Mégis hogyan hangoljam össze a háztartást a gyerekkel?
Nem talált, az én férjem szeret takarítani, szereti a tisztaságot, meg a gyerekkel is foglalkozik, ellátja, nem csak a nagyobbat, a csecsemőt is. Nekem csak főzni kell, de nem azért, mert muszáj, hanem mert szeretek, és nem szeretem a rendelt kaját, pedig sokáig rendeltünk jó helyekről, de valahogy mindig a házi cucc volt a jó. Sose értettem mire jó felvágni a nagyszerű férjetekre, amikor nem ez volt a kérdés, a kérdező ezzel nincs előrébb.
Én se azt mondtam h mkit elhagynak, aki nem főz, hanem h ez pont hogy akkora baromság, mint hogy aki főz, az rabszolga. Na, többet nem vitatkozom veled, úgysem érted.
Csak tetézd még! 🙂 Belőled süt a frusztráltság, gyakorlatilag minden megnyilvánulásodból.
Én egyébként a kérdéshez csak az elején szóltam hozzá (javasoltam az ételrendelést, tehát véletlenül sem ítélkeztem a kérdező felett, azt sem mondtam neki, hogy igenis főznie/takarítania kell, és kész), azóta csendes megfigyelőként vagyok jelen itt. De a te megnyilvánulásodat már nem tudtam szó nélkül hagyni.
Látod, már hozzám is úgy szólsz, hogy személyeskedsz, pedig fogalmad sincs, melyik vagyok a válaszadók közül.
Nem szeretsz főzni. Ok. Nem is kell. De mégis nyomod mellé ezt a felesleges dumát, hogy mert nőnek születtél, nem kell főznöd feltétlen (nem tudom szó szerint idézni, hogy fejezted ki magad). Ez nyilvánvaló. Ki csesztetett ezzel? A családod? Az anyósod, az anyád? Az ismerőseid? Vagy kinek kell bizonyítanod, hogy márpedig nem fogsz főzni, mert nő vagy? Nem hinném, hogy itt a gyik-en idegeneknek. Akkor miért dühít így fel a téma, hogy itt vezeted le a feszkót másokon személyeskedve?
Megnyugtat, ha azt hiszed, minden nő, aki szívesen főz a családjára, azt megunják?
Miért kell ebből ekkora vitát generálni? Jobb esetben ez egy átmeneti idő, amíg a gyerek kicsi. Szerintem a kérdező sem úgy gondolta, hogy innentől kezdve sosem fog főzni vagy takarítani. A gyerek megnő, nem lesz mindig ilyen fárasztó vele. A férjnek meg átmenetileg kellene megoldani az evést, ami egy felnőtt embertől szerintem elvárható.
Nem kell végletekben gondolkodni. Egy házaspár segítse egymást, azért vannak együtt, nem? Az egyik férj a gyökeret ássa ki, a másik meg elmosogat, mert kertjük sincs.
Szerintem normális felnőtt kapcsolatban nem kellene felmerülnie, hogy a másikat alázzuk, lehúzzuk, kihasználjuk. Ha én látom, hogy a férjem fáradt, akkor én főzök, odaviszem neki a kaját, és ez fordítva is működik. Nem ez az alap?
Jó de a férfi dolgozik...oké hogy valaki nem akar vagy nem tud mosni vagy főzni, de akkor menjen dolgozni a férje legyen gyesen.
Ja hogy dolgozni se akar az ilyen meg otthon se csinálni semmit 😂
Felénk ezt máshogy hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!