit elhagynak, aki nem főz, hanem h ez pont hogy akkora baromság, mint hogy aki főz, az rabszolga. Na, többet nem vitatkozom veled, úgysem érted.

2022. aug. 8. 16:41
 114/142 anonim ***** válasza:
75%
"ne lepődjetek meg ha lecserél titeket olyanra aki ugyanúgy kiveszi a részét a háztartásból, nem fáradt állandóan, rendet tart, stb" ezt írtad, ez pont azt jelent8 aki ezeket nem teszi azt lecserélik hisz értéktelen... ne lepődj meg hogy nem tudlak komolyan venni,nemmindenkinek a hazai koszt az etalon. És nem hal éhen senki attól ha teletálon el stb
2022. aug. 8. 16:50
 115/142 anonim ***** válasza:
50%

Csak tetézd még! 🙂 Belőled süt a frusztráltság, gyakorlatilag minden megnyilvánulásodból.

Én egyébként a kérdéshez csak az elején szóltam hozzá (javasoltam az ételrendelést, tehát véletlenül sem ítélkeztem a kérdező felett, azt sem mondtam neki, hogy igenis főznie/takarítania kell, és kész), azóta csendes megfigyelőként vagyok jelen itt. De a te megnyilvánulásodat már nem tudtam szó nélkül hagyni.

Látod, már hozzám is úgy szólsz, hogy személyeskedsz, pedig fogalmad sincs, melyik vagyok a válaszadók közül.

Nem szeretsz főzni. Ok. Nem is kell. De mégis nyomod mellé ezt a felesleges dumát, hogy mert nőnek születtél, nem kell főznöd feltétlen (nem tudom szó szerint idézni, hogy fejezted ki magad). Ez nyilvánvaló. Ki csesztetett ezzel? A családod? Az anyósod, az anyád? Az ismerőseid? Vagy kinek kell bizonyítanod, hogy márpedig nem fogsz főzni, mert nő vagy? Nem hinném, hogy itt a gyik-en idegeneknek. Akkor miért dühít így fel a téma, hogy itt vezeted le a feszkót másokon személyeskedve?

Megnyugtat, ha azt hiszed, minden nő, aki szívesen főz a családjára, azt megunják?

2022. aug. 8. 16:50
 116/142 anonim ***** válasza:
51%
Dolgozok főállásban már mert bölcsis gyerekem van, de mindig én főzök. Nálunk sosem merült fel, hogy a férjem főzzön, de érdekes, ettől én sem érzem magam cselédnek. Tegnap a férjem behordott 400 kg építőanyagot, lebetonozta a felszedett járdát, nyilván én sem rohanok 400 kg-okat hordani be, múlt héten kiszedett 7 db fa gyökeret vagy minek nevezzem tuskót, csákánnyal ásóval, konkrétan én a csákányt nem bírtam felemelni, pedig nem tartom magam gyengének, ő meg 3 napig csinálta.. mindenki azt csinálja meg, ami hozzá közelebb áll. Nálunk a férjem tölt több minőségi időt is a gyerekkel, neki jobban fekszik férfi létére a kis barkácsolás, színezgetés mint nekem, én utálok szöszölni meg játszani is amúgy. Szóval egy főzéstől még nem lesz senki cseléd :D Amúgy meg jóval többet keresek mint a férjem például, de ezzel se foglalkozunk, attól még megfőzök én.. Nem értem miért lenne cselédség a főzés.
2022. aug. 8. 16:51
 117/142 anonim ***** válasza:
81%
Nem de a válaszokból az süt hogy ez a nevelés bevált hisz nektek természetes hogy a nő főz,mos,takarít 2 gyerekkel és aki nem ezt teszi az életképtelen. Én sosem fogadtam el ezt a nézetet már egészen kis korom óta. Itt minden válaszból látszik,hogy másoknak meg ez a természetes,de istenem nem bűn ha én vagy a kérdező igenis nem bírja mindezt megcsinálni és nem kéne ezért leszólni hogy legyen eletképesebb. Ha elfogadók vagytok,fogadjátok el hogy nem mindenki bírja ezt a tempót. Nem mindenki szeret vagy tud főzni,mosni és babázni is pláne ha a férje nem segít neki. Taps-taps ti szuperanyak vagytok nektek megy,de nem mindenki tudja ugyanazt letenni az asztalra ezt is el kell fogadni. Van hely ahol nincs étel szállító, igenis van ilyen kis sz..r falu is ahol konrténa csak egy ABC volt aszt old meg.
2022. aug. 8. 16:56
 118/142 anonim ***** válasza:
33%
Persze mert aki ismeretlenül rabszolgázza azokat, akik főznek, az kicsit se frusztrált :D csak példát írtam, hogy mekkora általánosítást írtál, de tényleg nem érdemes ide írni már, mert mindenki szerint úgyis önmaga és a férje, meg a saját háztartásuk a tökéletes.
2022. aug. 8. 17:03
 119/142 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell ebből ekkora vitát generálni? Jobb esetben ez egy átmeneti idő, amíg a gyerek kicsi. Szerintem a kérdező sem úgy gondolta, hogy innentől kezdve sosem fog főzni vagy takarítani. A gyerek megnő, nem lesz mindig ilyen fárasztó vele. A férjnek meg átmenetileg kellene megoldani az evést, ami egy felnőtt embertől szerintem elvárható.

Nem kell végletekben gondolkodni. Egy házaspár segítse egymást, azért vannak együtt, nem? Az egyik férj a gyökeret ássa ki, a másik meg elmosogat, mert kertjük sincs.

Szerintem normális felnőtt kapcsolatban nem kellene felmerülnie, hogy a másikat alázzuk, lehúzzuk, kihasználjuk. Ha én látom, hogy a férjem fáradt, akkor én főzök, odaviszem neki a kaját, és ez fordítva is működik. Nem ez az alap?

2022. aug. 8. 17:21
 120/142 anonim ***** válasza:
0%

Jó de a férfi dolgozik...oké hogy valaki nem akar vagy nem tud mosni vagy főzni, de akkor menjen dolgozni a férje legyen gyesen.

Ja hogy dolgozni se akar az ilyen meg otthon se csinálni semmit 😂

Felénk ezt máshogy hívják.

2022. aug. 8. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!