Mennyire hanyagoljátok el a háztartást a gyerek miatt?
Kezdő anyuka vagyok, egy egyenlőre eszik-alszik 2 hetes babával😇🙏
Nem biztos, hogy ez így is fog maradni, lehet még hasfájós és hisztis is, de remélem a legjobbakat.
Minden anyukának azt tanácsolják, hogy kakálja le a takarítást, ha nem bírja, ha nincs ideje meg kedve, akkor rendeljenek kaját.
Ez eddig rendben is van. De meddig lehet lekakálni a háztartást, mert azért koszba és mocsokba se lehet élni hetekig-hónapokig, hogyha a gyerek hetekig-hónapokig nyűgös, felváltva fáj a hasa és a foga, és jönnek a növekedési ugrások.
Például egy kúszó-mászó gyereket nem tehetsz le egy morzsás, tele hajszálas szőnyegre, főleg ha kisebb-nagyobb csomókban hullik a hajad.
Meddig nem takarítottok, mostok, raktok rendet? Mi a határ?
Szerintem ez nem arra vonatkozik hogy kB amíg oviba nem megy sz.ard le a háztartást 🤣
Hanem amíg azt nem érzed hogy "kipihented" a szülést és van erőd újra a "mindennapokhoz "
Engem császároztak
Nekem kB 3 hét volt mire össze szedtem magam és csináltam itthon minden ugyanúgy.
Most 11 hónapos a fiam
Most már nehezebb🤣
Az azért ez nem egészen így van
Olyan nincs,hogy meddig nem
Csak esetleg ritkábban mint előtte
Nekem 2 gyerek van és az elsőnek nem volt nagyon gond. A második 3 hónapos most. A nagy 4
Most érzem igazán,hogy a háztartást el kell hagyagolnom. Mert egyszerűen nincs időm. Segítség nincs. Külföldön élünk.
Nálam ez azt jelenti,hogy nem főzök minden nap. Takarítás nem olyan sűrűn mint eddig
Hisz szétszakani nem tudok. A nagy gyerek is igényel engem. A kicsi szopik ezerrel. Aludnom is kell éjszaka, akkor mégsem takaríthatok. Főleg,hogy 2 óránként ébred a pici
Szóval a lényeg hogy minden nap csinálok valamit de nem intenzíven most. Ha a ruhák nincsenek összehajtva hát nincsenek. Meglesz holnap.
5-ös,Vagy mint ahogy az egyik válaszoló írta,hogy ha több gyerek van akkor nem tudsz aludni a gyerekkel... Mert ott a nagytesó. Nah akkor,hogy csináld a háztartást?
Nálunk is kettő van. Amíg a pici alszik addig házimunka pl főzés mosogatás, éves után jön az oviból a nagy. Onnantól nincs házimunka mert rám van igénye.Aztan a baba is szopizik stb
Ilyenkor azért már nehézkes az olyan házimunka ami nagyobb horderejű/nem sürgős
Gondolom a többség azért az alapokat csinálja
Persze ahol a nagymama segít és hoz meleg ételt az nagysegítség. Sajnos nálunk nincs egy nagyszülő sem
1 hónapos a babám. Én ezt úgy értelmezem, hogy amíg össze nem szedi magát az ember, addig ne foglalkozzon ilyesmivel. Én az első 2 hétben örültem, hogy életben tartom magunkat.
A következő időszakra pedig el kell könyvelni, hogy tervezhetem én mára a fürdő takarítást, ha a baba felülírja, nem fogok ezen stresszelni. Majd meglesz holnap, vagy két nap múlva.
mert azért koszba és mocsokba se lehet élni hetekig-hónapokig, hogyha a gyerek hetekig-hónapokig nyűgös, felváltva fáj a hasa és a foga, és jönnek a növekedési ugrások.
Például egy kúszó-mászó gyereket nem tehetsz le egy morzsás, tele hajszálas szőnyegre, főleg ha kisebb-nagyobb csomókban hullik a hajad
Hát nálunk nincs kosz, és mocsok, ha pár napig tolom a takarítást... A szőnyeg sem morzsás, mert a konyhában eszünk.
Másrészt jó esetben van ám egy férfi is a háznál, aki ugyanúgy takaríthat. 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!